Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tady Suzymon. Nezlobte se přátelé, ale když vám Polednice napíše, že máte rychlé a ukvapené závěry, a že jste tím dokonce pověstná, pak se ko tomu přidá nějaký Jumba, který mi přímo napíše, že reaguji agresivně, že většinou napřed pomluvím a pak přidám jakous-takous radu a to možná, a když se pak k těmto lidem lidem přidá Martinaa, která má potřebu přede mnou ochránit, teď si ani nevzpomenu koho. a za to se omlouvám, nepřipravila jsem se a píši pod vlivem emocí, tak se nedivte, že tomu normální člověk, který se snaží být přínosem, a kterému je v určité společnosti dobře, přestává rozumět. A proto jsem pravila, že začínám rozumět lidem, kteří tady byli aktivně zaangažovaní a kteří to vzdali. Nejsem tady zase tak dlouho, ale stačila jsem si všimnout, že byli většinou vyštípáni ti, kteří byli nejviditelnější svými trefnými a adekvátními odpověďmi. Prostě se začali lišit od ostatních a to se v lidské komunitě neodpouští. Jsi jiný, nepodobáš se mi, tak se na tebe vrhnu a zničím tě. Je to pradávný boj "masy", proti ojedinělému, jinému. Toho nakonec vyštvou, aniž by si uvědomili, že je to právě on, který je pro tu "masu" přínosem. Lidé prostě nesnáší zrcadlo vlastní neschopnosti. Tam se neradi dívají. Takže když se stane, a to zrcadlo někomu nastavím, chce ho rozbít a pošpinit. Mně je to už tak trochu jedno. Píši úmyslně tak trochu, protože jsem se s tím ještě nevyrovnala. Je to škoda, ale žila jsem předtím a budu žít i dál.
Pro pt. Neboj, Tobě napíši vnitřní poštou a Ty mi můžeš napsat také. Budu se sem chodit dívat, to je jasné, tak to asi dělají i ti všichni, kteří tento portál opustili, ale asi už necítí potřebu, aby se jak-koliv angažovali. U mne to zatím není ještě defitivní, ale zklamaná jsem hodně. Tak jsem zvědavá, co se tady bude dál řešit a hlavně jak poradí polednice a třeba jumba. ani jeden není registrovaný. Snad se nyní zaregistrují, abychom mohli sledovat jak dobře umí poradit oni.
Suzymone, nevím, čeho konkrétně se to týkalo... Jen jsem si ověřila, že psaní bez "tónu hlasu" kolikrát dokáže z obyčejného slova udělat zbraň a ten druhý to nepochopí. Neslyší to. To už se mi párkrát stalo i ve vlasní rodině. Pak jsem musela vysvětlovat, jak a co jsem myslela a že to nebyl žádný útok proti nikomu. Taky se mi stane, že se mnou někdo nesouhlasí atp. Ale jsme přeci lidé a tudíž jsme omylní. Nejsi Střelec? Já ano a mám to v povaze, že jak něco slyším, čtu, musím na to hned reagovat. Mám pocit, že když nebudu, tak to zapomenu nebo něco opomenu sdělit posléze... To je moje povaha a tak jsem se narodila. Máš pravdu v tom, že i mě připadá, že tu někteří jaksi potichu vymizeli, což je škoda. Vždyť dohromady si přece můžeme hodně dát a obohatit se zkušenostmi, pohledem na věc i dobře míněným slovem, když je jednomu ouzko.
Nic si z toho nedělej, nikam neodcházej a raď dál. Já bych sem taky nemusela každý den, jenže mi to nedá. Poraďte je trošku jako droga a každý den si musím "šlehnout".
Ještě k těm ukvapeným závěrům a tomu, že jsi tím pověstná... Ke mně se zatím nic takového nedoneslo. Takže to bude asi nějaký nesmysl. :D
Hana, je to v otázce agresivní rosela, chápu že všechno nečteš, ani já ne, ale na tom snad ani tak nesejde. To, co jsem napsala, šlo z mého hlubokého vnitřního pocitu a stojím si za tím. Nenapsala bych to, kdyby to pravda nebyla. Budu se snažit nad takové útoky povznést. Nejsem v tomto případě vztahovačná, věř mi to, jinak budu ještě smutnější. Bylo to jasné, opsala jsem jejich slova, ne to, co bych si mohla představovat, protože by to bylo napsásno v náznacích. To bych sem v tomto tónu určitě nepsala. Mám rychlé a ukvapené závěry, kterými jsem pověstná, to napsala polednice. Jumba mi vyčetl, že reaguji agresivně, že pomlouvám a nakonec přidám jakos takous odpověď. To jsou jejich slova přesně. Takže tady nejde o něco, co bych si špatně vyložila, je to jasné doslova tak napsané a i myšlené. Papa Suzy.
Protoze se ve tvem prispevku naleza i muj nick, dovolim si odpovedet.
V otazce s roselou jsi opravdu udelala chybu, kdy jsi se do tazatelky pustila, aniz bys toto mela necim podlozene. Nemuzes se pak divit, ze se to nekomu nelibi... tak jako v poste, tak i sem ti napisu, ze nechapu, proc se stavis do role nejake obeti jen proto, ze se tvuj nazor nelibil nekolika lidem. Lide maji od pocatku veku ruzne nazory, nikdy se neshodnete se vsemi, ale umeni je ten cizi nazor vzit, hned se neurazit a neveset se kvuli tomu.
Tazatelka, ktere jsem se zastala, se ptala, jak najit kamarady a zda je nenajde tady. Odpoved stylem "radeji bys mela doma uklidit" jsem opravdu nepovazovala za adekvatni, tudiz jsem to velmi umirnene napsala. Pokud se nekoho dotkne jen to, ze s nim jiny nesdili stejny nazor - to neni zadne sdruzovani se proti jednomu, ani zadne vystvavani - dle me je to prilisna vztahovacnost a hledani problemu tam, kde nejsou.
Vis, kolik lidi mi napsalo, ze jsem ...? Kolik lidi se mnou uz nesouhlasilo a pak urazeli (a tebe nikdo neurazi)? Uz hodnekrat jsem po precteni sveho prispevku uznala, ze jsem to prepiskla, a kdyz mi to potvrdili i ostatni, klidne jsem se omluvila - a vetsinou jsme se treba neshodli, ovsem diskuze skoncila usmevem, protoze respektujeme nazor toho druheho. Pokud do me nekdo hustil svuj nazor, urazel me a zesmesnoval, aby se pak urazil a odesel z poradny - to nepovazuji za svuj problem.
Porad nechapu, v cem je tedy problem? S par lidmi se neshodnes, nikdo te nestve pryc, ani neurazi, ani proti tobe nebojuje.
doplněno 27.11.11 21:21:JInak, jak jsem uz psala - nejsem tvuj nepritel ani se o nic nesnazim, at si myslis cokoli. Vzdyt se poradne poprve bavime az posledni dva dny...
doplněno 27.11.11 21:23:Ackoli po precteni tveho posledniho prispevku k diskuzi "hledam kamarady..." si nejsem jista, zda ma smysl cokoli vysvetlovat. Kazdy nazor, ktery je jiny nez tvuj, beres jako napadeni a sama sebe vidis jako napadanou nesnasenou osobu, kterou se snazime vystipat.
Nevim...ale mozna by to chtelo medunkovy caj a poradne si odpocinout.
doplněno 27.11.11 21:40:A nesmis dat ani na radobyurazeni nejakeho anonymu, tech je tedy taky celkem dost
Martino, nemá to cenu, Ty neustále opakuješ jedno a to samé. Já přece vím, že máme každý nějaký názor na věc, to Ty to nevíš, a nepřesvědčuj mne o tom, že jsem to nepochopila. Ty si vezmi do hlavy, že i já mohu mít SVŮJ názor na věc a přestaň mne za to kárat. Meduňkový čaj si vypij na mé zdraví, a klidně si odpočiň. Jsi hodná, že se tak staráš, ale já nejsem dítě. A pak, já o žádném anonymu nemluvila, jmenovitě jsem řekla, kdo mi vyčetl mé nedostatky a za jakých okolností. V tomto případě nejsem vztahovačná, bylo to napsáno jasně a srozumitelně i pro blbce, kterým určitě nejsem. Tobě jsem se snažila odpovědět vnitřní poštou, stále tápeš, jak vidím. Ale to už není můj problém. Tobě jsem jasně řekla, co se mi nelíbilo. Nechápu, proč mi neustále podsunuješ svou myšlenku. Necítím se jako oběť, nikdo mi nezabrání mít svůj názor a věšet se kvůli takové konině určitě nebudu, to mi děvče věř. Nepřemlouvej mě a nesnaž se mě převychovat. To se Tobě nepodaří. A hlavně mi neříkej, že nejsi můj nepřítel. O tom přece řeč nebyla. Já Tě na souboj nevyzvala. Opakuji, měj svůj názor a nech ostatní, aby měli ten svůj. nestav se obranu lidí, kteří napadeni nebyli. já vyslovila svůj názor a to jsi byla Ty, která pocítila ptřebu se někoho zastat. Když tedy říkáš, že máme každý jiný názor na věc, měla jsi jednoduše napsat ten svůj, aniž bys měla potřebu říkat, že se musíš tazatekĺky zastat vůči mému příspěvku. Tak se vesele zastávej a mne z toho vynech. taky nejsem Tvůj nepřítel. Ahoj Suzy
Malokomu se podari me nastvat, gratuluji.
1. evidetne jsi stale urazena, ze jsem si s tebou dovolila nesouhlasit - a to beres jako napadani, nikoli jako jiny nazor. Stale tu velmi okate mluvis neco o nejakem zastavani, jak jsou proti tobe... To nema smysl.
2. nikdo te nekara, naopak ty jsi ke me napsala, ze uz chapes, proc nekteri odesli, a ze" jiste odpovim lepe". Proc, to jsi mi doted nevysvetlila.
3. na jasne otazky ve vnitrni poste jsi neodpovedela, tudiz nechapu, o jakem tapani tu mluvis. Jasne odpovedela? Ani na jednu otazku z druhe zpravy.
4. nic ti nepodsunuji, jen nesouhlasim s tvym "objektivnim" pohledem, jak jsou na tebe lide zli a napadaji te. Nikdo te nenapadl.
5. stejne jako ty, i ja mam pravo vyjadrit se k jakemukoli prispevku. Kdyz se mi nebude libit zrovna ten tvuj, tak na nej budu reagovat.
6. A opravdu se mi nelibi, jak si tu stezujes, a jakmile opet nekdo vyjadri jiny nazor - reci stylem "nesnaz se me prevychovat, to se tobe nepodari... jsi hodne, ze se tak staras..." Z toho kape jedovaty med na metry.
Stale netusim proc, ale uz me unavuje resit neco, co vzniklo pouze v tve hlave. Kdybys netapala ty, tento dotaz nepolozis. Jak psal tusim hop - tez se priklanim, abys prestala blbnout. Neni to dobre ani pro tebe, ani pro nas.
P.S.: Proc jsem nenapsala tazatelce odpoved, jsem ti uz vysvetlila. Nechapu tedy, proc to predhazujes znovu.
doplněno 27.11.11 22:37:Tak to psal Ladin, promin Ladine.
Martino, nikdy si my dvě neporozumíme. Posílám Ti , nic lepšího mne nenapadá. Ale snažila jsem se. Opravdu mi věř, že mi nevadí jakým způsobem se na život díváš Ty, ale měla bys dovolit, abych tohoto práva mohla beztrestně užívat i já. Ahojky Suzy.
Pravo se ti snazim nebrat Jen jsem chtela, abys na to nahlizela tak, ze jiny nazor neznamena utok a aby ses tim tolik nestresovala.
Dekuji za slunicko, me tu bohuzel nejdou smajlici, jen ty zkratky, co si pamatuji. Takze ason takhle
A popravde... i me bys chybela, jsi dobra radkyne
A taky - s kym bych si takhle pekne vymenovala nazory, ze?:D
Suzy, přestaň blbnout. Vždyť je tu dobře a celkem pohoda. A ty k té pohodě taky přispíváš.
Suzy, opravdu píšete pod vlivem emocí. Naprosto to chápu, ale určitě zase bude líp.
Pokud se zabýváte názory "někoho", kdo ani nemá potřebu se zaregistrovat je to s prominutím Váš problém. Věřte, že já se s útoky neregistrovaných anonymů nezabývám. Ani zde na poradně ani v reálném životě. Protože v opačném případě už bych dávno skončil někde na psychiatrii.
Hlavu vzhůru a do boje. Přeji hodně sil a pevných nervů. Tady na poradte.cz i v životě!
No tedy Hope, to jste mne dostal. Já mylsle že jste v "čudu". Ani nevíte jak jsem na Vás myslela a tázala se, proč už se tady neobjevujete. Víte trochu mě ty dva útoky rozhodily. Nebyly na místě a jelikož jsem duše citlivá, trošku mne to zranilo. A nejlepší na tom je, že i Vás jsem si brala jako podporu v tom, že když jste odešel i Vy, tak na tom asi něco bude. prostě najednou se znelíbíte a dají Vám to vědět způsobem ošklivým. Tak papa Hope, jsem moc ráda, že jste se ozval. Kotel funguje, pedál ne. Zdraví Suzy a přeji příjemné svátky a rozhodně lepší Nový Rok. To přeji nám všem.
Suzy, neutekl jsem, akorát mám nějak více jiných problémů, tak jsem musel trošku omezit svoji účast tady mezi vámi. Ale pořád je tohle můj hlavní "tým", za který "kopu"!
Za kotel jsem rád! Pedál dořešíme, ještě letos budu muset dozazimovat chaloupku, telefon na Vás stále mám, tak se ozvu.
Přeji hezký den, Hop! (Samozřejmě nejen ten dnešní den! )
P.S.: Co se týká Vašeho tvrzení (nebo přesvědčení), že každý kdo vybočuje je vyštípán, tak naprosto nesouhlasím! Myslím, že já osobně vybočuji ze všech průměrných hodnot, už jsem se dokonce i tady přiznal, že v sexu preferuji mladší kluky a věřte, nikdo na mne kvůli tomu nezaútočil!
Někteří lidé odsud odcházejí spíše z důvodů zhoršené místní atmosféry, než kvůli osobním útokům...
Polednice: nevím, zda byl útok nebo ne, nechci toto řešit. Pouze jsem Suzy dal jakýsi návod, jak podobné případné záležitosti řeším já. Opravdu v první řadě hledím, jestli jde o registrovaného kolegu rádce, nebo jen nějakého náhodného "pocestného", který ani nemá potřebu se registrovat, protože brzy půjde "o dům dál". Suzy je hodná žena, některé záležitosti si bere příliš osobně, zbytečně moc se jí dotýkají.
Co se týká čtení či nečtení reakcí, i pro mne mají určitou váhu nicky tazatele i reagujících, je naprosto přirozené, že pokud jeden a ten samý nick pokládá nesmyslné dotazy (které člověka ani nepobaví), už další dotazy ani neotvírám. Naopak se rád zúčastním třeba i hádky s kolegou, který svoji účast na poradně myslí vážně. Protože vím, že i tato hádka přinese informace nejen nám, kteří se hádáme, ale i mnoha dalším, kteří si debatu jen přečtou...
Polednice, nelži. napsalas doslova, že mám rychlé a ukvapené závěry a že tím jsem pověstná. Vždyť si to každý může přečíst. O co se tady snažíš? Diskredituješ jen sama sebe. Jsi člověk, kterému bych se naživo raději vyhnula, když si ani neumíš stát za vlastním míněním. Proč se obracíš zrovna na Hopa? Kdyby chtěl, tak si to najde. Vůbec nerozumím.
Když se někdo skrývá za "ingnotito", tak je to pro mne podezřelé. Inkognito, je něco velice blízkého k anonymu, jsou to lidé, kteří vědí, že to, co dělají, není nic moc úctyhodného. Je to podrazáctví a ještě ke všemu zbabělost. Nestydťte se a vyjděte "ven". Když máte chuť se potýkat, nechovejte se jako zbabělec a ukažte svou "tvář". Napadáte mne, já se za nic neskrývám, ale Vy ano. A pak, nevím, jak Vám funguje mozek, ale napsat : "si myslíte, že jsem jednala ihned rosele", nedává vůbec žádný smysl. Ale pojednává to o Vaší intelektuální úrovni. Alespoň pro mne, pro Suzy, aby bylo jasno. Já už nebudu ustupovat lidem, jako jste Vy, nevidím k tomu sebemenší důvod.
A poč poukazujete oklikou? Postav se mi tváří v tvář. Já bojuji čestně, Ty se skrýváš. Ty jsi člověk, který je schopen zasadit ránu do zad. Fuj.
Už Vás poznávám, vyléčila jste se z ranního splínu a bojujete! O.K., takhle se mi líbíte, s touhle náladou tady můžete pomáhat! Super! Už jsem chtěl jít do pelíšku, ale ještě pifko vydržím, oceňuji tu změnu!
Bože, "tváří v tvář", bylo samozřejmě myšleno virtuelně! Já žádné Vaše "er" nechci. Takže hlásíte ústup. Tak dobře, beru na vědomí, ale pamatujte si, nikdy na to nezapomenu. Ale ještě něco, abyste tedy věděla, neměla jste použít te výraz "milá, zlatá", škoda pro Vás. Já už vím, koho mám před sebou. A abych pravdu řekla, zrovna od Vás, bych takovéto jednání neočekávala. Vy víte dobře, o čem mluvím. Dobrou noc, Suzy.
Zdravim polednice, jako naprosto klidne vyspany clovicek a relativne zkuseny chovatel souhasim s nazorem, ze ve 12 letech proste dite nemuze umet spravne chovat zvire. Neco jineho je pes, se kterym zajde ven, pohraje si, pak ho maminka umyje atd. Rosela vyzaduje trosku jinou peci a deti ji proste nejsou schopny - v adekvatnim rozsahu.
Co myslite, ze nastane po dotazu na teraporadne - mam pul roku hada, ted mi nezere, co mam delat? Je mi 12. - Postupne se v 90% dozvite, ze ma had spatnou peci a nevyhovujici podminky...
JIste, proto si musi byt vedoma toho, ze ve svem veku muze delat chyby. Ja se ucila od spousty chovatelu... protoze jsem uznavala, ze ve veku 11 let tomu opravdu nemuzu rozumet, jako chovatel s dvacetiletou praxi
Suzy, naprosto s Vámi souhlasím, bohužel někteří lidé nemají odvahu se přiznat ke své identitě. Doporučuji vám už na podobné reakce neodpovídat. Ušetříte si nervy i čas. Pokud i nadále budete odpovídat, budete podporovat "někoho" v jeho slovních výlevech, ovšem bez jakékoli naděje na rozumné řešení problému. Berte to ode mne jako kamarádskou radu, vždyť je tady spousta rozumných kolegů, kteří Vám nechtějí cuchat nervy!...
Rozumím Hope a jdu spát. Máte pravdu a já to vím. No, ale taky jsem jenom člověk a nechám se vyhecovat.
Revee, to nevím, to mi jaksi uniklo. Ale Vy jste na tom hodně špatně, když jste nepochopila, proč jsem založila toto téma. A tedy promiňte, ale kritiku od Vás? To si snad děláte legraci! Tu samozřejmě snesu! Jenomže já nevěděla, s kým mám tu čest. Já si myslela, že mluvím s úplně jiným člověkem. Proto jsem nechápala. Ale teď jste se konečně projevila ve vší své kráse a já Vám garantuji, že od Vás tu kritiku snesu úplně v klidu. Nazdárek Suzy.
Já tedy, vážení, nevím.. já mám asi hroší kůži, ale mě ta odpověď na rozelu nepřišla nijak agresivní ani jinak pohoršující?! Jako nezaujatý čtenář jsem ji vzala jako obecnou reakci na to, že má někdo doma zvíře, ale neumí se o něj pořádně postarat či mu zajistit potřebný prostor, apod. Suzymon nikoho doslova neosočila ze špatného zacházení se zvířectvem. A přiznejme si upřímně... kdo z vás nezměnil o něco postoj ke zvířatům od té doby, co má doma svého mazlíčka?! Řekla bych, že valná většina a jako všichni chovatelé jsme o něco více ostražitější a naježenější proti jakémukoliv sebemenšímu náznaku zvířecí újmy.
Smutné je, že se pak celá diskuze zvrhla někam, kam nemusela.
A jestli vás to pobaví... tohle je náš Harly. Tady se, prosím, směje... po tom, co si prdnul a byl na to upozorněn.
Hana, na to je jediná odpověď
Jo a ten pejsek má tedy kukuč! On se směje!
Vidíš jak jsem pitomá, vždyť to píšeš, že se směje.
Hanko, ten pesan se nesměje, ten se přímo vysmívá!
A na tý fotce je tak ošklivej, že je až krásnej! Je tam totiž trošku vidět ta jeho vnitřní krása, dušička! Pohlaďte ho i za mě, díky!
P.S.: ...a že prdí - vždyť je to přece chlap, né?...
To je fakt... vysmívat se umí. Ale je to s ním prča. Začne mu cukat koutek a pak začne... úsměv od ucha k uchu.
Jinak posílám jiné foto, abyste viděli, jak máme "ohyzdného" psa.
Viky, neboj, neodejdu. Ale je to fakt díky takovým, jako jsi právě Ty. Já jsem na chvíli ztratila víru v člověčinu. Cítila jsem se ztracena. A najednou jsem vuděla, že tomu tak není. Já byla tak šťastná, když jsem tuto poradnu objevila, stala se velice důležitou součástí mého života. Proto se mně to možná dotklo víc, než kohokoliv jiného. Díky Viky. Suzy.
Suzymon: Myslím, že je to jedna z nejtěžších věcí tady na poradně. Naučit se reagovat jen na dotazy tazatele, a ignorovat narážky ostatních. Nemá cenu na ně reagovat, protože slovní válka mezi poradci, tazateli nic nedá. Ani mě se to nedaří stoprocentně, ale v poslední době snad ano. Měj se, a s pokřikem: " Každý jsme jiný, jenom dobře", s elánem do dalšího týdne. Hupky hupky.
Neměla jsem sil číst celou tuto diskuzi, ale řekla bych k tomu přeci jenom ráda něco. Tento server se jmenuje poradte.cz - je o tom, že lidé přijdou, na něco se zeptají a čekají odpověď. Je to pro ně často důležité a nezřídka jsou to dotazy takového druhu, že pro ně nebylo snadné s nimi vyjít na světlo, byť anonymně.
To, že je tu normou spucovat tazatele za jeho dotaz, promítat si jeho dotazu vlastní dojmy, pouštět se do debat mimo téma, vykecávat se o sobě na nepatřičných místech, osočovat se vzájemně a tak dále, jeho kvalitě neprospívá. Toto není komunitní web a i když zdejší raditelé často mají pocit, že se znají, měli by se chovat podle míry, jakou se znají - tedy méně než sousedi v domě.
Kdo píše odpověď, měl by se nejprve sám sebe zeptat, jestli bude jeho příspěvek přínosem. Potom si ho po sobě přečíst cizíma očima a zhodnotit, jak zní. Pokud by se alespoň toto samozřejmé minimum dělalo, vypadalo by to tu hodně jinak.
Suzymon, jste rozhodně z těch, co píší rázněji a mají nízký práh tolerance. Vaše smršť emocí v tomto dotazu i odpovědích zde je toho nejlepším důkazem. Na takovéhle věci se vždycky musíte napřed vyspat ;o) Není to nic špatného, v určitých oblastech je to určitě přínosem, ale je potřeba to o sobě vědět a umět s tím pracovat. Nebude pak docházet k takovým nedorozuměním. Nejsme tu přeci kvůli tomu, abychom se vykecávali, ale kvůli těm, co potřebují radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.