Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Národnost obyvatelů Jericha - 8000 př.n.l

Od: makrofag® odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni.

Prosím, nevíte někdo, jaké národnosti byli obyvatelé Jericha v letech cca 8000 př.n.l.? Našel jsem něco o Natufianské kultuře. A když by to nebylo jasné, tak se ptám na další věc: Jak bych nazval obyvatele Jericha? Byli by to Jerichané? Kdybyste věděli o nějakých dávnověkých mapách na internetu, dejte mi odkaz, abych se příště nemusel ptát. Díky za všechny informace!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle bible (kniha Jozue) se to území nazývalo Zajordánsko a obývali je Emorejci a Kenaanci. Ale bible popisuje časový úsek kolem roku -1550, kdy Jericho dobyli Izraelci.

Já bych řekl Jerišané...

hodnocení

Děkuju! Právě teď jsem našel informace o tom, že v letech 8000 př.n.l. v Jerichu a v celém okolí Jeruzaléma, které se jmenovalo Kanaán, žili Kanaánejci. Tak nevím, jestli je rozdíl mezi Kenaánci a Kanaánejci? Zní to strašně podobně...

Rozdíl nebude žádný, v hebrejštině se píšou jen souhlásky, takže proto :)

bruk600*
hodnocení

0x

Ptát se na národnost lidí, kteří žili před 10 000 lety je nesmysl, protože nevíme NIC a tak je nemůžem nijak zařadit. Nevíme odkud přišli a kam odešli, jakým jazykem mluvili. Přirovnat bych to k dotazu na národnost kromaňonského člověka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]