Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, je tu někdo, kdo má zkušenost s nemocným po operaci CA prostaty. Manžel 60 let je 21 dní po operaci a psychicky tuto situaci nezvládá. Problémy začal mít po zjištění pozitivního nálezu biopsií. Ale ty 4 měsíce než ho operovali se nám podařilo vcelku ustát Po příchodu z nemocnice však usoudil,že je nutno udělat životní změnu - odstěhovat se - což také udělal a rozvést se. Neodporuji mu ,nechávám věcem volný průběh. Ovšem problém je v tom, že si vymýšlí různé důvody, proč vše dělá, jen ne ten pravý a sděluje je od rodiny až po "přátele" na faceboku. Samozřejmě špatná jsem já. Pokud nenavštíví alespoň praktického lékaře, kterého jsem o situaci informovala a dal by mu léky- jak mu jinak pomoci. Vím, že vyrovnat se s následky operace není snadné, ale život snad není jen o sexu. Všem, co se vyjádří děkuji.
Je mi 64 a CA prostaty mi zjistili r 2009.Už jsem prodělal 4operace,chemoterapii,hormonální léčbu a nelepší se to.Narozdíl od vašeho manžela jsem se se situací smířil,rozdal majetek dětem,všechno jim samozřejmě řekl,vědí že je to nevratný proces.Největší nesmysl je že odešel.Kdo se o něj bude starat v posledních dnech?V manželce mám skvělou oporu,v dětech také.Léky jsou doslova naprd,nic nefunguje.Nestagnuji,dělám na co stačím,humor je na denním přádku.Mrzí vás to pochopitelně co vám vyvedl ale je dospělý,vybral si sám.Smiřte se s tím.
S takovou diagnozou se nedivte, že má manžel psychické potíže. je mu 60 let, jste spolu jistě řádku let. Žádný volný průběh nenechávejte. Ten člověk Vás potřebuje. Řekli jste si před lety "v dobrém i špatném", tak pro to něco udělejte. Odstěhoval se, že nechce být na obtíž a trápí jej to. Rozhodně dojděte za ním, proč jste nechala tak daleko zajít, a nechala jej odstěhovat? U člověka, který čeká na svůj konec, nečekejte příliš racionální jednání. Neopouštějte ho a pomožte mu v klidu dožít. - stařenka
Stařenko, souhlas a bod!
Také si myslím, že pán nechce být "na obtíž". Je pravda, že v takovém stavu člověk snadno podlehne skepsi, depresi... Paní, zajděte za ním, a pokud jej máte opravdu ráda, neopouštějte ho.
Moje babička se o umírajícího dědu (také šedesátníka) starala ve dne v noci, asi až na posledních 14 dní, kdy bylo opravdu nutné podávat silné léky proti bolesti, jej odvezli do hospicu. Babičku za to obdivuju, protože děda se k ní někdy choval opravdu hnusně, okřikoval ji, nechtěl jíst atd... Neměla mu to za zlé a věděla, že mu na konci života "posloužila".
Tak mu to taky nemějte za zlé. Chlapi jsou ješitové a třeba zrovna čeká na to, že mu řeknete, že ho máte ráda.
Děkuji za Vaše názory. Manžel chce začít nový život, zhodnotil si v nemocnici situaci a chce si ještě užít. Takže na blízký konec nepomýšlí, ani nález tomu zatím neodpovídá. Jak se nemoc bude či nebude vyvíjet, ukáže teprve čas. Přece jen po 35 letech s jednou ženou je to stereotyp, ať děláte, co děláte. Moji pomoc odmítá. Pilně hledá na seznamkách. To jestli ho já mám ráda či nemám je mu lhostejné. Takže se se situací smířím, jak mi radil pán v první odpovědi.
Ano, máte pravdu, je to o psychice. Jsou to biologické zákony: psychika, mozek a tělo, tak nemoc postupuje, ale i uzdravení. Článek přkládal PC. - stařenka
Máte pravdu, život není jen o sexu ale chlapi to dost těžce nesou když jejich nádobíčko nefunguje jako za mlada. Nenechte ho se v tom pitvat, je to náročné ale silnější musíte být vy. Mám známého co při zjištění rakoviny prostaty rozdal všechna svá milovaná zvířata jelikož usoudil, že operaci nepřežije a stejně mu zbývá pár měsíců života, dnes je mu 74 let a je tu stále, dokonce si našel přítelkyni a to byl před operací po ovdovění pár let sám. Já sama několikrát manželovi navrhla rozvod, proč on zdravý by měl žít s mrzákem na vozíku (to víte, optimismus ano ale někdy příjde depka), máte ho slyšet , nikdy by mě nenechal se odstěhovat.
doplněno 03.11.11 16:12:Aha tak ono je to trochu jinak, manžel chytil druhou mízu a zjistil, že smrt je blíž než si myslel a že by ještě mohl cosi stihnout a urvat. Milá zlatá s tím nic nenaděláte jelikož on už se rozhodl. Rozvod bych bojkotovala, on za čas příjde na to, že všude dobře ale doma nejlíp a vrátí se s prosíkem. Ovšem druhá věc je jestli by jste to ustála vy a vzala ho zpátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.