Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl to černý bez?

Od: shine* odpovědí: 13 změna:

Trošku hloupý dotaz, ale třeba někoho něco napadne:)...dá se s něčím splést černý bez? natrhala jsem si v přírodě v domnění, že to černý bez byl, ale byla tma, tak jsem se jednak mohla splíst proto anebo taky z toho důvodu, že jsem trochu trdlo:-D...kdyby někoho napadlo, co jiného jsem místo toho mohla natrhat, tak nechť prosím pisne, chci si z něj udělat likér, tak aby mi nebyl osudným:-D... byl to keř stejně jako je bez, kuličky taky velikosti jako bez, otrhat to šlo ze stopek docela snadno, pouští modrou šťávu, bobulky byly v okolíkovém úboru...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proboha, a kdy jsi ho trhala? To jako včera? Ale černý bez je už přece dávno v čudu. To, co po něm zbylo je jenom holé roští. Mám ho před barákem, schválně jsem vyšla s baterkou, abych se podívala, co na něm je. Nic tam není. Holé větve. Kdybys to sem nenapsala, ani bxch tomu nevěnovala pozornost. Takže já Ti písla, ale to, co Ty jsi natrhala a co poští modrou šťávu, v tomto období, to tedy nevím. Ale černý bez to není rozhodně. A pak, proč jsi to trhala potmě? Něco jsi předtím někde "požila"? Takže moje rada zní, pokud máš chuť na likér, tak si ho kup a tohle rozhodně vyhoď. Nazdárek Suzy.

sisinka*

,,suzy,,Vy jste me rozesmala*smich*hezky jste to napsala.Ja taky pisatelku nechapu jak ji mohlo napadnout jit v teto dobe trhat bez a jeste snad v noci!

Ja na bez nejdu,jdu radeji spat.Dobrou noc:)

hodnocení

0x

Bezz poznate podle zvlastni vune,nekdo ty vuni rika jinak.rozemnete kousek.jinak me udivúje,ze ty bobulky jeste byly na keri.je dost pozde.asi jsou sussi,ne?Coz o to zamenit se da s jedovatym chedbím,je to ale spise bylinny ker.Byl to drevnaty ker?

sebod*

juglans. Chedbí má ale bobule červené. No, i když potmě každá koza stejná :D

myslim ze je druh i s cernym ale nechci se hadat.

hodnocení

0x

Černý bez to není, můžete být bez obav. Váš dotaz by zněl, trochu jinak. Jak se zbavit barevných rukou a skvrn na oblečení? Černý bez, to je nádherné barvivo, které jen tak nepustí. *sok*Vše co máte, doporučuji pěkně vyhodit, tak jak radí už nahoře ostatní!

hodnocení

0x

Propánajána*modla*. Co jste si to natrhala, děvče? Teď už černý bez nikde nenajdete, jen holé klacky. Jinak bez má charakteristickou vůni - všude, v listech, květech i ve dřevě. Uvažuji, zda to není ptačí zob, ten je ještě ledaskde vidět. Jinak černý bez se nedá splést s ničím a pozná ho každé dítě. Zralé bobulky silně barví. Koukejte to vyhodit. Zralé bobulky černého bezu natrháte nejlépe v průběhu celého září, možná i začátkem října, pokud je ptáci nestuhnou sklidit před Vámi.

Je to několik let byl podzim. Končila jsem v práci odpolední směnu, bylo po 23. hodině. Prodrala jsem se nejrůznějšími píchačkami a kartičkami až na oplocené parkoviště a spěchala ke svému autu. Najednou mi tělem projela křeč. A následovalo ukrutné bolení břicha. Nemohla jsem znovu procházet všemi těmi kódy do budovy, abych se dostala na záchod. Udělala jsem jediné možné - sedla do auta, vylítla z brány a že zastavím, co nejdřív to půjde. Vyvalené oči, zatnuté zuby, na čele pot. A najednou vedlejší ulička, prázdná, tmavá, osamělá. Vlítla jsem do ní, vypadla z auta a několika mocnými skoky se dostala k velikému keři. Dopadlo to dobře a ten keř jsem použila místo papíru.

Doma prádlo do koše, sprcha a spát. Ráno jsem chtěla prát. Zarazily mě ale moje včerejší spodní gatě, dole celé tmavě fialové a plné nějakých jadérek. Co se mi to stalo? Že by krvácení? No nazdar!

Najednou jsem pochopila! Já včera v té tmě použila místo listí z keře černého bezu i hrozny bobulek!*haha*V té tmě to ani jinak nešlo. Kalhoty letěly do popelnice, vyprat se to nedalo a kolegyně v práci si pak utíraly slzy od smíchu. A dlouho jsem slyšela otázku: Co včera večer? Nebyla jsi zase někde u černého bezu? Ano, i to se může stát.*smich*Jaga.

Jezidmarja Ligustrum,ptaci zob,to mohla pani zamernit,ale ten se nesmi jist.

doplněno 23.11.11 13:21:

Ted jsem koukla a opravdu je jedovaty.Jeste ze pani napsala,kdovi co natrhala a snad si precte prispevky.

hodnocení

0x

No prave,ja jsem premyslela jestli jedine nekde nezustal nejaky ususeny,ale v teto dobe je to jasna blbost.muzete popsat jak to vypada a za svetla popsat ker,nebo na cem jste to trhala.

Nedaleko od naší vsi vysadili před několika lety asi 10 stromlů aronie -černého jedlého jeřábu. Lidé o to moc nestojí, i když je to velice zdravé. Plody na stromcích visí dodnes, jsou ale už dost vyschlé, šťávu nepouští. Nemohl to být ten černý jeřáb? Pokud ano, ten by Vám neublížil ;)Jaga.

lui*

babuško: To nechápu že o to lidi nestojí, vždyť sirup z Aronie, je to nejlepší co na pití může být. Teda pro toho kdo může sirup z cukru, pravda.

Lui, příští rok Vás na aronii zvu. Letos si u nás byla také jedna příjemná holčina z Poradny natrhat a společně jsme sklidily tolik, že to ani unést nemohla. Těším se. ;)Jaga.

lui*

Děkuji za pozvání, to toho máte tolik, že rozdáváte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]