Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté či nové? Na cestu do práce!

Od: mira* odpovědí: 12 změna:

Jsem strojní mechanik a s ohledem na zkušenosti v tomto oboru jsem se pokoušel koupit ojeté vozidlo. Nákup vozidla trval cca. 3 měsíce! Nebylo to vůbec lehké a najezdil jsem spoustu kilometrů a provolal plno peněz! Chci se s vámi podělit o mé špatné zkušenosti. V této zemi, která je smetištěm, nebo spíše vrakovištěm odložených vozidel, to bylo opravdu těžké! Spousty lidí co chtějí prodat svůj vůz , nejsou vůbec schopni popsat vozidlo, údržbu a případné opravy provedené na vozidle! Nemají servisní knihy, účty za opravu ani doklad o pravidelném servisu, což jsou alespoň při nejmenším účty za výměnu olejů! Nemají páru jaký olej při kolika kilometrech a kam jim někdo doplňoval či měnil! Na internetu v různých inzerátech a bazarech jsou tyto vozidla pouze krásně nafocená z těch správných úhlů , aby neprozradila fotografie už na pohled slabost auta. Moc šikovné focení pro obelhání zákazníka, který chce dát poctivé peníze za auto!? Je těžké koupit funkční auto, většinou jde o vozidla , které mají nějaký problém a proto se jich majitelé a překupníci hodlají urychleně zbavit. No a potom se nový majitel může bez prostředků na opravu, opravdu zbláznit. Nemít peníze a před domem zaparkovaný nepojízdný vrak je smutné! Víte já znám to omámení, když člověk spatří krásné auto na pohled! Ta možnost že budu majitelem vozu je opravdu krásná. Dokáže udělat z člověka tupé zvíře bez možnosti logického myšlení. Ne! Musíte na to opravdu chytře a s rozumem! Máte většinou v ruce mocnou zbraň, které se říká internet! Zjistěte si na něm podle kilometrů,ročníku a značky slabost tohoto vozu, koukněte se kolik stojí díly možného problému a nevěřte, že tohle vozidlo je jiné než ty ostatní. Víte mohl bych psát hodiny o autech! Zaměřte se na věci které na první pohled už varují! Nebojte se zeptat náhodně, majitele téhož druhu vozidla na jeho zkušenost s autem a co kolik opravdu stojí a kde pořídit součástku za přijatelnou cenu a v jaké kvalitě. Přeji vám krásný den a mnoho bezpečných kilometrů bez problémů a v bezpečí Vašeho vozu! Život máte jen jeden! Nebráním se vám říci ve stručnosti na co si dát pozor ! Jsem strojní mechanik a s ohledem na zkušenosti v tomto oboru jsem se pokoušel koupit ojeté vozidlo. Nákup vozidla trval cca. 3 měsíce! Nebylo to vůbec lehké a najezdil jsem spoustu kilometrů a provolal plno peněz! Chci se s vámi podělit o mé špatné zkušenosti. V této zemi, která je smetištěm, nebo spíše vrakovištěm odložených vozidel, to bylo opravdu těžké! Spousty lidí co chtějí prodat svůj vůz , nejsou vůbec schopni popsat vozidlo, údržbu a případné opravy provedené na vozidle! Nemají servisní knihy, účty za opravu ani doklad o pravidelném servisu, což jsou alespoň při nejmenším účty za výměnu olejů! Nemají páru jaký olej při kolika kilometrech a kam jim někdo doplňoval či měnil! Na internetu v různých inzerátech a bazarech jsou tyto vozidla pouze krásně nafocená z těch správných úhlů , aby neprozradila fotografie už na pohled slabost auta. Moc šikovné focení pro obelhání zákazníka, který chce dát poctivé peníze za auto!? Je těžké koupit funkční auto, většinou jde o vozidla , které mají nějaký problém a proto se jich majitelé a překupníci hodlají urychleně zbavit. No a potom se nový majitel může bez prostředků na opravu, opravdu zbláznit. Nemít peníze a před domem zaparkovaný nepojízdný vrak je smutné! Víte já znám to omámení, když člověk spatří krásné auto na pohled! Ta možnost že budu majitelem vozu je opravdu krásná. Dokáže udělat z člověka tupé zvíře bez možnosti logického myšlení. Ne! Musíte na to opravdu chytře a s rozumem! Máte většinou v ruce mocnou zbraň, které se říká internet! Zjistěte si na něm podle kilometrů,ročníku a značky slabost tohoto vozu, koukněte se kolik stojí díly možného problému a nevěřte, že tohle vozidlo je jiné než ty ostatní. Víte mohl bych psát hodiny o autech! Zaměřte se na věci které na první pohled už varují! Nebojte se zeptat náhodně, majitele téhož druhu vozidla na jeho zkušenost s autem a co kolik opravdu stojí a kde pořídit součástku za přijatelnou cenu a v jaké kvalitě. Přeji vám krásný den a mnoho bezpečných kilometrů bez problémů a v bezpečí Vašeho vozu! Život máte jen jeden! Nebráním se vám říci ve stručnosti na co si dát pozor !

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Trošku příliš patosu, ne? Proč bych se měl kvůli plechovce zbláznit?

mira*
hodnocení

Jen chci říci že špatné auto zakoupené někým kdo neví o autech moc věcí,se lehce stane zbraní. No a u soudu je pozdě říkat já nechtěl!

k2

Moc se divate na televizi...

hodnocení

0x

Samej vykřičník, žádnej odstavec, přečíst se to pořádně nedá a nakonec jsem se nedos¨zvěděl vlastně vůbec nic.

Hlavně že to je napsaný dvakrát za sebou.

hodnocení

0x

Zhruba proletěno...

Nákup vozu v "raichu" toto řeší... tam má 99% 6ti letých passatů v naftě vždy najeto 150-250 tis atd...

Tím to jen záčíná...z kvalitních cest je vše méně dobyté a z neředěné nafty jsou mechanické věci v lepším stavu...

A to že zde není stáčení tacha trestné (nebo už je) to vypovídá ovšem za vše...

V Reichu stáčení tachometru trestné je, a přesto se to tam děje. Nákup v Německu ale doporučuji, nicméně je potřeba si sundat růžové brýle a nebýt naivní a tvrdit, že auta jsou tam v lepším stavu. Jak která...

sabina

my máte taky auto z německa, který jsme si vybrali dopredu a dovezli nám ho as Na Zelené Louce v Brně, do týdne jsme ho měli v Česku se vším všudy...mělo najeto cca 90 000km a druhý rok nám jezdí bez kazů a vad

au1
hodnocení

0x

tak si kup nový, mohl sis ušetřit 3 měsíce shánění ojetiny a 20 minut brečení na poradně

pb®
hodnocení

0x

Máme všechny 4 osobáky ojeté. 2 Passaty dovezené, starý byl ze Švýcarska po jednom nebo dvou majitelích, nový z Holandska po operativním leasingu. 2 Felicie z Čech. 2 ojeté Fordy Transit. Zatím bylo vše bez problémů. Partner - vyučený opravář zemědělských strojů, koukne na rok výroby, najeté kilometry, typ motoru, lehne pod auto, koukne na motor a ví. Prvního Passata viděl hned v prvním autobazaru, pak jsme ještě dva bazary prošli a vrátili se do toho prvního. Druhého Passata jsme našli náhodou, v pondělí ho dovezli a hned jsme ho viděli a ve středu byl doma. Felicií viděl pár, ale jelikož věděl, co přesně chce za motor, sehnal jí asi do měsíce. Druhou Felicii vyměnil se známým za starého Passata a daroval mamince. Zkrátka podle mých zkušeností bych nákup ojetiny neviděla tak tragicky, ale je fakt, že někomu, kdo tomu nerozumí, neumí si to sám opravit, případně nemá známého, co mu to opraví za náklady a zrnko rýže, bych nákup ojetého auta nedoporučovala. Ale stejně tak bych mu nedoporučila ani nákup úplně nového auta. Aspoň tak rok dva staré, nebo nějaká předváděčka, jinak je to vyhazování peněz.

danys*

radši už nic nepište, číst se to pořádně nedá! :)

To co jste napsal je dnešní realita trhu s ojetými vozy! Nic nového pod sluncem! Kupte si nové vozidlo a máte klid a nemusíte zde brečet..:) Myslet si, že koupím ojeté vozidlo a nedám do něj nic za opravy může pouze trouba! :)

buss
hodnocení

0x

A kdo má ten román číst? Je na každém, jak se rozhodne, zda na nové auto má, či na staré. Ideální je asi mírně ojeté. Auto se většinou prodává, když už leze do peněz. Je málo těch, co po určité době auto pravidělně obnovují. Ale to platí obecně, ne jen u aut. Jinak povšechné rady o kterých píše kdekdo.

hodnocení

0x

Já Vám to řeknu stoprocentně-kupte si na cestu do práce nové nebo ojeté auto!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]