Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup v polsku a platba přes bankovní účet

Od: iiiiiva odpovědí: 5 změna:

Prosím poraďte, již delší dobu nakupuji v polsku a platím převodem s osobním vyzvednutím a normálně zaplatím jejich 23 a 8% DPH (VAT) Jelikož jsme v EU tak je jedno kde DPH odvádím. Teď mám nového dodavatele který ovšem mi chce naúčtovat DPH 2x při platbě převodem a při platbě hotově ne... nejak nechápu proč.

Napsal mi :

Ogólna kwota zamówienia która podałem wcześniej była to kwota netto. Niem mogę Panu wystawić
faktury ze 0% VAT
ponieważ nie posiada Pan DIC EU. W przypadku przelewu będę musiał Panu wystawić fakturę i
naliczyć VAT, kwota zamówienia wzrośnie wówczas po podatek VAT i kwota za towar wraz z podatkiem
wyniesie 6303,96 zł. czyli o 1051,96 zł.
Ví někdo o čem píše? Já to nepochopil

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Píše:Celková výšezakázky, kterou jsem daldřívebylačistá částka.Nemohuvámdát
fakturus 0% DPH
proto, ženemáteDICEU.Mám-lik převoduvámfakturu a
účtovat DPH,částka smlouvyse zvýšíDPH ačástku za zboží,spolu sdaňovým
Bude6303,96zł.tj.1051,96zł.

iiiiiva
hodnocení

Já jen nechápu proč mi chce dávat doklad s 0% dph, posledně při platbě v hotovosti mi normálně vystavil doklad s 8 a 23%dph a to po něm chci i teď. Nevím proč k té jeho ceně s dph chce dph znova přičíst...*nevi*

buss
hodnocení

0x

No záleží snad na tom zda jste plátcem DPH či nikoliv. Jak píše, nemáte DIČ.

iiiiiva
hodnocení

dič mám, a posílal jsem mu ho... v čr má dič i neplátce dph.

des*

Vybodl bych se naněj,jsou i jiní,lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]