Nejste přihlášen/a.
Pomalu strouháme pastelky, aby naše děti a vnoučci měli čím napsat dopis Ježíškovi a poprosit ho něco úžasného :D Copak byste si přáli vy? Jak se to dozví Ježíšek a naše děti a naší rodiče, co bychom rádi dostali pod stromeček, co by nás opravdu potěšilo.
To co bych chtěl, mi Ježišek nesplní. Druhé přání, záleží jen na mě, jak se budu učit a zda maturitu udělám nebo né. Potom jestli udělám přijímačky na VŠ, je taky jen moje záležitost. A ještě si přeji, aby i moje dívka se dostala na školu kam chce, moc ji to přeju.
To, co by Ježišek mohl splnit, tak to nechám na rodičích. Jakub
Joj, tak to máte zpoždění, to u nás už si Ježíšek dopisy dávno odnesl a pokud vím, už si dárky začíná shromažďovat Jinak já bych si přála novou myčku na nádobí, jenže se obávám, že tady až do Vánoc nevydržím a z těch hromad nádobí (je nás doma pět a teplou vodu nám bojler ohřívá přes noční proud) mi rupnou nervy dřív a myčku si koupím sama. Pak bych si moc přála nějakou úžasnou digitální zrcadlovku, ale tady se obávám, že i na Ježuchu dolehla ekonomická krizice a něco tak drahého mi nenaježí. No ale nedávno mě za výlohou zaujala krásná plechová krabička plná čaje, takže myslím, že aspoň něco přeji jenom pod stromečkem najdu
(a pak bych si ještě přála všech sedm dílů Harryho Pottera... ale to si přeji již několik let a zatím si Ježíšek nejspíš myslí, že když si knihy mohu přečíst na počítači, není třeba, aby mi zabíraly místo v knihovničce
)
Jooooo, tak Ježíšek toho má asi letos hodně. Minulý víkend nám tu vyklopil kupu pro naše blízké se vzkazem, ať si to zabalíme, že nemá čas. Vzkazovat nic nemusel, protože to takhle dělám každý rok a za ta léta už si to snad pamatuji, že?!
Jinak my bychom si s přítelem přáli hlavně zdraví. Jen si nejsem jistá, že Ježíšek zrovna tohle přání nadělí?! Já si ještě napsala o dřevěné kolo z balsy, abych si po Vánocích mohla vyrobit hodiny do kuchyně a o podvlíkací trika s dlouhým rukávem. Po revoluci se ztratila z prodejen, ale prý je Ježíšek viděl. Tak se nechám překvapit. No a přítel by chtěl nějaké spoďárya tričko. A já tomu pomohla, protože jsem mu sehnala zdravotní pantofle a knihu. Ještě by to něco chtělo, ale Ježíška už otravovat nebudu. Zvládnu to sama.
Milá "babkazov", to je pěkné zamyšlení. Já už to tady jednou psala, mám také přání, o kterém vím, že se mi už nikdy nesplní, mít pěkné dětství v rodině s mámou a s tátou. Já všechno mám, hodné děti, krásná vnoučátka,
jen trochu zdraví, kdyby bylo. Možná Ježíšek přinese nějakou novou "meducínu" na moje klouby.
Jinak všem přeji splnění jejich přání, radost v srdci a milující rodinu.
- stařenka
Stařenko, vyťukej si na vyhledávači "Medrol". Vyskočí Ti několik odkazů na tento lék, který je prý účinný, ale má samozřejmě vedlejší účinky. Ale co je nejdůležitější, je tam také poradna s lékařem, doufám, že přihlášení je zdarma, a je tam mnoho otázek a diskuzí s lidmi, kteří také trpí kloubovým onemocněním. Sama se na to kouknu ještě jednou a asi se přihlásím, protože i já mám problémy s tím tenisovým loktem. Já tenkrát užívala Vioxx a ten mne zbavil bolesti na několik let. A to jsem snědla jenom jednu dávku. Bylo to drahé, 1.200kč., ale pomohlo mi to. Když se mi pak po letech bolesti vrátili, chtěla jsem ho znovu a dozvěděla se, že ho mezi tím stáhli z prodeje, kvůli smrtelným vedlejším účinkům. No já neumřela, ale já mám srdce zdravé. Prý zemřelo několik lidí na infarkt. Ale to jim to tedy neměl ten doktor předepisovat, ten by přece měl znát svého pacienta. Jak jsem se nyní dozvěděla, tak prý je ten Medrol místo něho. Tak ahoj a zkus se podívat na ty stránky. Suzy.
Suzy, děkuji za odkaz a za to, že na mé zdraví myslíš. Až půjdu k doktorce, proberu to s ní. Zatím díky, stařenka.
To je teda krásné počteníčko! Jakube, proč se tak lekáš? proč bys neudělal maturitu? Jsi chytrý kluk a vůbec si takové pitomé myšlenky nepřipouštěj. A s vysokou je to úplně stejně. Neboj, všecko bude
Já bych si přála velikou láhev dobrého šampaňského, to já můžu! A elektrickou podušku, kterou sešiju a udělám z ní štucek, kam si zasunu svoje bolavé ruce, když už všecky léky selžou. A asi skládačku na nový mobil. Ten můj milovaný, je už strašně odrbaný a občas se zapomene. Mám v něm polovinu hlavy, která si má věci pamatovat.:D Asi budu jako většina lidí. Ráda se dívám, jak ostatní, zvláště pak děti, rvou papíry z dárků, tváře zarudlé lesklé oči a veliká radost z nich jen srší! A dárky si rozbalím, až naposledy. Bude to báječné!
No, já se maturity a těch přijímaček nebojím. Protože se už ted šrotím, všechno si opakuji, aby toho na svaták nebylo pak moc, ale přání mám stejně, aby všechno klaplo.Co já vím, co se může vykulit? Před matutou je každý nervozní a má obavy, i když makal. Jinak jsem v pohodě. Jakub
Ahoj všichni, tak jen trochu z nostalgie - vždy si u vánoční večeře přejeme, abychom se sešli příští rok opět ve stejném počtu. Tak to se nám letos nepodaří. Máme bilanci -1, zítra je pohřeb. Ach jo. Potom bych si přála zdraví pro celou moji rodinu, protože mě prudí bacil hnusný už asi 14 dní.
A abych to už úplně odlehčila... Ježíškovi jsem napsala o krmení tuleňů a taky o nějaké věci na fimo... Jenže oba Ježíšci tvrdí, že krmení tuleňů je blbost
No, jelikož tyhle vánoce budu ráda, když nám zbude alespoń na stromek, mám malé přáníčko. Chodím každý den okolo výlohy místního hodináře, klenotníka a vždycky mi poskočí srdíčko, když tam vidím malý prstýnek. Je stříbrný, bude stát tak 250 maximálně, ale teď lítám s pejskem na veterinu a zrovna jsem počítala drobné, jestli budu mít v neděli na chleba pro holku. Takže asi tak. Malý levný prstýnek.
Bez přátel není štěstí, ale bez neštěstí nepoznáme přátele. Anglické přísloví.
Děkuju.
Ach Bože Marenko, to jsi sem neměla psát. Já tady teď brečím jako želva. Vymysli jak a já Ti na něj stovkou přispěji. Třeba napiš na vnitřní poštu adresu, asi se peníze v obálce posílat nesmí, ale za pokus to stojí. Zabalím to dopisního papíru. Dneska už snad poštu nerentgenují jako tomu bylo za komunistů. Ahoj Suzy.
Suzy, půjdeme napůl a Mařence uděláme radost, chceš? Pokud se domluvíte, napiš mi do pošty. - stařenka
Suzy, přidávám se k vám. Taky nejsem sice žádná multi..., ale pro Mařenčinu radost to udělám. Myslím si, že je to člověk, který si to plně zaslouží, aby mu někdo vyplnil přáníčko. Navíc přáníčko velice skromné. Jo, kdyby ale chtěla poslední model nového Peugeota, tak nevím, nevím... Jaga.
Dej mi vědět vnitřní poštou, jak na to!
Suzy, Babkazov. Ženské jedny zlaté. Ježíšek s poštou dorazil a tak jsem hnedky vyběhla k našemu hodináři, aby mi prstýnek nikdo nefouknul. Byl tam.
Moc moc děkuju a přeji vám kráásné vánoce. A jestli o vánocích budete mít takovou radost, jakou mám já teď, tak budou ne krásné, ale přímo suprové.
D Ě K U J I
Na té fotce to není moc vidět, ale to šedé uprostřed jsou malinkaté kamínky. Leskne se krásně
Babuška jaguška. Díky, velké díky.
Mařenko, UF! Měly jsme všechny strach, aby to v pořádku došlo. A zítra ještě bude od Liduš. To si nech na pořádného kapříka Suzy. Prstýnek je krásný, dovedu si ho představit naživo. Vypadá honosně. Pa.
Suzy, moc moc děkuju. Právě že vypadá hodně luxusně a přitom stál 325 Kč. Noo, trochu jsem zapřemýšlela, zas tak málo to není. Ale že jsou ty vánoce, i díky vám všem. Prostě paráda a začínám se těšit.
Mařenko, to je ale krásná věcička! A ještě krásnější je, že si děvčata zahrála na Ježíška. Je to skvělé.
Jejda, mě vyhrkly slzy dojetím, opravdu, samotnou mě to pro Mařenku napadlo tak věřím, že bude mít radost a pak nám ho tady třeba i po Vánocích? ukáže jak jí sluší na ručce
Mám velká přání, to první je aby 19ti měsíční vnučka začala už konečně mluvit zatím říká čiči mňau, haf, krá, jóó, néé, hají, hačí, mama, tata, bába, dědi ale vše tak dvakrát za den, jinak mlčí. Druhé velké přání je aby se lidi měli rádi a nehonili se jen za mamonem a to třetí je zdraví pro všechny a pro mě aspoň tolik co dosud (aby nebylo moc hůř). Z těch hmotných přání chci to co každý rok, parfém a teplé ponožky s protiskluzem (mám velkou spotřebu, chodim v nich po bytě). Vnučka dostane stavebnice, neoprenové plavky, trika hellou kitty a interaktivní kočku a v lednu pak minulý týden narozeného kocourka Ragdoll (nevím zda si na sebe nepletu bič), manžel ten by chtěl kulovnici (chtělo by se mi napsat, že dostane po kulách jelikož zlobí) ale vím, že už jí má objednanou. Jako každý rok tak i letos jeden dětský domov dostane pár dárků a koš ovoce. Hlavně aby ty Vánoce byly šťastné a veselé.
Babkazov, je to zoufalost. Každé dva měsíce se mu udělá boule mezi prstíkama, ta do dvou dnů praskne a valí se hnis. Máme tu novou veterinářku, mladá holčina po škole, tak jsme k ní zašli. Je to první doktorka, která mu hned nepíchla atb. Řekla že to nechce "střílet" jen tak od boku a vzala si z nožky vzorek, který poslala na kultivaci citlivost. V úterý budu vědět, jaká potvora bakterie psíkovi v těle řádí a od toho se bude odvíjet další léčba. I kdybych měla být o chlebu s vodou, toho psíčka musíme vykurýrovat. Zaslouží si to brouček. Zatím mu to potírám naředěnou Betadinou, koupu v řepíku.
Paradox je, marodila jsem teď s ledvinou, trochu vypověděla službu a lidský lékař mi dal hned od boku antibiotika. Vidíte to, pes má lepší péči než já. Já mu to nezávidím, ale je to z jedné stránky smutné, nemyslíte? Byznys...
Dám sem fotku té nožky, má to chudák na obou.
A děkuji za starost, moc.
Ach, bobeček bolavý! Stáhlo se mi hrdlo. Je dobře, že máte tak zodpovědnou a pracovitou vetku. To už je půl úspěchu.
Vám i psisku přejí uzdravení. Co nejrychlejší a nejtrvalejší. Držte se!
Marenko náš pes měl něco podobného a veterínář říkal, že je to zapíchnutá a opouzdřená osina, rozřízl, vymačkal hnis a chvilku byl klid a pak znovu boule. Řekl, že máme být rádi, že mu neputuje tělem ale že najít jí nejde. Manžel se naučil rozříznout to Ničkovi sám aby se vždycky nemuselo platit, vyčistili jsme slivovicí a za čas znovu.
Osina mě taky napadla, ale je divné, že to má vždy tak jednou za měsíc, po dešti, projde-li se vlhkem. Na pravé pacce to má mezi malíčkem vedlejším prstíkem, na druhé pacce z obou stran. Prý zánět meziprstí, ale vetka se bojí, že to je bakterie zevnitř. Já mu ty boule taky píchám, ale tentokrát je to nějaké divočejší. Dnes mu boule splaskla, otevřela se a hnije mu tam maso. Modlím se, aby se nám neudělala sepse. Musíme do úterka vydržet.
Nehoním se za mamonem a nejsem materialista. Přála bych si: 1/ pro manžela nové kyčelní klouby, pokud možno nepoužité, či aspoň zánovní. Moc by je potřeboval a byl by to pro něj ten nejhezčí dárek. 2/ Pro moji mamku, aby ztratila všechny ty hrozné pomůcky, jako glukometr a inzulínové jehly. A aby to už nikdy nepotřebovala. 3/ Pro tchyni, aby jí Ježíček přinesl velkou nůši paměti. Ta jí velice chybí, nepoznává lidi, nepamatuje si nic. No a s tou dobrou pamětí aby oslavila devadesátku. Nyní je jí téměř 87 let. 4/ Pro sebe - nechtěla bych dostat, ale naopak: Aby mi Ježíšek odnesl pryč aspoň 20 kilo, někam hrozně daleko, aby se mi už nikdy nevrátily. Samotné mi to nejde, potřebuji proto nadpřirozenou pomoc. No a ten "cukr" by také mohl být nižší. A aby mi dorostly ty zuby, které mi chybí. 5/ Všem pejskům hodné páníčky, teplé pelíšky, hladící ruce a plné misky. Pejsky mám hrozně ráda a zaslouží si naši lásku.
Myslíte si, že to všechno Ježíšek dokáže? Kdo ví, budu se těšit. No a vám všem slušným lidem na Poradně také přeji plné vánoční balíčky zdraví a štěstí, klidu, míru a rodinné pohody. Potřebuje je každý z nás. Jaga.
babajaga vlastním pouze 4 údajně titanové šrouby které jsem si vyprosila když mi je vyndávali lékaři se sešroubované nohy, mám je v krabičce ale kdyby někomu pomohly ráda je daruju. Ježíšek sám nezmůže nic ale myslím, že každý z nás má v okolí nějaký psí nebo kočičí útulek a tam jsou za pytel krmení vážně strávníci vděční a nemusí to být jen o Vánocích. Také mám diabetes II. a vím co je to za boj, zkusila jste chrom pikolinát? U mě funguje docela dobře a dokáže cukr držet na uzdě. Před lety jsem vyměnila lékařku, sama vážila metrák a na mě pokaždé ječela abych zhubla. Jsem moc ráda, že je více lidí co pro ně Vánoce neznamenají jen obžerství a horu drahých a obyčejně nepotřebných věcí.
já už napsal mockrát, ale emaily se furt vrací, že má přeplněnou schránku...
mně by stačilo vrátit se o těch pár desítek let zase do první třídy, třeba i s tím hloupým rozumem..
vystudoval bych a tradá někam ke křovákům, kteří si flašku od coly považují... šťastní to lidé, nemají internet, mobil, majetek, tchýni, zaměstnavatele, parlament... žijí svobodně...
doplněno 20.11.11 13:09:nebo aspoň to zdraví, které jsem měl v těch 6. letech...
Na Vánoce si lidé přejí mimo jiné hodně štěstí. - CO JE ŠTĚSTÍ?
Víš, co je štěstí? Je to dům, auto a chata?
NE, štěstí je dětství, když máma je i táta.
Víš, co je štěstí? Když máš peněz, jako smetí?
NE, štěstí je rodina, jsou to rozesmáte tváře dětí.
Víš, co je štěstí? Když slibuje ti někdo modré z nebe?
NE, štěstí je, když máš hodně lidí kolem sebe.
Štěstí je, když pro někoho, něco znamenáš.
Když někomu radost uděláš.
Když o někoho opřít se můžeš.
Když ochotně každému pomůžeš.
Když někdo rád, vzpomene si na tebe.
Když nechceš všechno jenom pro sebe.
Když vážíš si toho, co máš.
Když lepšího už nic nehledáš.
Když vůbec nevíš, co je závist.
Když nemáš v srdci svém nenávist.
Když i přes slzy dokážeš se smát.
Když tě má někdo doopravdy rád.
Když umíš odpouštět a taky snít.
Štěstí je to, co každý člověk chtěl by mít.
NE však každý o štěstí má stejnou představu.
Někomu stačí málo, někdo chce bohatství a slávu.
Někdo zas touží po tom, co zrovna druhý má.
Proto mnoho lidí, štěstí vůbec nepozná.
Všem přeji hodně štěstí. - stařenka
juj já bych toho chtěl, ale už dávno vím, že co si neudělám, nevydělám tak nemám. Spoléhat se na Ježíška tak snad už raději hrát sportku. Znáte to o tom Ježíškovi, co kdysik běhalo na intu. Milý Ježíšku asi se divíš, že ti píšu právě dnes.. a jak to skončilo. Já to prohlédl už jaké malé děcko...
Stařenka - krásné!
Přidám takovou vzpomínku. Je to už mnoho let. Syn /dnes 32 let/ chodil do 1. třídy. Pěkně uměl psát tiskacími písmeny. Také se přihlásil při škole hned do rybářského kroužku. Ale chyba byla, že neměl žádné rybářské nářadí - prut, podběrák ani nic jiného. Blížily se Vánoce a já našla jednou za oknem neuměle nasmolený dopis. Kluk psal tužkou svými tiskacími "kobylami":
MILÝ JEŽÍŠKU, NEZLOBÍM A DOBŘE SE UČÍM. PŘINES MI, PROSÍM TĚ, PRT.
Kluk samozřejmě myslel rybářský prut, ale to víte, prvňák. To U se mu někam zatoulalo. My se s manželem nachechtali, až nám slzy tekly. A řekli jsme si, že tohle přání mu Ježíšek zaručeně splní.
Rybářský prut samozřejmě dostal a přestože už je tomu víc, než čtvrt století, dodnes si na to občas vzpomeneme, jak malý Liborek chtěl dostat prt. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.