Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepochopení funkce moderátora poradny

Od: suzymon® odpovědí: 46 změna:

Ráda bych věděla, kdo je moderátorem této poradny, jaká jsou jeho práva a i povinnosti vůči uživatelům. Děkuji za objasnění situace. Suzymon

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolis72*
hodnocení

0x
hodnocení

Děkuji dolis.

pity*
hodnocení

0x

Zdravím Suzymon. Asi je to borec. Příští rok má "Kristovi léta" (pokud se nepletu). Tak ať se mu daří.

hodnocení

Ano Ladine, takhle jsem to zpočátku chápala i já a nijak jsem nad tím nebádala, poněvadž to pro mne bylo logické. A pak přišla chvíle, kdy mi logika unikla. Tak proto má otázka. Ale všichni jsme jen obyčejní lidé, nikdo není víc. Ale já trubka si myslela, že když má někdo takovýto statut, tak má i jiné schopnosti. No, nemá, je to zase jenom člověk, jako jsem třeba já, Ty a jiní...

možná je to reakce na nějakou moji činnost... :) v podstatě nejsme nikdo neomylní a jsme jenom lidi, všichni. Čas od času je potřeba říct/udělat i něco nepopulárního, aby byl zachován chod poradny v učitých mantinelech. Je to vždycky těžké vyhovět všem a nikomu neublížit, ne vždy se to povede :)

hodnocení

Ano, uhodl jsi to. Přesně odtud "vítr zavanul". Proto jsem otázku položila. Ale vracet se k ničemu nebudu, je to za mnou..., ale stopy to ve mně zanechalo. :(

doplněno 30.11.11 17:09:

Ale vysvětlení je logické a dá se pochopit. :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Suzy, já to vidím tak, že Pavel a syslové. Jsou tu od toho, aby dohlédli na to, aby se tu nepáchaly nepravosti, byla dodržována Pravidla a pod. Mají možnost kohokoli napomenout, smazat nevhodný příspěvek nebo celou otázku, případně udělit ban. Pro kontakt ně je určeno tlačítko Nahlásit.

doplněno 28.11.11 22:56:

Pro kontakt na ně ...

hodnocení

0x

Moderátorem na této poradně je člověk, kterého si s jeho souhlasem vybral administrátor jako pomocníka, nebo zástupce pro určitou činnost. Vybíral ho na základě určitých kritérií, na základě vystupování na této poradně, na základě projevu znalostí určitých oblastí, kterým se moderátor potom věnuje více či méně, a zřejmě i na základě hodnocení, kterého se dostává rádcovi - adeptovi na moderátora ze strany uživatelů... vystupování na poradně a příspěvky a hodnocení každého uživatele vytvoří jeho obraz, jeho hodnotu a důvěryhodnost.

I moderátoři jsou jen lidé, obyčejní lidé z masa a kostí, s přednostmi a nedostatky, myslím, že výběr je vyrovnaný, ve všech různých věkových kategoriích, i v různých přístupech i životních zkušenostech...

Moderátoři se snaží udržet na poradně pořádek, "hlídají" dodržování pravidel, pomáhají v případě potřeby uživatelům řešit některé problémy, se kterými se na ně obracejí veřejně a častěji i ve vnitřní poště. Mají možnost v případě potřeby někoho upozornit, případně jeho nevhodný, pravidla porušující příspěvek skrýt. O osudu skrytého příspěvku rozhoduje administrátor. Udělování dočasného BANu, teda zamezení přístupu na poradnu na určitý čas, je krajním řešením, ke kterému se přistupuje jen sporadicky. Velmi dobrým řešením je tlačítko (nahlásit), které umožní kterémukoliv uživateli reagovat na nepřístojnosti a v případě potřeby upozornit moderátory (i admina) na potřebu zasáhnout... od zavedení této možnosti se do "správy" poradny zapojuje poměrně dost uživatelů, potom se daří řešit mnoho podnětů nebo upozornění na události, které by mohly jinak moderátorům uniknout. I moderátoři jsou buď zaměstnaní, či mají jiné povinnosti, ne vždy se podaří hned, nebo v co nejkratším čase reagovat.

Dále moderátoři tvoří jakoby poradní tým, který se zaobírá a posuzuje některé návrhy uživatelů ( a někdy i admina) na změny a vylepšení organizace poradny.

Moderátora poznáte podle hodnosti Sys. a jeho práci také podle toho, že se pod některým příspěvkem objeví jeho upozornění!

doplněno 29.11.11 11:17:

funkci moderátora poradny pochopil nejlépe ten, kdo nedodržoval pravidla. Začala se mu množit upozornění, sem tam některý příspěvek byl skrytý, otázka vymazaná a v některých případech nemohl na poradnu vůbec přispívat...

naši skalní už vědí, o kom je řeč...

hodnocení

Hejkale, děkuji za podrobmé vysvětlení. Suzy. A ještě bych se ráda zeptala, ten, kdo zmáčkne tlačítko nahlásit, se moderátorovi objeví, nebo to je anonymní?

Suzy, anonymní to není. Když nahlásíš nějaký příspěvek, musíš svůj krok i zdůvodnit. To vše odesíláš pod svým nickem. A také Tobě přijde zpětná reakce do vnitřní pošty.

hodnocení

Aha, tak to je dobře. já myslela, že tam může kliknout každý, kdy ho to napadne, to by dobré nebylo. Díky kapko, Suzy.

anonymní to skutečně není, je vyžadováno přihlášení... ale zároveň se nikdo kromě sys nedozví, kdo co nahlásil... takže v podstatě to anonymní je :)

hodnocení

Tak, a teď bych byla třeba ráda, kdyby se někdo ze syslů podíval, jak se diskutuje v otázce "Moje dcery masturbují", já to nahlašovat nebudu způsobem, který se mi příčí, to jest skrytě. Je to to tlačítko nahlášení. To jsem nikdy neudělala a nikdy to neudělám. Mám ve zvyku se postavit všemu čelem a také si to zodpovědět. Ale ráda bych věděla, proč tedy se nechá klidně diskuze, která je opravdu na té hraně pokračovat, a proč zrovna já, která sem jenom poukazovala na fakta, která jsem mohla doložit, byla sankciována, a můj příspěvek, který právě mohl zcela jasně objasnit situaci vymazám s tím, že je to nechutné. A to, co se nyní odehrává v otázce o masturbaci dětí, to je tedy jaké? Děkuji za vysvětlení. Vaše Suzy.

Prošel jsem tu diskuzi. Podle mne probíhala věcně, kulturně a bez vulgárností do okamžiku, kdy místo rady nebo zkušenosti směřované k podstatě, teda k běžné a rozšířené masturbaci, někteří uživatelé poradny obrátili smysl svých příspěvků na odsuzování, nechutnosti, napadání druhých a vulgarity. V tom vidím průběh diskuze na hraně.
Myslím, že tato debata bude prospěšná nejen tazatelce, ale i těm, kteří podobné situace prožili nebo je to čeká a budou se možná ostýchat podobnou otázku položit.
A komu se toto téma nelíbí, ať... ho je jednoduše nečte!
Pokud má suzy nebo kdokoliv nějaký problém se smazaným příspěvkem, bylo by dobré ho konkretizovat, v jaké otázce byl. Lépe se to vyhledá, rychleji dořeší. Nejlépe přes tlačítko nahlásit...
dolis72*

no hlavně aby sys dodržovali pravidla které sami prosazují,že?

co takhle si přiznat, že sys není jeden člověk a co se nelíbí jednomu sys neznamená, že se toho druhý v nevědomosti nemůže dopustit?

doplněno 30.11.11 22:30:

nb každý sys může mít na jednu věc trošku jiný názor a jiný výklad... doporučuji nesledovat jen, zda je to sys, ale i jeho jméno a dávat si ho do souvislostí...

dolis72*

pokud už je člověk uvedený do funce systemového administrátora ,tak by měl dodržovat určitá pravidla,která jsou předem daná...jinak tato funkce nemá dle mého názoru žádný smysl,nebo snad může jeden sys zakazovat to,co druhý sys sám dělá?

ladinpraha*

Pavle, já chci taky dobře placenou funkci. Pro "dolis72": Jinak si myslím, že sys není od toho, aby něco zakazoval, od toho jsou pravidla. Je tu od toho, aby dohlížel na jejich dodržování. Ale i sys je jenom člověk, každý má trochu jiné zkušenosti, trochu jinou mentalitu a v dané chvíli trochu jinou náladu. Proto může mít každý z nich na tutéž věc trošku jiný náhled. Osobně si myslím, že admin je vybral velice pečlivě a že jeho důvěru a náš respekt si tito "funkcionáři" určitě zaslouží. Nakonec je to adminův píseček, my všichni ostatní jsme tu jenom na návštěvě. A tak se podle toho chovejme.

dolis72*
když sám sys nedodržuje základní Pravidla Poraďte.cz tak proč potom ostatníJe zakázáno:bod : - Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů mj. také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
výtka
Upozornění od sys maverick 30. 11. 2011 23:59:39
A bude to pitvat a bude...
Pokud jde o ten odkaz jednoho kolegy na film který je na ulozto tak jak jste sám podotl, že nelegální je upload, potažmo sdílení. Co tedy porušil? Sys není robot, všichni jsme lidi a každý reagujeme trochu jinak. Kolega se snažil poradit a kvůli tomu se tady snažíte mstít? Jste bez chyb?
Dolis72
Otázka zněla:
Nemáte někdo odkaz na film...
Odpovědí byl JEN odkaz.
Můžete mi a ostatním vysvětlit, čím jsem porušil pravidlo Z7, teda POSKYTL NÁVOD na nelegální šíření?!
Napsal jsem snad stáhni si to, nebo použij na nelegální účely? Zodpovídám za konání tazatele?
Podal jste na mne "stížnost".
Už jste
podal stížnost na všechny vyhledavače, které najdou a produkují podobné odkazy?
Dejte odkaz na svoje příspěvky, ve kterých na internetu protestujete proti šíření návodů na nelegální činnost!
Vzhledem na Vaši poznámku v jiném vlákně, že nemůžete konkretizovat smazaný příspěvek, protože emaily mažete, je možné se domnívat, že se snažíte sys "vrátit" to, že Vám byl smazaný nebo skrytý příspěvek?
Úsudek si může udělat každý ... Já už svůj mám.
martinaa*

Dolis, to zavidite, nebo se mstite, nebo jste takovy neomylny hnidopich, jak je vysvetleno v jedne otazce?

Poukazovanim na chyby ostatnich se clovek snazi zakryt chyby vlastni.

hodnocení

Opravdu to tak myslíš, Martino? Teď bych totiž zase já mohla napsat, že bych se chtěla zastat Dolise. Vidíš, jak je to je všechno subjektivní? A přesně tím jsi mne zranila. A to jsem ani nenapsala, že poukazováním na chyby...

To je totiž veliká pravda. Lidé většinou své vlastní nedostatky vidí u těch druhých. Zamysli se nad tím. Suzy.

hodnocení

Hejkale, já se vulgárností nedopouštím. Já tedy určitě ne. A jak už jsem řekla, tlačítko "nahlásit" se příčí mé povaze. Připomíná mi to udavačství. A právě proto jsem se snažila mluvit otevřeně, bez vulgarity, oprávnit své pocity a hlavně fakta. Bylo to vymazáno, v tom smyslu, že je to nechutné. Slovo "nechutné", je urážející. Ale nyní záleží na tom, v jaké úrovni se bavíme. A tom to všechno je.

doplněno 01.12.11 00:02:

A ještě dodám, nevšimla jsem si, že by se tady někdo OSTÝCHAL položit otázku, byť by se týkala čehokoliv, je tomu spíše naopak, rozumíme si.

doplněno 01.12.11 00:29:

A víte co je absolutně nefér? Že najednou zmizela poslední a velice vulgární odpověď v otázce masturbace dětí. Bylo tam něco o p´..če a tak dál. Jak je to možné? Já to četla pár minut předtím, než jsem začala psát sem. tak na co si tady vlastně hrajeme? Asi teď dostanu zákaz navštěvovat poradnu, za nepřístojné otázky, které vadí. No, jen do toho. Trvám přesto na svém, četla jsem tam vulgarity na nejyšší úrovni. Nebylo však zakročeno tak, jak to bývá zvykem, bylo to pouze vymazáno, jakoby se nestalo! Samozřejmě, že to už dokázat nemohu, ale to je přece hrozné...

doplněno 01.12.11 00:56:

Pardon, teď už to tam zase je. Tak nevím co si myslet. Ale jestliže jsem se přehlédla, tak se hluboce omlouvám, dokáži svou chybu přiznat.

Suzy, to, že Vy se nedopouštíte vulgárností neznamená, že v tom vláknu nebyly. Tím ztratilo vlákno svoji dosavadní hodnotu. Nedivím se tazatelce, že na konci použila ten výraz s tečkou, mnozí si vědí dosadit to písmenko, mnozí si to jednoduše nevšímají. Já osobně bych ten příspěvek nesmazal, protože jsem přesvědčený, že tazatelka spravedlivě vyjádřila svůj názor na toho, kdo zlehčoval nebo zatracoval její snahu matky o nejlepší řešení tak rozšířené "zábavy".
A ruku na srdce! Kdo z nás někdy nepoužije v duchu či nahlas podobná slova, ať už s vytečkováním nebo naplno? ...ať hodí kamenem! Věřte, že kdyby ta údajná vulgarita s tečkou byla napsána na plnou hubu, určitě by ji někdo z uživatelů nahlásil a některý ze sys skryl. Teda bylo by zakročeno tak, jak bývá zvykem.
Máte jiný konkrétní návrh na řešení takových situací? Rádi ho posoudíme a případně využijeme.
Pojmenováním toho tlačítka jako "udavačského" tlačítka degradujete snahu majitele, admina a také uživatelů o zkvalitnění a čistotu poradny, o vymýcení nešvarů, na které právě třeba Vy poukazujete. Ovšem použití tlačítka je rychlejší a spolehlivější. Vy se například svojí otevřeností vystavujete případnému napadání a kritice, a Vaše obrana a vysvětlování pohnutek Vás připravuje o duševní klid a také o čas, který by jste mohla využít na jinou činnost, například poskytování rad. Jinak jste se vystavila nebezpečí, že Váš příspěvek bude skrytý, protože jste v něm použila stejný výraz, proti kterému tak vehementně protestujete! Pokud považujete výraz s tečkou za vulgaritu, potom vodu kážete a víno pijete. (Váš příspěvek z 1.12. 00:29) mohl bych napsat ještě něco o zametání před vlastním prahem...
Dále - je pravda, že mnoho dotazů se neostýchá zeptat se na citlivé věci ze života. Jsou ale i tací, a těch je mnohem více, kteří se nezeptají, někteří se dokonce tak ostýchají, že nedokáží ani napsat celé slovo, které pojmenovává nebo označuje činnost, jakou je sebeuspokojování. Co dodat?
Na většinu smysluplných dotazů tady na poradně se tazateli dostane odpovědi. Na některé a i ty méně smysluplné někdy i reakce, souhlasné i negativní. Takový je život. Asi si velmi nevěříte, když Vaše otevřené otázky považujete za nepřístojné. Dokud nebudete porušovat pravidla poradny, nikdo Vám přístup nezamezí.
Myslím, že je na čase ukončit moji reakci na Váš příspěvek. Jsou i jiné povinnosti. Pěkné ráno!
hodnocení

Hejkale, 1.12. v 00.29h. jsem opravdu nemohla psát jakýkoliv příspěvěk, natož vulgární z prostého důvodu. V té době jsem ještě ani NEMĚLA INTERNET! Smlouvu o připojení internetu jsem uzavřela s O2 , 1. ÚNORA 2011!. Mám doklad mohu dokázat. Do poradny jsem se zaregistrovala 3.4. 2011 v 19.03. Můj avatar v té době byla koala, kterou už někdo měl A KDYŽ JSEM SI TO UVĚDOMILA, HLEDALA JSEM JINÝ. Teprve později jsem objevila volnou ikonku číňanky. Asi ji někdo vrátil. Dokonce jsem na toto téma založila otázku, jak vložit svůj avatar. Vše jde dohledat. TAKŽE TADY JE DŮKAZ O TOM, JAK JE SNADNÉ NĚKOHO OBVINIT Z NĚČEHO, ČEHO SE NEDOPUSTIL. POŘÁDEK PŘED VLASTNÍM PRAHEM, SI MUSÍTE UDĚLAT VY. CO SE TÝČE VYMAZANÉHO, MÉHO PŘÍSPĚVKU, O KTERÉM JE ŘEČ, TAK V NĚM NENÍ ANI NÁZNAK VULGARITY, ČI ČEHOKOLIV, CO BY SE TAK DALO POCHOPIT. I JÁ HO MÁM MAILEM UCHOVANÝ, TAK, JAK JSEM HO NAPSALA. VY VÍTE PROČ, JEDNODUŠE MI PŘIŠEL DO POŠTY. MOHU DOLOŽIT. TAKŽE KDYŽ BUDETE CHTÍT NĚKOHO PRANÝŘOVAT A KÁRAT, TAK BYSTE SI TO MĚL ALESPOŃ PROVĚŘIT.

slonbonjohn*

1.12. 00.29h bylo cca před 19 a půl hodinou, čili dnes v noci 29 minut po půlnoci.;)

hodnocení

Prosím pěkně, a mohl bys mi tedy najít tu odpověď, kterou jsem já poslala? nemohu to najít. Děkuji Suzy. nebo alespoň jméno otázky, do které jsem vulgárně přispěla? Jdu se dívat znovu, ale zatím jsem to nenašla. Děkuji Suzy.

Pěkný večer Suzy! Dnes je 2.12.2011. Zřejmě jste si neuvědomila, že 1.12. bylo včera a ten příspěvek najdete hned před mým. Opravdu vše jde dohledat.
Očekával jsem spíše Vaši konkrétní reakci na můj příspěvek, teda Váš návrh řešení vulgarizmů, i reakci na udavačské tlačítko, ovšem opět jsem v rozpacích, kam
Vaši odpověď zařadit.
Nemusíte opětovně příznávat chybu a omlouvat se, nejste sama, koho letící čas a prosinec překvapil. Chybujeme všichni.
Věřím, že se vše vysvětlí.
doplněno 01.12.11 21:17: Díky ladinovi se popadám za břicho smíchy. Opravdu ten prosinec překvapil více lidí. I mne. Já jsem už o den dále.
Zřejmě proto, že příspěvek jsem psal nad ránem po 4. hod a už je zase noc. Suzy, v otázce času jsme teda vyrovnaní.
ladinpraha*
01.12.11 20:56

Hejkale!

Nepochopení funkce moderátora poradny
hodnocení

Hejkale, přece jsem jenom citovala cizí výrok, NEBYL MŮJ! Já už fakt ničemu nerozumím. Tak toho necháme, jak vidím, nemá to smysl. stala jsem se psem, na kterého se hledala hůl až se našla. To je můj vnitřní pocit. A abych pravdu řekla, už mne to přestalo i mrzet. To bych byla blázen, abych se tím trápila. Pochopila jsem, že nevyhraji. Nu což, život jde dál. Člověk si někdy dělá představy o určitých lidech, situacích, uvěří, a najednou je zklamán. Ale z toho se přece nestřílí. Takže já skládám zbraně, a v tomto případě ustupuji většině. Vždyť o co vlastně jde, vůbec o nic. Já si bláhově myslela, že jsme nějaký spolek lidí, kteří se znají, povídají si mezi sebou a snaží se být vzájemně užiteční. Asi jsem to celé špatně pochopila.

hodnocení

A ještě hejkale, moje odpověď nebyla smazána Vámi ale sys strejc. A také se nejdnalo o otázku, o které píšete Vy. Sys strejc se k tomu už od té doby nevyjádřil ani slovem. Vy zřejmě ani nevíte o co šlo a zbytečně se tady dohadujeme a zaplétáme. Vy nevíte o čem konkrétně jsem mluvila a já jsem sem si myslela, že vy, syslové máte mezi sebou nějakou komunikaci. Jak je vidět, spletla jsem se. Každý sys. reaguje individuelně a to je podle mne nedomyšlené, měla by být mezi Vámi nějaká koordinace.

Takze priste nevhodne prispevky nesmazeme, abyste se na ne mohla vynadivat a opentlime, aby to bylo fer. Jo, tahle logika a ukrivdenost mi nedochazi...
sebod*

My, rádcové, jsme na této poradně na návštěvě. Pánem domu je ADMIN a k ruce má SYS. Taková jsou pravidla. Buď se mi to líbí, a budu sem chodit, nebo s tím mám problémy a pak jdu o dům dál *bezim*.

Domnívám se, že další diskuze v tomto vlákně je naprosto zbytečná. Admine, tímto Ti nahlašuji toto vlákno jako zbytečné plkání a *modla* Tě o jeho ukončení ;).

hodnocení

Sebode, Tvému příspěvku, se raději ani nebudu snažit porozumět. Já klidně o dům dál půjdu, v tom problém nebude. Ale půjdu s čistým štítem. Ale klidně se Ti přiznám, že mne to mrzí. Byla jsem tady ráda, a nemyslím si, že jsem byla zase tak zbytečná ve smyslu funkce porady. Nic mi nezabrání se občas přijít podívat, jak budou evoluovat zbylí, a noví rádci. Ale třeba ten Tvůj přístup mne dost mrzí. Ale je to pochopitelné, každý jsme jaký jsme, s tím nido nic nenadělá. Jsme lidé různí. Suzy.

hodnocení

Admine, ukřivděna se cítím právem, viz moji odpověď Hejkalovi. Nejsem si vědoma takového přestupku proti pravdidlům této porady, který by si zasluhoval sankce, kterou jsem byla postižena. (vymazání mého normálního příspěvku v sebeobraně, proti výpadům dvou neregistrovaných lidí) Měla bych žádat, aby byl můj příspěvek zveřejněn tak, jak byl napsán. Ale dělat to nebudu. Nestojí mi to zato. Ale tímto postupem jste právě dali "vodu na mlýn" lidem, kteří se snaží poradnu rozeštvat. Dali jste jako tým, o kterém píšete, že má ohlídat správné fungování poradny, a který je tak spravedlivý, satisfakci a volnou ruku k urážkám lidem, kteří ani nejsou registrováni. I když jsem si všimla, že hned poté, se jedna osoba zaregistrovala. Napíši jméno konkrétně, teď si nevzpomenu. Co se týče emocí, které jsou mi neustále vyčítány, ty snad máme všichni, jsme lidé a emoce jsou naší přirozeností. Bez emocí by nebyl život možný. Emoce má i zvíře. takže se cítím nespravedlivě napadena stále. Ale jsem jsem otevřena a ochotna přijmout objasnění. JEŠTĚ JEDNOU PODOTÝKÁM, ŽE JSEM NEMOHLA MÍT VULGÁRNÍ PŘÍSPĚVKY V TÉTO PORADNĚ V DOBĚ, KDY JSEM JEŠTĚ ANI NEMĚLA INTERNET. Děkuji, snad se to všechno vysvětlí. Suzy.

sebod*

Suzy. Já to nemyslím ve zlém na Tebe. Ale opravdu je asi zbytečné takhle tady rozpitvávat nějaké hloupé nedorozumění. Takže boj je odpískán. Klid zbraním ;)

hodnocení

Admine, já se opravdu nepotřebuji ukájet nevhodnými příspěvky. A nechci se na ně chodit dívat, abych byla zvráceně uspokojena. Není to můj styl. Tady šlo o něco úplně jiného. A fakt už nemá smysl, abych se cokoliv snažila vysvětlit. Nestojí to zato, je to malicherné, protože je to nedohledatelné. Dostalo se to sfér, které přesahují rámec možnosti, co se týče funkce a spravedlnosti v této poradně. Ale Vy jste administrátor, neboli zakladel tohoto servru, je to na Vás. Vy jste si určil podmínky užívání, Vy ho spravujete s pomocí dalších. A my, uživatelé, jsme si tyto podmínky přečetli a přistoupili na ně. Já možná patřím k těm, kteří se v pocitu bezpráví ozvou, a tím pádem se stávám nepohdlnou. Jenomže to vězí v tom, že já Vám uvěřila a v tom to vězí. Trvám na tom, že můj příspěvek nebyl nevhodný, byl obyčejný, a z lidského hlediska oprávněný. Vyjadřuji se neustále slušně a s velkou dávkou porozumnění. Jsem si ale vědoma, že právě tímto přístupem vadím. Pokud od Vás dostanu ten pověstný "ban", budete ho muset asi ospravedlnit. Jinak to všechno nemá smysl. Ano, je možné, že někdo napíše, že "prudím". Ale v tom případě a hlavně v tom mém případě, to nechám na jiných, aby si udělali úsudek. Když jsem tuto poradnu objevila, byla jsem jí nadšená, bavilo mne každý den chodit a dívat se, co je nového, ale pak se to nějak zvrtlo. Neříkám, že jsem úžasná rádkyně, ale radila jsem srdcem a na blbosti někdy reagovala jenom mozkem. Ale vždycky se snažila, aby to bylo v rámci slušnosti, i když jsem měla kolikrát chuť na daleko ostřejší a výstižnější slova. Udržela jsem se, neboť jsem to, co jsem chtěla vyjádřit, dokázala říci tak, aby mne nikdo nemohl obvinit z vulgarity. A proto se tady tak vehementně bráním.

olaf71*

já bych to asi dělat nemohl, že? :)

hodnocení

0x

Není toho trochu zbytečně moc? *uf*

ne trochu, ale více... *placni*

hodnocení

Ovšem, je toho zbytečně moc. Ale počkej, až se v mé situaci ocitněš Ty. Pak si to povíme! Tedy se mnou už to asi rozebírat nebudeš, ale určitě si na mne vzpomeneš. A fakt to myslím upřímně, ne zlomyslně. Už se bráním dopředu. Ale také se Ti to stát vůbec nemusí, záleží to na individiu. Znám spoustu lidí, kteří se nikdy ničím nezviditelnili, jsou neviditelní, neupozorní na sebe ničím. Prostě proplouvají bez povšimnutí. No, nepatřím k nim. Ale tím pádem existuji jako jedinec, který nemá strach bránit své vjemy a názory. Suzy.

doplněno 01.12.11 22:23:

Tohle je pro bmx.

hodnocení

0x
Máte pravdu, pánové, i mně se toho zdá trochu moc i více. Bylo by však ode mne nezdvořilé neodpovědět na přímé vyzvání. Už tu bylo vícekrát prezentováno: co se mi nelíbí, nečtu...

dzordz*
hodnocení

0x

Suzy, nezlobte se, ale vy si to nějak moc berete. Zřejmě se vám stala křivda nebo nespravedlnost, nápravy se zjevně nedočkáte, evidentně vás to štve, no tak si pro sebe zanadávám, dojdu se napít, sníst kus ovoce, co už, za pět minut se jede dál, jako by se nic nestalo. Takhle to akorát naštve i druhou stranu.

pt®

"drozd", myslím, že jste vystihl podstatu a jádro problému. Kde je ale příčina? Můj pohled je takový, že většinou někdo z neregistrovaných založí téma, položí otázku a pak sleduje odpovědi, a buď přilévá olej do ohně, nebo se na účet rádců baví. Nemusí to být vždy, ale v poslední době mi to přijde časté. Pak se zbytečně začínají škorpit ti, co odpovídají. Jednomu se líbí odpověď, druhému třeba ne a je problém. Možná by stálo za úvahu, kdyby se každý registroval a byl podle adresy dohledatelný. Nerozumím PC, ale možná by se tak snížil počet bavičů na úkor rádců. Pak to tady vypadá, jako hon na divokou zvěř. Co? - stařenka

doplněno 02.12.11 18:38:

"ladine", děkuji za reakci, byl to jen takový nápad, moc PC nerozumím, nevěděla jsem, že je to tak složité. - stařenka

ladinpraha*

Stařenko, mám úplně stejný dojem jako ty. Registraci bych uvítal, ale je tu jedno velké ALE. Registrace je možná okamžitě, ale nikdo nezabrání tomu aby si registrovaný uvedl jakékoli jméno a adresu a zřídil si e-mail speciálně pro tuto příležitost. Potom je možná registrace "úřední", podobná té třeba na Aukru, kdy by ti admin poslal přístupové heslo domů poštou. To je ale zdlouhavé a většina tazatelů potřebuje odpověď nejlépe teď hned. Možná by trochu pomohlo zaregistrování skalních rádců, kteří by pak u svého nicku měli nějaké označení, které by vypovídalo o jejich serióznosti, případně dohledatelnosti.. Ale stejně by to neznamenalo, že je jejich příspěvek do dotazu hodnotnější než příspěvek někoho neregistrovaného. Na druhou stranu by to možná byl určitý signál pro citlivější povahy, aby v takovýchto diskuzích o ničem, nevěnovali nevhodným příspěvkům od neregistrovaných takovou pozornost. Napsal jsem to možná dost kostrbatě, ale snad rozumíš, co jsem tím chtěl říci.

jabraka*
hodnocení

0x

Suzymon na mě působí vcelku pozitivně,myslím,že lidé s kritickým pohledem na věci(a viditelně inteligentní) bývají živnou půdou diskuzí.Hlavně,když neblafají do technických záležitostí.Tam by to určitě nebylo pozitivní.Rozhodně se přimlouvám za její setrvání na portálu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]