Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co chci a co nechci...životní příběh

Od: mikolasova odpovědí: 7 změna:

Začnu trošku oklikou, aby má situace byla srozumitelná a možná mé jednání mírně ospravedlnitelné. Pokusím se to zestručnit, jak nejvíc to půjde. V prváku jsem si našla přítele, chodili jsme spolu pět let, když mi oznámil ze dne na den bez jakéhokoliv konfliktu, že má někoho jinýho a rozcházíme se. Sebralo mě to, nic takového jsem nečekala. Přišly deprese, zhubla jsem deset kilo a rozhodla se to řešit, odjela jsem do zahraničí pracovat, kde se mě pokusil znásilnit zaměstnavatel. Po návratu domů jsem trpěla depresemi a nechutí k okolí. Od té doby se nechci vázat, mám panickou hrůzu ze vztahů, svatby mi děsí, dlouhé vztahy mi nahánějí hrůzu. Dva roky jsem bez partnera. Známosti na jednu noc proběhly, bylo jich asi 6. Citové angažmá žádné. Nyní jsem se seznámila s klukem, který spal s mou kamarádkou, zajiskřilo to, o tom není pochyb. Kamarádka do něj byla celkem hotová, tudíž ani mi nebylo příjemný, jí tohle dělat za zády. Nicméně jsme si psali denně, několik hodin, již na začátku jsem jasně dala najevo, že vztahy nejsou pro mě, že jde jen o sex. Když použil slovo rande, naskákali mi z takového závazku pomalu pupínky. Ale sešli jsme se, vyspali se spolu a úžasný, úžasný sex, skvělá noc. Přesto jsem dál stála zatím, že jen sex, nic víc. Psali jsme si dál, dál to jiskřilo, hezký slova, hezký sms na dobrou noc a týden na to u mě přespal znovu. Trošku jsem přehrávala, ve smyslu, že jsem měla jít s někým do kina, chtěla jsem vyvolat žárlivost, nevím proč, on řekl obdobně, že měl jít s nějakou holčinou na akci. Opět ale úžasná noc, povídali jsme si, poslouchali hudbu. Jenže odešel ráno strašně brzo, nechal mi v posteli a pak se zřejmě ozvalo něco z minulosti...Padlo to na mě a já si usmyslela, že už ho nikdy nechci vidět. Hned za pár hodin mi poslal milou sms. Bavili jsme se, proč odešel tak náhle a on, že se nechtěl potkat s rodičema (nečekaně přijeli domů), aby si nás dva nevyložili jinak než to je. Vybuchla jsem po této větě, že co si myslí, že ho tahám domů a plánuju svatbu. A následně ho začala ignorovat a nakonec poslala do sprostých dálek. Přes noc se mi to samozřejmě rozleželo a omluvila jsem se za svý chování, napsal, že to chápe, že prostě je někdy den blbec. Od té doby jsme si nenapsali, jsem na mrtvici a to je to teprve šest hodin, nejsem nějaká zamilovaná, ale mám strach, že jsem to definitivně pohnojila. Nemůžu se na nic soustředit, spát, jíst. Uvědomuji si, že ve chvíli, kdyby pro mě hořel láskou, pro mě nebude zajímavý a že pokud ho budu mít na háku, tak mé nadšení skončí. Ale tahle situace mě také ubíjí, nechápu sama sebe, co chci a co nechci, proč se tak chovám a tak zmatkuju.
A co chci po vás, krom toho, že jsem se potřebovala vyzpovídat? Za prvý názor, co si o tom myslíte a jak byste pokračovali dál. Sama se totiž nechápu, proč se snažím vzbudit žárlivost, proč se chovám jak hysterická kr*va.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

0x

Uf *uf* Vás by mohli vystavovat jako dokonalý příklad "neví co chce". Zcela zjevně je to, co si myslíte, že chcete, a to, co chcete skutečně, nemluvě o tom, co potřebujete, ve značném rozporu. Pak se to ovšem namíchá do třaskavé směsi :) Někdy pomůže psycholog, někdy rozumná kamarádka, někdy se z toho vypsat. Trošku mi vaše chování připomíná čerstvě adoptované děti, taky kopou kolem sebe - "když to vydrží, poznám podle toho, že o mně opravdu stojí". Neubližte mu ale zbytečně, nemůže za to :)

Co dál? Uklidit si v sobě. Říct si, jestli opravdu nechcete s nikým být, nebo jenom proto, že máte pocit, že to nemůže vyjít. Prozkoumat možnost, že tak moc nevěříte tomu, že by někdo s vámi být chtěl, až to raději nechcete ani zkoušet. Připustit si, že kdyby o něj neměla zájem kamarádka, možná vás taky nezaujme. Osahat si představu, že láska, majetnickost a touha můžou mít společné kořeny.

Prostě se vzpamatovat. Vy přeci nechcete být sama - tak se do toho nenuťte. A trochu nadhledu, jinak se z toho zblázníte! :)

mikolasova
hodnocení

Když to je právě to, co mi chybí - nadhled. Pořád si říkám, jak budu nad věcí, ale nejsem. Nebo byla jsem do té víkendové hádky. Ale teď nemůžu nic. Srdce mi tluče jak blázen, je mi špatně od žaludku a pokud vyloženě mi netlačí extra povinnosti, tak pouze sedím a čumím do blba :(

sargo*

Tomu se obvykle říká zamilovanost ;) Kdo, kromě televizních tvůrců, říká, že je to příjemné? *smich* Příliš silné emoce se často obrátí proti tomu, kdo je způsobil - nedávej mu to pak sežrat, nemůže za to... ;) Bojuj za sebe, jsi jedinečná osobnost, druhá taková na světě není. Vyplav se z toho, nebo vymaluj, cokoli máš jenom trochu po ruce. Jenom nesedět doma (a nechlastat! :-D).

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mikolášová, ty přece víš, co chceš. Jenom si to odmítáš přiznat. Chceš to, co chce většina lidí - hezký vztah, hodného partnera, spokojený život. Jenomže se ráda lituješ, pitváš se v minulosti, odmítáš si pravdu přiznat. Určitě se taky bojíš, že to nevyjde, ale to je riziko podnikání. Chceš to tak moc, že nejsi schopna myslet na nic jiného. Musíš si konečně přiznat pravdu, soustředit se taky trochu na jiné zájmy a koníčky a tomuhle nechat tak trochu volný průběh. Ono to nějak dopadne. Udělej si pořádek v duši, přestaň se ohlížet do minulosti a uvidíš, že ti hned bude líp.

mikolasova
hodnocení

Nějak mi ten volný průběh nejde :(... na trénincích se nesoustředím, v práci jsem jak idiot, o škole nemluvím... a ano mám strach, do dnes si dokážu vybavit ten pocit prázdnoty a ničeho, co ve mně zůstal po rozchodu, nechci to zažít znovu.

hodnocení

0x

Ahoj Mikolášová, už Ti to v podstatě řekl Ladinpraha, ale je to chlap, a tak to vzal hopem. Pokusím se to trochu rozvést, jako ženská. Ty píšeš, že jsi odpočátku dávala najevo, že jde čistě o sex, že žádný citový vztah nechceš. No to jsi mu udělala takovou nabídku, která nejde pro chlapa odmítnout. Neboť chlapi touží po sexu daleko vícn než po nějakém vztahu, který je zažene do "chomoutu", ze kterého se pak těžko vyvlékají. On tedy tvůj přístup k věci uvítal, a chodil by k Tobě do postele každý týden a to hodně dlouho, no, vlastně do té doby, než bys ho omrzela a on by si našel jinou. I to se velice často stává. Ale Ty, i když jsi mu toto řekla, jsi to tak v podstatě nemyslela. Lhala jsi jemu a především sobě. Ty jsi žena a ženy nemají v genech sexuální přelétavost. To se sice stává, ale přichází to mnohem později, když už má žena za sebou porod dětí které už jí odrostli, žije v rodinném vztahu, či se po letech rozvede a je jí třeba kolem té padesátky. V těhto letech si ženy začínají uvědomovat, že zestárly, že už nejsou pro chlapi tak atraktivní jako dříve a začnou samy sobě dokazovat, že tomu tak není tím, že jsou ochotny mít nezávazný sex témeř s kým-koli, a je jim jedno, jestli to krátkodobé, hlavně že mají pocit, že jsou ještě žádoucí a většinou si nalézají mladší partnery. Ale tyto holky, představ si, v koutku duše doufají, že se do nich ten, či onen zamiluje natolik, aby s ní žil ve vztahu partnerském a opravdovém, nikoli pouze sexuálním. Věř mi, mám to kolem sebe, neboť mám kamarádky v tomto věku a vidím, čeho všeho jsou schopny jenom proto, aby sobě a hlavně okolí dokázaly, že mají milence, který po nich touží. Končí to samozřejmě pořád tím samým způsobem. Napřed je to veliká láska, neutuchající sexuální touha, nikdy nic podobného ještě nezažila, a pak. asi tak po třech či čtyřech návštěvách, kdy ona kolem něj skáče, vyváří, leze s ním do vany, kterou oblepí kolem dokola svíčkama, aby byla romantika, šmajchluje se s ním až do kuropění, nic z toho nemá, leda to, že je umordovaná jako morče, protože mu dělá pomyšlení, se ten dotyčný z ničehož nic odmlčí, na esemesky neodpovídá a je konec a začíná to znova, zase s někým jiným, který je samozřejmě úplně "jiný". Je to pekelný kolotoč a mně je těch holek líto. U Tebe to je jinak, ty jsi napočátku svého života, a jako žena toužíš založit rodinu, mít děti a tak dál, je to ve tvých genech, k tomu jsme byly určeny přírodou. A i když dnes žijeme v moderní době a všechno je trošku jinak, tohle nikdo nezmění, to je archaické, je to v nás. Samozřejmě, že existují výjimky, ale ty pouze potvrzují pravidlo. Takže když jsi ho napřed uvedla v omyl, a on si myslel, že našel ochotnou a bezproblémovou souložnici, tak Ty mu uděláš scénu a vyčteš mu něco, v co jsi vlastně podvědomě doufala Ty. On za nic nemůže. A jak mám chlapů plné zuby už dlouhá léta a nemusím je, tak tohohle se musím zastat. Do budoucna se nesnaž v sobě zapřít ženu, měj svou hrdost, nelez do postele s někým, komu jde jenom o to, aby si s Tebou užil sexu, nebuď jenom "matrace", na které se vydovádí, nenamlouvej si, že Tě kvůli tomu začně milovat. Lidé se vzájemně nemilují jenom proto, že dosáhnou orgasmu, k lásce a trvalému vztahu, po kterém Ty toužíš, je toho zapotřebí daleko víc. Ahoj a hodně štěstí Suzy. Jo, a nebul, nemá to cenu, budou jiní, ale tohle už nedělej, jinak se to bude opakovat.

doplněno 22.11.11 11:08:

Ve větě žije v rodinném vztahu, mi vypadlo důležité slůvko - nudném. Tedy doplňuji žije v nudném rodinném vztahu, kdy o ni její manžel přestal jevit zájem.

hodnocení

0x

Vzpomeňte si, co a jak jste myslela na ženskou, která vám odlákala to, co jste hluboce milovala. A teď jste se postavila do stejné situace. A ještě jen tak, z rozmaru. Nepředpokládala jste, že s ním strávíte celý život. A přesto jste se tak šíleného podrazu. Fuj! Fuj tajxl! *blee*Nikdy nemůžete postavit své štěstí na slzách jiné ženy. To, co se vám děje je obyčejná blesková karma. *cert*Byla jsem skoro celý život sama s dětmi, ale nikdy, nikdy bych nešla do mužského, který není volný. A jen pro sex už vůbec ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]