Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplachovat usta po vyčištění zubů?

Od: mases* odpovědí: 19 změna:

Ahoj zajímal by mě váš názor na vyplachování ust po vyčištění zubů,nevyplaví se pak pasta ulpělá na zubech když si usta vypláchnu? :-D Příjde mi učinější vyplivnout pastu a usta dále nevyplachovat a nechat učinkovat pastu,i při skousnutí slyšíte křupání krystalků pasty když nevypláchnete

Jak to děláte vy? :) A co ustní voda?Není to jen tahák na lidi? :)

Díky za názory :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, vyplachuji ústní vodou Listerine. Jednak skutečně vypláchne zbytky, co nezvládl kartáček, jednak krásně osvěží dech (což po pastě tak dlouho netrvá), a jednak mě pak ráno nebolí v krku :).

doplněno 01.10.14 20:08:

Nee, nejdřív vodu, a pak ještě ústní vodu. Je mi šumák, kolikrát kde Listerine propadl, protože mi vypálí bacily v krku a působí i proti aftům a drobným poraněním v ústech (kousnutí, odřeniny od jídla apod.) ;.).

doplněno 01.10.14 20:09:

Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že typ Enamel, co neničí sklovinu. Teda aspoň doufám:).

mases*
hodnocení

Hmm zajímavé takže vyplivnete pastu a misto vody rovnou použijete listerine?

buss

Listerin v testu propadl ..

Trochu tě zklamu Marti, mám dobrého zubaře a jak psali jiní...

Listerin=rovná se dobrá reklama...vyloženě mi řekl, extrémě vysušuje dáseň, pokud někdo trpí na paradentozů anebo ji má v rodině mnohem rychleji si ji touto úžasně protěžovanou "vodičku" dotáhne k sobě...

Co se ničení skloviny týče, to stejné co paradentóza...vše mnohem dříve...

Zubař není nějaký... raději než to doporučil minilok slivovice a vypláchnout, nepolykat...

Musím uznat že dobrý markeťák by dnes nejspíš dokázal francouzům prodat eiffelovku...

martinaa*

A hergot, to si děláš legraci:(. A já měla radost, že to krásně desinfikuje... co používáš ty? Zkoušela jsem třeba Meridol, mívala jsem ho kdysi ještě při rovnátkách a používá ho máma, ale ten mě nezbaví ani aftů, ani zaníceného místa v puse, pokud je mám.

Popravdě používám to co jsem zmínil :)

Raději větší množství, jak říká přítel(od jedné) jedna zdravotní večer/ráno neuškodí...

Na afty jinak používám večer to co používám a ráno teatree olejíček...

Ten je na afty naprosto nejlepší,akorát jsem setkal již s nějakým snad falešným, absolutně nepálil, nepomáhal atd...

JInak teoreticky bylo řečeno, raději než listerin vůbec nic...

A po zkušenostech vždy po holení alpa (ne nemám rád sadomaso a jiné) a na ní nějaká ňahňa z avonu po holení na ksicht

I když vzhledem k tomu co "dělám" po akci s alpou já, si to užití neumím u něžného pohlaví představit ale budiž ...

111®
hodnocení

0x

čisti si zuby solí a nemáš problém s pastou, vypláchneš vodou a stačí..

Stojedenáctko,co to melete...Sůl ničí zubní sklovinu ! Také si vyplachuji Listerinem,pasta musí účinkovat a ne,abychom ji plivali...

111®

tak slanou vodou...když né solí..

hodnocení

0x

neslyšela jsem, že by pasta po vyčištění zubů měla nějaké příznivé účinky... já jí po vyčištění vypláchnu vodou a s ní i zbytky různých humusů, které jsem si s ní očistila ze zubů... že by mi to zůstalo v puse, mi přijde dost blééé *blee*

sterine

Přesně tak. Jinak voda Listerine se v testech umístila na posledních místech. Ale měla a má tak masívní propagaci, že lidé prostě uvěřili a mají pocit, že když je něco drahé (a ještě s tak odborně znějícím názvem), musí to být super.

Například lidlácká Dentalux dopadla podstatně lépe a stojí asi 30 korun půllitrová flaška. Ale zas nemá ty úžasně vtipné reklamy v TV...

hodnocení

0x

Můj zubař mi Listerine nedopooručoval, prý je dost agresivní, a rozleptává sklovinu.

Jinak sami zubaři říkají, že zubní pasta je "nadstandart", stačí čistit i bez pasty, důležitější je technika čištění a odstranění veškerého plaku. Pak samozřejmě stačí vypláchnout vodou.

petrat
hodnocení

0x

Myslím, že logické je pastu vypláchnout, stejně jako opláchnete mýdlo nebo šampon.

buss
hodnocení

0x

Ne, ať to co je v ní působí aspoň chvilku, fluorid, zubní kámen, bělení ...

pohanka*
hodnocení

0x

Po vyčištění zubů je dobré vždy ústa vypláchnout čistou vodou a tak odstranit zbytky zubní pasty z úst. Podívejte se na složení zubní pasty. Ačkoliv je výroba pod kontrolou a zdravotně nezávadná, obsahuje plno chemických látek a sloučenin, byť v minimálním množství. Jenomže za celý život se Vám do těla dostane spousta i jiných chemických látek, ať už je to z limonád, žvýkaček, uzenin, pracích prášků, léků, antikoncepce, masa narychlo vykrmených zvířat, ryb ze zamořených moří. Vše okolo nás je již nějak kontaminováno, vlastně i ta voda, která teče z kohoutku.

Vše se v tělě kumuluje a někdy to tělo nezvládne a objeví se nějaká zákeřná nemoc.

Takže za mne - pusu si vyplachuji čistou vodou. Ústní vodu nepoužívám, nějak jsem nenašla odvahu. Pouze mezizubní kartáčky, případně nitě a čaje s antibakteriálními účinky. Šalvějový, mátový, majoránkový, z agastache apod.

hodnocení

0x

Vy se mýlíte. To, co vám křupe mezi zuby, to nejsou krystalky, to je abrazivum, tedy písek. Konkrétně třeba pasta Promise ho obsahuje docela hodně. ;) Je potřeba vybrat si pastu s důrazem na aktivní prvek, který se svým působením aktivně podílí na čištění. Zuby se mají čistit 2 minuty proto, že v téhle délce doby fluor začne na sklovinu působit, zpevňovat ji. Čištění zubů není jen a pouze o odstranění zbytků jídla a plaku. Je i o působení prvků, které zuby udržují v kondici. A písek a tvrdý kartáček to doopravdy není. ;) Zdá se vám to nesmyslné? Vanu také vyčistíte bez použití písku nebo ostré houbičky, použijete-li správný prostředek.

lidus*
hodnocení

0x

Mám výbornou zubařku-zubní pastu k čištění zubů vůbec nepotřebujete, na řádné vyčištění stačí mezizubní a normální (kvalitní) kartáček, pokud je problém s krčky zubů použijte k masáži nějakou bylinkovou vodičku z lékárny. Pokud se ptáte zda ústní voda je jen tahák na lidi, podle mé zubařky je to i se zubní pastou stejně. Jak to dělám já: nejdříve si vyčistím zuby mezizubním kartáčkem pak použiji "solo" kartáček a čistím každý zub zvlášť, použiji kartáček s trochou pasty a všechny zuby dočistím, vypláchnu, ano někdy si vypláchnu nějakou ústní vodou. Myslíte snad, že když si zuby "natřete" zubní pastou budou vyčištěné?

hodnocení

0x
Já cistim kartáčkem s pastou, mezizubní nití, mezizubním kartáčkem, pusu vyplachnu čistou vodou a pak ještě ústní vodou, ale to jen občas, většinou vyplachuji šalvějí;) ale každopádně vyplachovat, vždyť si přece ten vycisteny sajrajt nenechám v papulce:-D a nehledě na to, že není důvod nechávat pastu působit déle než po dobu kvalitního čištění zoubků ;)

sallomena
hodnocení

0x

Já teda ústa po vyčištěbní zubů vypalchuju, právě ono zmiňované křupání by mě teda dost znervózňovalo. Ale teda myslím, že není moc dobře, když pasta křupe, to si s ní akorát obrušujete sklovinu (takže to bych ji asi vyměnila za nějakou jinou - třeba Pronamel pro ochranu skloviny, kterou nejčastěji kupuju). Ústní vodu nepoužívám, ale partner používá nějakou od Sensodyne a má fakt pak svěží dech a prý větší pocit čistoty. Markéta, GSK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]