Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi 23 let mám dávno po maturitě jenže obor-podnikání. Chci se stát psycholožkou pomáhat lidem, jen nevim jaký další kroky k tomu učinit, poradí mi prosím někdo? Děkuji
Vystudovat obor psychologie,jak už tu bylo zmíněno.Jinak ale krom toho je nutné na sobě pracovat a to nesrovnatelně více než je běžné u většinové populace,protože jinak nebudete schopna pomoci.Musíte být v ledas čem o dobrý kus před člověkem,který za Vámi přijde,ale hlavně mu musíte rozumět z čeho se zrovna "hrabe",protože budete mít zkušenost s podobným.Musíte na sobě stále pracovat.Při té therapii totiž jdete tak nějak i Vy s tím člověkem co před Vámi vzdychá...Někdy je také nutné být dost silná a to dosáhnete jedině tím,že se budete bez příkras znát.Zkuste zatím nějaký workshop s tímto zaměřením,abyste věděla do čeho jdete.Pokud máte od mládí povahu,že se ,jak já říkám,šťouráte sama v sobě,baví vás pozorovat reakce lidí,proč dělají to či ono atd...tak je to možná na dobré cestě. Hodně to bývá tak,že vlastně psycholog směřuje daného člověka k tomu,aby si dokázal pomoci sám,pochopil svůj problém.
moc Vám děkuji za radu. Ano doslova jak píšete, od jakživa se štourám v sobě i v ostatních, naslouchám a ráda otevírám lidi a podporuji a radim, dělám to celý život a dokonce si mě najdou i lidé aniž by mě něja znali a to jsou i starší. Každý z náš má nějaký dar, jen občas trvá déle někomu než na to příjde.. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.