Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co koupit tchýni k Vánocům?

Od: luca39 odpovědí: 10 změna:

Zdravíčko, přestože je moje tchýně na zabití, budu jí muset něco alespoň malého dát. Pořád chlemtá čaje, takže bych asi zkusila tohle

myteashop.cz/...

nebo něco na zdraví na ty její klouby

mall.cz/...

Co vy na to? Co byste koupili své tchýni? Nebo jinak, co letos koupíte vy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jelikož moje tchýně je prolhaná intrikánka, stará čarodějnice a stále v kostele dostala loni růženec a modlitební knihu se slovy svého syna " maminko moc ti přeji abys našla klid v srdci a duši". Nepochopila nic a celý rok zase jen vrážela klíny mezi své děti jejich dlouholeté partnery a vnoučata, pravnučka jakoby neexistovala - není pokřtěná. Letost dostane vitamíny a nějaké chondro na klouby, já jen doufám, že na Štědrý večer nebudu muset sedět s touto osobou u jednoho stolu.

hodnocení

0x

Co koupit tchyni k Vánocům? Nechápu, proč něco kupovat tchýni, když ji člověk nemusí. Třeba tchýně nemusí také nás. Tak je to jednoduché, před svátky vykonat návštěvu, donést květiny, lahvičku / toho co pije/ a popřát příjemné svátky. Takové dárky, kdy si my myslíme, že jsou ty správné, ale nemusí být milé, darované osobě. Darovali jsme sadu hrníčku na čaj a kávu. Po čase jsem zjistila, že hrníček na čaj byl darován někomu jinému, protože se nehodil. Když donesete květinu, tak to neznamená pugét, který se nevejde ani do kbelíku, to chce jen malou pěknou kytičku, jen tak do ruky a pro potěšení. Než něco lámat přes koleno, tak je lepší nedávat nic.

ladinpraha*
hodnocení

0x

hankauk*
hodnocení

0x

A tchýnin jazyk by se jí nelíbil? Nám kdysi i kvetl. :) Mně vykvetla dokonce i difenbachie. Těžko radit... U nás je to tak, že si před Vánocema řekneme, co bychom chtěli a pak si to nadělíme. Je jasné, že každý pak přidáme i něco navíc, ale účel to splní. Už jsme vyrostli z toho dávat si hodně dárků. Radši se jako rodina sejdeme a užijeme si svařák nebo grog, procházku na skřípajícím sněhu atp. Čte tchýně? Nebo jí kupte film "Baba na zabití".

ooo*

difenbachie kvete, když je v nouzi, tim bych se nechlubila

kocourovec*
hodnocení

0x

To Vás všechny lituji, moje tchýně je perfektní ženská tak, jako moje mamka. Bohužel, můj exmanžel, po své mamince ani po otci není. Jsme rozvedení už 17 let, ale s tchýní i s tchánem se setkávám. Takový "blbiny", které mají být, pro Vás, vtipné nemusím řešit.

Asi tak, jako Kocourovec. Když někdo není s tchyní zadobře a nepěkně o ní mluví, /Vy popíjíte, ona chlemtá/, proč by ji obdarovával? Jen proto, že jsou Vánoce? To by nakonec mohl vybírat dárek pro pošťáka, řezníka, kominíka... se kterými možná vychází líp, než s tchyní. Nedávejte si nic, nemá cenu celý rok na sebe sočit a pak přispěchat s balíkem. To je pokrytectví. Vzpomeňte si na Kameňák, jak Pepa Laufer kupoval levnou bonboniéru pro tchyni.

Jinak, jsme jenom lidé. Mohou být vynikající i mizerné maminky, manželky, sestry, tátové, mohou být i tchyně prima ženské, nebo mrchy. To není v názvu "tchyně", ale v člověku. A kdo z mladých si dělá z tchyní srandu /mnohdy i nevhodnou/, odpovím mu citátem z filmu Tři veteráni: TAKY BUDETE, TAKY BUDETE...:( Jaga.

doplněno 01.12.11 06:47:

Ještě doplním: nelíbí se mi, cituji: budu jí MUSET něco dát. Proč budete MUSET? Kdo Vás k tomu nutí? Jediné, co musíte a co musíme my všichni je umřít. Rozumně si s tchyní promluvte, že jí opravdu nic dávat nebudete a také ona ať nedává nic Vám. Ale pokud ona Vám a Vaší rodině dává hodnotný dárek nebo dokonce obálčičku, tohle řešení by se Vám asi nelíbilo. To je potom lepší se přemoci a koupit ten čaj.*ee*

kocourovec*

Odbočím od diskuse, ale zdravím rozumnou, inteligentní a sympaťačku babujagu:)

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že "babajaga", Vám to napsala trefně. Nevím, kolik je Vaší tchýni, ale dejme tomu, že kolem šedesátky, když jí bolí klouby. Víte mně je táké tolik, a já dostala od nevěsty pět ruhů cukroví na Vánoce, tak se dejte do pečení, to ještě stihnete. Tak pa. - stařenka

dery*
hodnocení

0x

Myslím, že čaje nebo vitamíny nejsou špatný nápad, do toho bych ve vašem případě šla.

Já mám pro tchýni povlečení v jejích oblíbených barvách - jenže já mám s tchýní skvělý vztah a dávám jí dárky pro radost, ne z donucení :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]