Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte prosím nějaké tipy, triky nebo cokoliv, abych posilnila svou vůli? Abych vydržela u toho, když něco začnu? Aby mě to během pár minut nepřestalo bavit, když mi to nepůjde?
Pokud jste kuřák/čka přetaňte kouřit, to Vám Vaši vůli jistě posilní!
Né každý toto vydrží, pro mne by to bylo velmi uspokojivé kdybych se k tomu odhodlal a vydržel!
Na "silnou vůli", jak to nazýváš, neexistují ani tipy, ani triky. Je to v charkteru člověka. Nevím, kolik je Ti let, ale soudím, že jsi ještě hodně mladá, protože kdyby takovouto otázku položil dospělý člověk, tak snad ani nemá smysl zabývat se odpovědí. Ne nadarmo se o lidech říká, že se řadí buďto mezi slabochy, anebo mezi silné osobnosti. Slaboch bude neustále naříkat a hledat příčinu svých neúspěchů v druhých, kteří mu "kladou překážky", a silný jedinec si s překážkami jednoduše poradí, aniž by fňukal a sváděl vinu na osud a tak podobně. Musíš si ujasnit, mezi kterou skupinu lidí patříš. Přeji Ti upřímně, abys byla v té druhé skupině, ačkoliv dost pochybuji, podle Tvé otázky. Když Tě nějaký problém přestane po pár munutách bavit, protože si s ním nevíš rady, tak nehledáš, nechceš se učit, a tím pádem v životě nic nedokážeš. Budeš to mít dost blbé.
Rozhodně se to dá naučit. Chce to určitou rezignaci napředstavu, že se budu neustále jenom bavit, a prostě to udělat. Neuvažovat vůbec o možnosti, že něco přeruším nebo nedokončím. Nějaké baví - nebaví nezajímá, prostě se teď dělá tohle A když se to člověk naučí, dokáže skoro všechno. Začít tím nejhorším, vyřídit to, pochválit se, pokračovat s příjemným vědomím, že nic horšího už na řadě není. A hlavně nikdy nevymýšlet proč něco nejde, ale vždycky jenom, jak se to dá zařídit. Celá silná vůle je vlastně hlavně trénink myšlení. Nastavit si "jde to". A pak to jde.
sargo souhlasím sváma.
Také si myslím, že je to cviku.
Také si myslím a radím, zabývat se tím co mě skutečně baví. Pokud se budeme zabývat třeba modou a stylingem, jen proto, že se tím zabývá blízké okolí, a přitom k tomu nemáme vztah, je snaha předem určena k nezdaru. Také je dobré mít představu o konečném výsledku jak má vypadat...
Pokud jdu za cílem a chci jej dosáhnout, pak se ta výdrž dostaví sama..
Člověk musí hledat motivaci sám v sobě, ve svých touhách a přáních. Motivace z venčí je jako smrad, rychle vyprchá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.