Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek rady a tipy

Od: clisthert* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den máte nějaké rady či tipy na spánek abych byl ráno vyspatej a nemusel jit spat 10 hodin předem než vstávam... :) děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velmi málo informací!

doplněno 27.11.11 20:50:

martinaa® se pokouší prolomit mou nechápavost, ale opravdu chybí velmi mnoho informací (věk, životospráva, profese...)

martinaa*

Zkratka tazatel musi spat tak 10h, aby byl vyspany:D Coz ja musim posledni dobou taky, a tez bych uvitala nejaky tip, jak se vzbudit po sedme a ne v jedenact:(

doplněno 29.11.11 13:11:

To nebyla nejaka narazka:) Opravdu nee...

mrnousek*

já vstávám do školy v 7 a o víkend už jsem tak navyklá, že vstanu i v 6 abychnezaspala :).

hankauk*
hodnocení

0x

KDyž se jde spát až o půlnoci, je člověk paradoxně víc odpočatý, byť by vstával třeba v 6 ráno. Pokud spíte hodně dlouho, tak můžete být naopak víc unavený. Mám to vyzkoušené.

Ale je pravda, že můžete trpět i spánkovou poruchou nebo jste přes den moc vystresovaný, apod... Na kvalitu spánku může mít vliv cokoliv... i náměsíčnost.

hodnocení

0x

To chce sex..hned se pak usiná jinak..hlavně u chlapů... ale ani něžné pohlaví snad nepřijde zkrátka...

Popravdě já osobně pokud nemůžu usnout vemu ipad a koukám na záznamy s poslanecké sněmovny.. většinou nestihnu víc jak 10 minut..

Taky jde o to jak vydatně jíte, třeba je málo jídla doháněné spánkem...

Taky ,ůže být nemocné srdíčko, špatně okysličující krev..

A znám spoustu lidí co si dávaj před spaním jednu zdravotní.. prý se hned lépe usíná...

Jiní si jdou zaběhat aby tělo unavili, druzí se naopak naloží do telé vany neb by po běhu asi neusli vůbec...

Taky pití kávy, energy drinků, sladkých srajdolimonád a dalších podobných věci společně se sladkým jídlem dobrej spánek nezařídí.

mrnousek*
hodnocení

0x

Mno, čtla jsem že jedinci staršímu 15 let stačí 8-9 hodin spánku. 14 -10 let stačí 9-10 hodin a 9- let by mělo být 11 a více hodin.

Dobré je si před spaním o něčem hezkém přemýšlet, třeba o tom, co jste dělal/a ten den, nebo co bude zítra, nebo třeba až o letních prázdninách. Každému pomáhá něco jiného.

mrnousek.

lidus*
hodnocení

0x

Nejsme s manželem nejmladší ale potřebujeme 8-9 h spánku a tak i kdyby v TV bylo neví co klidně to vypneme v půlce a jdeme spát, rovněž je jedno zda je pondělí a nebo sobota. Nechápu jak student může jít spát ve tři ráno a v 7 vstávat odpočatý do školy. Za mých dětských let a to až do zkončení ZŠ byl Večerníček 18.45 umyt a spát. první film co jsem zkoukla ve 20h byla Lvice Elsa a nemyslím si, že mi to uškodilo. Spěte klidně 10h a buďte rád, že můžete.

frame*
hodnocení

0x

Já mám se spánkem také velké problémy. Před časem jsem tu řešil svůj problém s ranním vstáváním => "jak se donutit ráno vstát". Na SŠ jsem občas pracoval celou noc bez minuty spánku a druhý den nebyl nijak hrozný. Kolem 17 hodiny jsem ale už usínal za chůze. Vždy jsem chodil spát cca v půl noci a ráno vstával v 6:00. Fungoval jsem tak relativně v pohodě po dobu 4 let. Pokud jsem šel spát dřív, byl jsem ráno úplně vyřízenej. Dá se říct, že to řeším každý den. Tak třeba dnešní noc: Chtěl jsem jít spát včas tj. v 23 hodin. Bohužel jsem tou dobou teprve začínal dělat věci na dnešek a zkončil jsem v 1:30. Vstával jsem v 4:15. Celej den to šlo až do té krizové 17té hodiny kdy mám přednášku z matematiky a mohu říct, že jsem za tento semestr vždy minimálně část přednášky prospal. Mohu dělat cokoli ale doslova mi tam padá hlava. Přijel jsem domů ve 20:00 plný energie a plánů s tím co všechno ještě stihnu. Najedl jsem se, osprchoval a mrknul na zprávy a tam mi došlo, že už to s tou dnešní prací nebude tak žhavé. Přišla na mě únava, ale jít spát v 21:00 mi přišlo divné, tak jsem koukal na telku. Ve 22:00 jsem si vyčistil zuby a šel spát. No a teď jsem tady, protože se mi spát nechce ale na práci nejsem zcela čilý. Tělo mě prostě neposlouchá. Kdybych tak nemusel vůbec spát - to bych možná i všechno stíhal.

Porádím asi jen to, že jsem před časem slyšel o nějakých kyslíkových komorách v Praze, určených pro studenty. Dokážou nahradit podstatnou část spánku. Nejsem toho tedy zastáncem, ale možná občas to nemusí být na škodu když je člověk v časové tísni ( v mém případě nonstop)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]