Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ocenit slivovici?

Od: drich* odpovědí: 22 změna:

Mám domácí slivovici i jabkovici a mám jí přebytek. Pár známých projevilo zájem nějkou tu lahev odkoupit, ale netuším za jakou cenu. Slivovice je rok 2008, takže už ani nevím kolik přesně vycházely náklady na lahev.

Poradí někdo kdo taky pálí / pálil a sem tam nějakou lahev prodá?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drich*
hodnocení

zapoměl jsem dodat, že lahev je myšlená 0,5 l od TUZEMÁKU :)

hodnocení

0x

Záleží na kvalitě a síle. Minimální cena pro kamarády je 250.

doplněno 19.11.11 20:53:

Za litr samozřejmně.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud tento destilát je vypálen Vámi na základě živnostenského oprávnění, pak asi odpověď znáte sám nejlépe, v ostatních případech Vám nejlépe odpoví finanční úřad či celní správa, které se touto problematikou velice rádi zabývají. Ani porada s advokátem nebude na škodu.Bude-li schopný, ušetří Vám nejen dost financí, ale i zbytečných starostí, co se záznamem v trestním rejstříku.

uska*

C yrile - probuďte se z umělého spánku. Jak víte, že zadavatel nepálil slivovici v ofi palírně? I doma pálená slivovice není již trestným činem, tak co zde prudíte?

K tématu - kupovala jsem kalvádos (dobrý) za 220,- Kč.

cyril*

Vyjadřujete se k něčemu, o čem nemáte ani potuchy. Neupozorňuji na nějaký nesmyslný zákaz pálení (to dnes může dělat opravdu kdejaký jouda), ale třeba na daňové předpisy a také na skutečnost, že produkty z pěstitelského pálení je ZAKÁZÁNO dále prodávat, což by měl každý, kdo si destilát vyrábí vědět nebo pokud si jej nechá vyrobit, tak toto upozornění podepisuje.

Předpokládám, že i touto reakcí jsem dostatečně nažhavil admina a dostal se tím opět do popředí jeho cenzorského zájmu. ;)

drich*
hodnocení

Domací jsem nemyslel pálenou doma. Byla vypálena v palírně, ale po těch letech si nepamatuju kolik jsem za těch 15 litrů zaplatil.

hodnocení

0x

Víte, dobrá slivovice se prodává sama. Je třeba ji okoštovat a pak jednat o ceně. Mít přebytek slivovice ještě neznamená mít majlant. A ta jabkovice, no, já nevím no... :D

hodnocení

0x

Jabkovice nebo Kalvádos?!?!?

Cyrile Vaše odpověď byla naprosto přesná a slušně napsaná,nevím,proč byste měl nažhavit admina.

A otázka pro tazatele "drich": Vy máte pocit,že 15 litrů slivovice je přebytek? Promiňte ale jako Moravák se musím pousmát.

drich*
hodnocení

Pro svoji potřebu mám dostatek litrů vypálené Meruňky a Třešně, takže tuto opravdu pít nebudu =)

cyril*

Nejen cesty Boží, ale i admina jsou nevyzpytatelné. ;)

celp*
hodnocení

0x

Zdravím.Dobrá slivovice 240-300,-Kč/litr.Kalvados 200-240,-Kč/litr.Desetiletá a více k nezaplacení.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Drich, schovejte to :) Děda minulý týden umřel, ve sklepě měl 10l slivovice označených křížkem (na pohřeb). A vyžralo se všechno! Holt Valaši se nezapřou :)

lidus*
hodnocení

0x

15l je moc? Sice nechlastáme jak duhy ale 15l nám na rok nestačí. Většinou dáme kamarádům pulčák zadarmo a když už prodáváme tak 220 kč za litr.

jabraka*
hodnocení

0x
Letošní poplatky jsou zde:pěstitelského pálení a dalších služebCena služby při dodání kvasuCena za vypálení 100% pálenkyCena za vypálení a likvidaci výpalků 114,20 Kč/l a.a.DPH 20% 22,80 Kč/l a.a.Spotřební daň 143,00 Kč/l a.a.Celkem 280,00 Kč/l a.a.JABRAKAdoplněno 20.11.11 11:48: Cena je počítána za absolutní alkohol 100%.Při 50% slivovici to bude přiměřeně.JB

buss
hodnocení

0x

A neplatí ještě zákaz prodeje destilátu z pěstitelského pálení?

drich*
hodnocení

Je zajímavé, že vždycky se najde několik lidí co se nedrží tématu a mají potřebu reagovat.

Já jsem se ptal na cenu a otázka směřovala těm co mají osobní zkušenost.

Tudíž odpovědi typu FINANČNÍ ÚŘAD ani to že se to oficiálně prodávat nesmí jsou mi ukradené,

jelikož jsem v otázce uvedl, že je to pro známost NIKOLIV VELKOOBCHOD.

Takže všem rádcům děkuji za rady, cenovou představu mám a všem "RÝPALŮM" taktéž děkuji za poučení o tom co se smí a nesmí.

cyril*

Jako hlavní "rýpal" se Vám tímto dodatečně velice omlouvám, neboť jsem netušil, že se vlastně hodláte na příslušném finančním úřadě registrovat jako plátce spotřební daně a tím předejít možným konfliktním situacím při okrádání státu. Zřejmě mylně jsem si Váš dotaz vyložil jako pokus o návod na páchání trestné činnosti. Že se mýlím je také jasné podle toho, že ostražitý admin by jistě zasáhl včas a nenechal by domnělé napomáhání bez odezvy.

Úspěšný obchod přeje cyril. ;)

sebod*

Jojo, Cyrile. Máš naprostou pravdu. Tazatele by to chtělo nahlásit na FÚ a možná i ukřižovat *cert*. Vždyť kdyby to vše řádně zdanil, tak by se ZNAČNĚ snížilo zadlužení státu *ua*. Sakra lidi, přestaňte řešit takovýhle maličkosti... *zed*

uska*

jo jo, Cyril asi nemůže ochutnat kvalitní domácí pálenku ... je mi ho líto, proto tak raguje ...i

lidus*

Cyrile a nejde v tomto případě o tzv. prodej ze dvora?

cyril*

Pro toho,kdo obtížněji chápe uvádím, že smyslem mé prvotní reakce bylo upozornit tazatele, který se snaží vydělat, na zákaz prodeje alkoholu z pěstitelského pálení a na možné komplikace s tím související. Je to naprosto podobné jako když by chtěl sportovní rybář prodávat své úlovky - to je rovněž zakázáno. Nikde však není řečeno, že se nesmí ryba či alkohol DAROVAT. Pro ty, co chápat nechtějí je každá reakce zbytečná. Zde se celá debata naprosto regulérně zabývá návodem k trestné činnosti a nikomu to nejen nevadí, ale navíc toho, kdo na tuto skutečnost upozorní drtivá většina neznalých odsuzuje. Přitom v jiném místě stačí napsat naprosto pravdivou zmínku z reálného života a použít zde termín "nepřizpůsobiví občané" a příspěvek je ihned smazán. Zřejmě podle přísloví "kdo chce psa bít, hůl si vždy najde!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]