Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se kupují lístky na vlak?

Od: bubygumy odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, asi si budete myslet že jsem úplná blbka ale ještě jsem nikdy nejela vlakem. Zítra jet musím, ale absolutně nevím kde se kupují lístky. Byla jsem si to dokonce dneska občíhnout abych tam ráno neusela bloudit ale nenašla jsem to. Nástupiště jsem našla ale tohle fakt ne. Můžete mi prosím poradit? Jedná se konkrétně o nádraží Libeň.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve vestibulu nádráží nejsou pokladny?.?.?

doplněno 13.11.11 19:16:

Nebo Výdejna jízdenek.

fantom*
hodnocení

0x
Pokladny.Tam kde uvidiš frontu.Vnitrostátní pokladna.Řekneš-dobrý den,jeden dospělý (dětský,studentský)na dnešek z Libně do Berouna(třeba).Paní se tě nejspíš zeptá na zakaznicke jizdne,či jine slevy.žádný nemáš.pak na tabuly si zjistis odjezd a z ktereho nastupište.Můžeš se zeptat i na pokladně nebo na informacích.Vše je na nadražî vevnitř.Na nástupiště jdeš az když nastupuješ do vlaku.

olaf71*
hodnocení

0x

určitě se dá koupit ve vlaku, sice je to o pár procent dražší, ale někdy se na tom dá vydělat.

lidus*
hodnocení

0x

Určitě se vám nesměju, vlakem jsem nejela nejméně 20 let ale pokud si vzpomínám od dcery co občas jezdí, jsou na nádražích automaty.

stribrnak*
hodnocení

0x

jízdenku normálně zakoupíš ve vlaku u průvodčího,mají na to určené popy a mají to v popisu práce,,ničeho se neboj,cena je stejná jako v pokladně,

Stribrna, pokud je ve stanici pokladna v provozu tak u průvodčího je nějakej příplatek!.!.!

stribrnak*

Luisi není tomu tak,pracuji na dráze

olaf71*

ale tak na ploché dráze*smich*

pokud u nás nastoupím do vlaku a nemám lístek, průvodčí mi ho prodá s příplatkem, jelikož v naší stanici se lístky prodávají. pokud se ve stanici lístky neprodávají, tak je bez příplatku.

stribrnak*

ale dělá to neoprávněně, to mi věřte,Olafe,jízdné je jasně stanovené!

olaf71*

tak já jel vlakem nedávno po 20 letech a bylo to zajímavé. na nádraží žádný výpravčí, pokladna, žádný bufet na peróně. přijel Elefant, který mě překvapil pohodlnou tichou jízdou.

ferda60*

Nevim... tady píšou, že se platí (40,-): ( cd.cz/...

Věděl sem že je příplatek ale nevěděl sem kolik a nechtělo se mi to hledat.

cepagis*

Jízdné je jasně stanovené, ale přirážka k němu taky. Takže jak psali ostatní: pokud je v nástupní stanici výdejna jízdenek a je v době odjezdu vlaku otevřena, je povinností cestujícího ji zakoupit před nástupem do vlaku. V opačném případě je možno ji zakoupit s přirážkou u průvodčího, ale toho by měl cestující aktivně vyhledat (ne čekat, zda přijde či ne). Jízdné bez přirážky tedy prodá průvodčí jen cestujícímu jedoucího z neobsazené stanice (zastávky) či z místa, kde je prodej jízdenek uzavřen, či z nějakého jiného objektivního důvodu (např. nefunkční výdejní terminály ve stanici). Kdyby tomu tak nebylo, mohly by dráhy rovnou pokladny na nádražích zrušit, všichni by to nechali na průvodčím, který by se v přeplněných příměstkých vlacích kolikrát nedostal za celou trasu vlaku ani na druhý konec soupravy, než by všechny obsloužil. A většina národa by hned jezdila zadarmo... a pro rejpaly - nevím jak tomu je u malých dopravců, výše zmíněným myslím ČD.

Co to je za blbost? Proč tu klamete lidi? V obsazené stanici je přirážka za vydání jízdního dokladu ve vlaku 40 kč.

Jen o 40 kč dražší /z Libně určitě!/

buss
hodnocení

0x

A co když v té Libni se lístky na stanic čd neprodávají?

Ale prodávají... ve dne v noci.

Já myslím že v Praze není nádraží kde by se neprodávali lístky.

Ale je jich dost. Co třeba Velká Chuchle?

To už snad ani není Praha.

hodnocení

0x

Pokud je to nějaká malá stanice, kde sice vlak staví, ale není tam nic jiného, tak Vám jízdenku vydá průvodčí, kterému řeknete, kde jste nastoupila. on to dobře ví, že tam není možnost nákupu jízdenky. Znám to ve svém místě bydliště. Pokud nejedu z nádraží v Poděbradech, ale z Velkého Zboží, kde není nic, pouze zastávka, není žádný problém. Když jedu do Nymburku, tak kolikrát ani nezaplatím, protože nikdo nepřijde.

mi06*
hodnocení

0x

V pokladně...dobré je si třeba předem najít nejvhodnější druh ceny na www.cd.cz, kde zadáte trasu, vyskočí Vám, kdy co jede a lze spočítat cenu.

ferda60*
hodnocení

0x

( cd.cz/...

Budete-li se vracet zpět vlakem ten samý nebo příští den, kupte si jízdenku zpáteční, vyjde levněji než dvě samostatné jednosměrné.

Jestli máte platný předplatní měsíční (čtvrtletní,roční) kupón na pražskou MHD (opencard), můžete na něj jet v osobním vlaku až na poslední pražskou zastávku (Klánovice) a vlakovou jízdenku si koupit až z této stanice (ve výchozí nebo kterékoli jiné stanici, popř. jinak).

hodnocení

0x

Já bych si počkal až co nám napíše tazatelka jak dopadla!.!.!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]