Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gmail vs seznam / který si vybrat

Od: dankoss* odpovědí: 14 změna:

dobry den , jaka schranka podle vas je nejlepsi

chtel bych slyset vase nazory

dan

doplněno 03.10.14 17:35:

jeste jedna vec , o gmail jsem slysel ze si prohlizej uzivatele a jeho shranky postu atd

nemaji tyto veci bejt soukrome?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Gmail sice mám, ale prakticky nepoužívám. Email na Seznamu mě před časem trošku zlobil, teď mi chodí, ale někdy to trvá delší dobu, než mejl přijde. Jinak ze svého okolí slyším na Seznam samé stížnosti.

sargo*
hodnocení

0x

Založ si oba, prozkoušej, posílej si mejly sem a tam. Který se ti zalíbí, ten si nech jako hlavní, a ten druhý používej pro registrace na obskurní stránky :-D

Každý je trochu o něčem jiném: seznam je určitě jednodušší a přehlednější, gmail spojený s dalšími službami a (má pořád ještě?) timeline, z čehož jsem málem vylítla z kůže... obojí je dobré, záleží, co ti víc sedne.

doplněno 04.10.14 14:38:

Koukám, že jsem tu snad jediná, kdo je spokojenější se seznamem :-D Se spamem problém nemám.

Ale ještě uvažujte, komu radíte: při téhle uživatelské úrovni by pro něj byl seznam lepší.

hodnocení

0x

NA 100% gmail...

Seznam 80% jeho produkce je spam, je blokován některým opravdu velkými weby z důvodu spamu...

Kupa lidí má příchozí meily ve spamu a naopak, jejich označení jako spam vůbec nic neřeší...je toho ještě kupa...

Gmail, žádný spam, perfektní organizace/dostupnost a mnoho dalšího...

Nakonec jako plus gmailu je po registraci přístup ke kupě služeb, blogy, mapy online documenty, cloudové uložiště...

A co se čtení mailu týče, čtou prakticky všichni, nicméně čtou to roboti...i seznam čte.

Protože nic není zadarmo a oni z něčeho žít musí...

hodnocení

0x

já mám obojí, ale dávám přednost gmailu - zdá se mi přehlednější a líp vychytává spamy... ale každému sedne něco jiného - založte si obojí a uvidíte, co se vám bude víc líbit - není nad osobní zkušenost ;)

frame*
hodnocení

0x

Jedině Gmail.

Jako srovnávat koloběžku s autem.

Na seznamu mám několik schránek, které už nepoužívám a ani bych nemohl co tam mám spamů. Gmail nabízí propojení se spoustou užitečných nástrojů jako je např. google disk nebo google kalendář.

Ještě chci podotkout, že se mi i líbí, že na gmailu jsou zprávy (ne-spamové) tříděny do třech záložek: Primární, sociální sitě a promo akce. To se mi moc líbí, protože zpráv z facebooku, linkedin a newsletterů chodí za den celkem hodně a důležité maily se neztrácí a nedají přehlédnou. Jestli to seznam umí nevím.

hodnocení

0x

Rozhodně gmail.

dankoss*
hodnocení

nebude problem z prechazenim ze seznamu na gmail kdyz mam ucet na alze , ze tam zmenim email?

nebude problem pak pri reklamaci?

Není nutné mazat účet na seznamu a měnit ho na alze. Stačí si nechat přeposílat maily ze seznamu na gmail. Lze to jednoduše nastavit ve filtrech.

hodnocení

0x

Mám seznam.cz, email.cz 2x, centrum.cz a 2x gmail.com. Všechno si nechávám přeposílat na tu jednu gmailovou adresu. V gmailu se zprávy lépe spravují, je to přehledné a umí všelijaké vychytávky (např. že "nová zpráva" se otevře na kraji v podoknu - jako je třeba chat na fb - takže při psaní zprávy můžete klidně procházet dál tu gmailovou stránku - hledat adresy, starší zprávy atd.)

dankoss*
hodnocení

už jsem si založil gmail a jsem spokojen , je pekne provedeny :)

dekuji vsem za rady :)

strejdapaja*

Dobřes vybral :)

dejvy*
hodnocení

0x

Gmail je je největší šmejd ve smyslu sledování uživatelů.

Filtruje a sleduje opravdu spoustu věcí. Je v tom ještě horší, než Facebook.

Asi tak

dejvy

Větší než facebook..:D:D:D

Ty jsi človíčku informačně hodně mimo co...

Zjistit facebook a údaje a google a údaje...

dfdfd
hodnocení

0x

pred lety jsem posílál emailem do švýcarska svoje reference...nejprve jsem posílal přes seznam...Tam jsem zjistil, že email přijde do spamu...Pak jsem odeslal znovu z gmail...a přijemce ho dnes dostal...

Takže ...podle mé zkušenosti...důlezité psaní odesílal gmail... I když seznam se mi líbí víc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]