Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla v gramech výkresu

Od: formule1* odpovědí: 8 změna:

Dodrý den.

Potřebuji listy do kopírky inkoustové,aby odpovídala síle výkresů. (g/cm2).

Děkuji za informaci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přibližně 75-90g/m2.

I na výkresech se používá podobné rozmezí gramáže...

formule1*
hodnocení

Ahoj.

Velice děkuji za odpověď.

ladinpraha*
hodnocení

0x

80 gr je běžný kancelářský papír. Výkresu by by odpovídala gramáž cca 180 gr, je to papír vhodný třeba na vizitky nebo já jej používám k tisku přání. Tiskárna většinou zvládne papír do 250 gr.

doplněno 09.11.11 18:07:

Koupit se dá ve většině copy center, prodávají po kusech a dají ti vybrat.

formule1*
hodnocení

Ahoj.

Děkuji Ti za odpověď

formule1*
hodnocení

Ještě dotaz.

Protože dělám elektroinstalaci,tak potřebuji vhodnou sílu výkresu. Použil bych 180,co mi navrhujete.

Je to v pořádku?

Takže znovu...jde o technický výkres? Tedy o nějakou projektovou dokumentaci?

Pak je opravdu 80g/m2 dostatečné...

Zkuste si papír 160g/m2 ve formátu A0 složit do desek...podaří se Vám to jen velmi těžko...spíše vůbec.

Nicméně..u technických výkresů jde o obsah a jeho správnost, nikoliv o gramáž.

ladinpraha*

Použij 180 gr, řekni vizitkový papír, je hladší. Ve škole jsme kdysi na technické výkresy používali klasické kreslící čtvrtky a ty mají také 180 gr, ale jsou chlupaté a nedá se na ně tisknout.

Rozuměl jsem tomu jako "technický výkres"...

Pak je opravdu běžná gramáž 80g/m2 stejná jako u běžného papíru do kopírky...(technické výkresy tisknu dnes a denně).

Pokud to měl být výkres jako z výtvarné výchovy..., pak je to opravdu na papíry od gramáže 160g/m2 a výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]