Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dělat věci jen pro sebe

Od: bouckovaa odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám takový problém ... všechno, co dělám, chci, aby bylo oceněno, resp. aby lidé věděli, že něco dělám, cokoliv. Jenže si neuvědomuji asi příliš, že to ostatní nezajímá, ale mě to děsně trápí a fakt nevím, jak se toho zbavit. Abych prostě dělala všechno jen pro sebe a neřešila to, jestli o tom někdo ví a co si o tom myslí. Vypadá to asi tak. Začnu se třeba něco učit a moje myšlenky: "Jo, tak teď to řeknu Petrovi, a řekne mi určitě, že jsem šikovná" ... nebo nějak podobně. Snad je to trochu k pochopení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Nikdy nebude vse oceneno, nikdy. Pokud chcete ocenit za neco, co delate rada - nikoli proto, aby Vas za to nekdo ocenil, delejte to s laskou a dobre. Obcas muzete na sraz vzit fotky vytvoru, fotky ze zavodu - netusim, co delate. Hodne se tento zajem projevuje pres facebook, kam mi casto kamaradi pisi sve komentare a okukuji me fotky.

Ucit se neco s tim, ze to nekomu reknu a budu za hvezdu, je nesmysl, to mi prominte. Pokud pri zkouseni spoluzaci uvidi, ze umite, jiste to oceni, nebo kdyz ve vytvarce namalujete pekny obrazek. Jake jine oceneni si predstavujete? Neni mozne, aby za Vami denne vsihcni chodili a neustale Vam opakovali, jak jste dobra...

sargo*
hodnocení

0x

Jejda, teď jste přesně popsala mého syna. A já doufala, že z toho vyroste :)

Ne, vážně - to, co píšete, je do určité míry normální. Tohle chce vlastně každý, být oceněný za něco, do čeho vloží určité úsilí. Jen když to překročí určitou hranici, trápí to vás a pokud neznáte míru, obtěžuje okolí. Vemte to takhle: hodně pochval si lidé v duchu jenom pomyslí. Oceněná jste v mnohem více směrech, než si myslíte. Ale stejně jako vy sama určitě nechválíte každého, koho potkáte za všechno, co ten den udělal, ani nikdo jiný to neudělá.

Přesto to někde má kořeny, jen to chce trochu zahrabat. Možná bych odhadla nejisté sebevědomí. Vrozené povahou, získané výchovou či životními kotrmelci, snaží se chytat každého možného stébla v dohledu. Zkuste zapracovat hlavně na tom, aby se srovnalo do hladinky, ne hluboký kráter vedle strmé hory provinilého pocitu z velkého ega ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]