Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je kaibalismus trestný čin? Myslím pokud mu nepřechází vražda.
Děkuji
Hanobení lidských ostatků (§326) je opravdu hnusným činem. Sem spadá také nepietní nakládání s tělem dítěte při potratu, zničení či zohavení mrtvoly, kanibalismus, nekrofilie jako zvlášť závažné způsoby spáchání tohoto trestního činu. Někdy utajené uložení mrtvoly mimo stanovená pohřebiště může mít znaky hanobení lidských ostatků. Na druhou stranu je nesmyslné považovat za trestný čin např. otevření hrobu, ke kterému má dotyčný příslušné právo, a vyjmutí urny za účelem jejího přemístění, protože dotyčný právem nevidí žádný důvod platit za takové úkony hřbitovní správě.
Bože, co to je zase za otázku? Ty máš chuť na lidské maso? Trestný čin to bude, protože jak k tomu lidskému masu přijdeš, když nezabiješ? Není zase z nějakého přiblblého seriálu, "opuštěni na ostrově", nebo tak nějak? Nebo máš na mysli kanibalismus v říši hmyzu? Tak ten trestný není. Kudlanka nábožná, po souloži ukousne samečkovi hlavičku, jen to chrustne, a pak ho spořádá na posezení, a nikdo ji za to soudně pronásledovat nebude. O co Ti vlastně jde?
...dobrá otázka, ne? Až dědeček doma umře, tak se do něj na rozlůčku kousne. Tak to černošští předci dělali, možná. A že jedli mozek, rozšířila se ta děsná nemoc, jak se honem jmenuje (něco jako skleróza).
Co furt všichni máte s tou cilizací? Je z toho akorát smog, např. poslední dobou .
...ciVIlizací, pardon. Já nevím, na co jsou lidé tak pyšní, je to nanic plemeno. Ničí na co přijde a v sebezničující honbě za požitkem má absoutní primát.
clovek zasne jake otazky tu najde,a cim vsim se nekteri lide zaobiraji! A jak asi chces ziskat maso bez vrazdy? Nebo si snad nekdo necha uriznout sve kus hyzde dobrovolne?
Já zase žasnu nad tím, jaké debility se tady probírají ohledně nehtů či barvení vlasů. Berte to tak, že každého zajímá něco jiného.
Lidi, proc hned tazatele napadate? Co kdyz ma zadany ukol ze skoly, nebo cte nejakou knihu, kde se kanibalismu pojednava? Nemusi hned chtit nekoho sezrat:D
Je, nicmene se vyskytuje plno knih a clanku, ktere o kanibalismu pojednavaji. Taktez se o nem uci ve skole, aby mely deti aspon zakladni info o techto hruzach...
Paní stařenko, žádná škodolibost, ale už jsem to vysvětlil pro suzymon. Jen jsem se zasmál určitým větám, to je tak špatné? Jakub
stařenko- nedal jsem Vám smajla proto, že jsem četl reakci, na toho prvního smajlíka. A vaši odpověd jsem četl až potom. Přišla až po prvním smajlu, Ale je to moje chyba. Měl jsem dát vysvětlení, proč ten chechtající smajlík je. Ale já přečetl odpověd martiny a začal se smát a hned jsem tam toho smajlíka šoupnul. Tak se omlouvám.Ju? Jakub
Kubo, ty snad neodmaturuješ". Co to děláš za chyby? Musíš se učit, ty kluku jeden. Ju? - stařenka
Přišla až po prvním smajlu, Ale je to moje chyba. - Po čárce ve větě se píše malé písmeno.
Ale já přečetl odpověd martiny a začal se ... - Jméno "Martina" se píše s velkým počátečním písmenem
Ja to beru i s malym:D PT, ja treba taky nepisu diakritiku... neni to uplne z lenosti, i kdyz je to samozrejme pohodlnejsi. Ale kolikrat mam myslenku a potrebuji ji napsat rychle, coz se lepe pise bez hacku a carek
A verim, ze spouste lidi to zde muze vadit
Martino, žádný takový. Dokud neodmaturuje tak na něj musíme dohlídnout. Pak ať si píše, jak chce.
- stařenka
Martino, nezlob se, ale opravdu jsem si nevšimla, že by někdo tazatele napadal. Otázka byla položena, já se k ní vyjádřila. Jakubdeda se popadá za břicho. Nevím proč. Pokud by četl tazatel nějakou knihu, tak má na otázku také odpověď v té knize. A pak, zajímala by mne ta škola, která by zadávala takovéto úkoly svým žákům. Chápu, že ses ho chtěla zastat, to je v pořádku, ale já se cítím trošku dotčená, protože já nikoho nenapadala. Suzy. A za další, na tuto otázku je snad jednoznačná odpověď. Nebudu říkat která, určitě ji znáš sama. Já osobně reagovala spíše v legraci, protože jinak se přece na něco podobného reagovat nedá. Tak mu odpověz Ty, jestli víš, zdali to je trestné či nikoliv. Tak zněla otázka! Suzy.
doplněno 19.11.11 21:23:A vůbec, znovu jsem si přečetla otázku. "Je kanibalismus trestný čin, pokud mu nepředchází vražda?" Ta otázka nemá smysl, nemůže být takto položena žádným profesorem, v žádné škole. To není otázka, to je provokace. Už bych se tím ani nezabývala, nebýt Tvého příspěvku a Jakubdědy, který s Tebou evidentně souhlasí. Ale proč ani jeden z Vás neodpověděl přímo, ano, nebo ne. Otázka je prazvláštní a postrádá smysl. Tak jo, chce mi říci, klidně můžeš pojídat lidské maso beztrestně, pokud ho seženeš, aniž bys někoho zabil, a aniž by o tom někdo věděl. Ale kde to maso vezmeš? Vidíš, jak je to nekonečně hloupé?! Ach Bože.
Proste mi jen neslo na rozum, ze se ihned mnozili odpovedi - jezis, co to zase je za otazku... to chces nekoho zabit... atd. To prave nejsou odpovedi...
Co se tyce me odpovedi, myslela jsem, ze neni treba se zde rozepisovat. Ano, je to trestny cin, tecka To je snad kazdemu jasne. Ano, mozna jsem take nekonecne hloupa...
Nicmene treba o tom tazatelka slysela ve skole a pta se
Nevite, co dnesni pubertaky napadne. Jak rikas, uz se tim zabyvat nebudu.
suzymon- smál jsem se větě, kterou napsala martina"Nemusí hned chtít někoho sežrat", ale spadlo mi to o něco níž, tak asi jste nepochopila. Zrovna tak jsem se zasmál odpovědi paní stařenky níž " ježkovi oči, že by se už snědla" atd.. To se nemůžu ani zasmát a dát vědět, že odpověd mě rozesmála? Neodpovídal jsem právě proto, že mi dotaz přišel nesmyslný, takto položený. Jakub
doplněno 20.11.11 08:08:A zase moje odpověd spadla někam jinam, než pod odpověd suzymon.
doplněno 20.11.11 08:08:A zase moje odpověd spadla někam jinam, než pod odpověd suzymon.
Je sobota večer a dlouhá noc před námi, odpověď od tazatelky žádná. Ježkovy oči, žeby se už snědla? Tak to teda nevím, jak by se to klasifikovalo, takový sebekanibalismus? - stařenka
teda mě se to jeví jako blbě položená otázka ještě od blbějšího tazatele
cituji:
je kaibalismus trestný čin? Myslím pokud mu nepřechází vražda?
toto snad nenapadne normálního člověka,jen snad zvíře,které ztratilo pudy rodičovství,kam až se tady dá zatít!
To je fakt stařenko, a smutná nejsem, spíše trochu naštvaná. já mám skoro pocit, že je tady někdo, kdo úmyslně vkládá takovéto otázky, aby nás rozeštval. A to je trochu škoda. Ale zase na stranu druhou, asi je to také někdy potřeba. Nemůže to být jenom o cukru, někdy je třeba soli a pepře, aby to bylo vyvážené. Takže hurá do další otázky podobného smyslu. Už se na ni těším, smlsnu si. Suzy.
mozna ma tazatel,tazatelka v umyslu navstivit marnici nebo hrbitov a konzumovat lidske maso,a tomu by opravdu nepredchazela vrazda.Takze ta otazka neni zase az takovy nesmysl.
Ale blbost to je.
No ale fuj, sisinko, jediné štěstí je, že na Poradnu jdu pokaždé před snídaní, s prázným žaludkem. Jinak nevím, nevím...
doplněno 20.11.11 07:56:Ačkoliv je pravda, že v knize Jiskra života, kde autor Erich Maria Remarque popisuje hrůzné živoření v koncentračním táboře Mellern za 2. světové války, někteří trestanci také jedli maso ze svých zemřelých spoluvězňů. Ale to byl prostě šílený pud po zachování svých posledních zbytků života. Podobnou otázku v dnešní době považuji za stupidní, morbidní a krajně neetickou. Jaga.
doplněno 20.11.11 07:58:Pardon, vypadlo mi písmenko: s PRÁZDNÝM žaludkem
Viděl jsem jednou film, ale už si nepamatuji název, kde stroskotalo letadlo s týmem ragbistů. Někteří cestující přežili, ale neměli, postupně co jíst, tak si ukrojili maso z mrtvých, aby přežili, než jim příjde pomoc.
Je to tedy trestné? Přeci je to taky kanibalismus. Je něco jiného, když někdo někoho zabije a sní, než když někdo začne jíst člověka, aby přežil. Nevím, jak bych jednal a neví to nikdo z Vás.Takže jednoznačně říci je to trestné, nejde.
Tak nějak v tomto smyslu zněla má první odpověď, zdali nejde o nějaký seriál, kde se lidé ocitnou v životní tísni. Ale vzala jsem to spíše jako recesi, a také je vidět, že i tazatelka to tak zřejmě myslela. Rozpoutala se tady diskuze pouze mezi námi a začali jsme jeden druého přesvědčovat o tom, jak to vlastně viděl on. Ani jednou se ke své založené otázce nevrátila. Co ji tedy ve skutečnosti na tom tak moc zajímalo? Asi jenom, to jak my budeme reagovat i na takovou blbost. To přece nemusím nikomu vyvětlovat, že jsou v životě situace, kdy se člověk v pudu sebezáchovy zachová jako... nu, jako člověk! Protože některá zvířata si mršiny nevšimnou, ani kdyby měla nevím jaký hlad. Nejhorších zvěrstev je schopen pouze člověk.
No, a mně právě kvůli takové hlouposti málem vybuchnul papiňák a vyletěla jsem do povětří. Sedím tady jako husa a odpovídám na blbiny, a na maso jsem zapoměla. (hovězí)
Papiňák ti nebouchl, tak se v klidu najez. Já jsem mezitím potrápil strejdu Gůgla a musím opravit svoji původní odpověď. Paragraf, který tam je uveden, byl zrušen a nově tohle řeší Zákon o pohřebnictví, §26. Není to trestný čin, ale přestupek s pokutou do 50.000,- Kč. Diskuze o pohnutkách je naprosto zbytečná, protože nikdo z nás nemůže vědět, jak by se v určité situaci zachoval. Kromě toho každého z nás někdy napadne blbina, na kterou bychom rádi znali odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.