Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je 1 milion

Od: olaf71* odpovědí: 16 změna:

potrebuji na auto 97 milionů. půjčím si od babičky 50 milionů a od dědečka 50 milionů. tudíš sto milionů.koupím si auto a vrátí mi 3 miliony. Babičce a dědovi vrátím po milionu a pak už jim dlužím každému jen 49milionů. když sečtu dluh a k tomu přidám třetí vrácený milion, kde je ten jeden milion?

to je upravená verze dnešní OTÁZKY DNE*zed*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

*smich*

Už jsem se chtěl zeptat jestli jste ze stejné základní školy:)

olaf71*
hodnocení

spíš z fofrškoly *smich*

hodnocení

0x

Kde by byl, máš ho v kapse. 49 + 49 = 98. Auto bylo za 97. A tedy 98 - 97 = mega v tvý kapse.

hodnocení

0x

znám podobnou, ale lepší hádanku: žádné miliony... 3 muži přijdou do hotelu, recepční je informuje, že pokoj stojí 30 kč, každý dá desetikorunu a jdou na pokoj. Po chvíli recepční zjistí, že se spletl a pokoj stojí jen 25 kč. Vezme pětikorunu a pošle ji po poslíčkovi těm pánům. Ten ale nevěděl, jak peníze rozdělit, tak každému z pánů dal 1 kč a 2 kč si nechal. To znamená, že každý z mužů zaplatil jen 9 kč, to je dohromady 27 kč, ano? a poslíček má v kapse 2 kč, ano? dohromady 29 kč, ano? a kde je teda ta koruna? *ee* teď se, olafe, předveď...:D

olaf71*
hodnocení

mindo, radši si dám za tu korunu ještě jeden Gambáč a jdu koukat na Prostřeno;)

plechacek*

Olaf neví?

olaf71*
hodnocení

já to ani nečetl, tak nevím co mám vědět

dzordz*

Však to je to samé :P Ze 30 dostali 3 zpátky, 2 zůstaly poslíčkovi v kapse a 25 v kase.

to je pravda, dzorzi... ale když to shrneme, že každý zaplatil 3 x 9 = 27... + 2 co má poslíček = 29... kde je ta 1 koruna? *bzum*

dzordz*

Ale oni neplatili třikrát 9, platili dohromady 25, tedy třikrát 8,333.

Nematoucí zadání by znělo asi takhle: složeno 3x10, 30 zaplaceno do kasy, 5 vyjmuto z kasy, z těch pěti 3x1 vráceno, 2 ukradeno. Takže pánové platili 27 celkem, 25 pokoj + 2 poslíček.

Zbytek textu nemá smysl, proč by se sčítalo 27+2, když to už vlastně je (25+2) + 2?

doplněno 24.11.11 19:48:

Co kdyby otázka zněla: 27 platili, 2 má poslíček, 3 byly vráceny = 32, kde se objevily ty dvě koruny navíc? :)

A jeje...tady je dnes plno absolventu MATFYZu z Plzne:)
mrnousek*

= neřešitelný matematický rébus..! :)

Mindo, je to pravda, ale zasmála jsem se spíš tomu noclehu pro 3 lidi za 30 Kč. Ačkoliv něco podobného pamatuji ze sedmdesátých let minulého století. Při svém dálkovém studiu v Litomyšli občas nebyl volný internát. Šlo se do hotelu Zlatá hvězda. Braly jsme si pokoj obvykle 3 ženské, platily jsme každá dvacku. A nachechtaly jsme se pokaždé až skoro do půlnoci. A v restauraci U slunce jsme si zase poroučely hejka na kmíně, brambory, citrón, porce za 4,20. Byl to prima život studentský.*smich* Jaga.

hodnocení

0x

Dropoff kupuje časopis za 97 Kč. Black kupuje topánky za 97 euro. No a Olaf už kupuje auto za 97 miliónů.

Jen ať mi někdo přijde s tím, že u nás klesá kupní síla a životní úroveň. *smich* Hurá.*tanec*Jaga.

*smich* to je pravda...

fran
hodnocení

0x

...Na Bahamách. Jasný tunel, možná s bílým koněm. Ale zmizelo na naše poměry nějak málo. To auto se doopravdy koupilo? *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]