Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se ve vlaku koupit jízdenka?

Od: ujendys* odpovědí: 7 změna:

protože vlakem jinak vůbec nejezdím potřebuju poradit,ráno jdu na bus pak přestupuju na vlak ale mám to jen taktak že budu rád že vlak stihnu a proto mě zajímá jestli se dá ve vlaku v klidu koupit dodatečně jízdenka třeba i rovnou zpáteční jedná se o rychlík aby mě pak průvodčí neoznačil za černýho pasažéra

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nestihli jste si koupit jízdenku u pokladny na nádraží? Nevadí.

Vnitrostátní jízdenku si můžete zakoupit i u průvodčího ve vlaku. Pokud se u průvodčího ohlásíte bezodkladně po nástupu do vlaku, tedy ještě před tím, než budete vyzváni k předložení jízdenky, zaplatíte jízdné a navíc manipulační přirážku ve výši 40 Kč. Pokud byla pokladna ve stanici, kde jste nastupovali, zavřená nebo zde pokladna vůbec není, prodá vám průvodčí jízdenku bez přirážky.

Zdroj: cd.cz/...

x*
To už platí dlouho? Vlakem jezdím jednou za uherský rok, ale matně si vzpomínám z poslední jízdy, že jsem vždycky počkal, než průvodčí vejde do kupé, řekl jsem mu, kam jedu, a on mi prodal jízdenku za normální cenu. Takhle už to nefunguje?

Tak, jak to popisuje @strejc, to funguje odjakživa - měnila se jen výška přirážky. Bez přirážky je to jen když ve stanici není pokladna (nebo je zavřená).

x*
Je možné, že jsem vždycky jezdil jen z míst, kde žádná pokladna není.

jmhad*
hodnocení

0x

a právě kvůli nesmyslné přirážce 40 Kč je lepší,pro toho,kdo to umí,koupit si takovou jízdenku na internetu - web ČD

ertl
hodnocení

0x
Odkud jsi? Treba je u vas IDS a jizdenka, kterou koupis v autobuse nasledne plati i do vlaku.

hodnocení

0x

pokud mám čas sem tento dotaz položit a následně teprve cestovat, nic mi nebrání v tom, abych nejdříve zašel na nejbližší nádraží a jízdenku si v předstihu třeba několika dní zakoupil odkudkoliv do kamkoliv na kdykoliv, dělám to tak běžně, pokud nemáte nádraží v dosahu, lze koupit jízdenku přes internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]