Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita piva

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Je kvalita piva stejná v plastové lahvi i v lahvi skleněné?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kvalita musí odpovídat normám a musí být stejná,ale chuť i přesto není stejná!

doplněno 13.10.14 20:44:

Pár jsem jich vyzkoušel,jako nejchutnější z plastu mi přišel zlatokrk (zlatopramen)nejmenší rozdíl chuti mezi sklem 0,5l a pet 1,5l.Jako nejhorší mi přišel p.Cibich (Březňák) a dvoulitr (braník) ,tam jsem pocítil největší rozdíly mezi sklem a pet!

Doma si raději dávám ve skle než v pet,ale při bydlení na ubytovně při práci mimo jsem raději kupoval na dobrou noc v petkách ,lenost abych se nemusel vláčet s lahvemi do krámu!Jinak-bývalé oblíbené hospody poklesly dle mé chuti o min.50% oproti lahvovému!A to od doby kdy tam přišli točit ženské !Roznášet -ano, točit neee.(zatím jsem nepotkal výčepní co uměla udělat pivo,ty co to uměli asi vymřely nebo jsou v zaslouženém důchodu!)

hodnocení

Odpověď pro "diesel"-máš plnou pravdu,jen správný pivař říká-"Pivo se čepuje,točí se kolotoč",a podle toho se to prý pozná i v hospodě když někdo přijde a řekne co řekne.

mirex*

To diesel: Mám podobný silný dojem hraničící s jistotou, že Braník 2 litr chutná "jinak" než výborný lahvový. Nedovedu to specifikovat, ale ta chuť z plastu je taková "zaprděná". Těžko definovat.

hodnocení

0x

Lahváč je lahváč pivo zněj má jinou chuť než z petky nevím proč ,ale mnohokráte zkoušeno a točák je zase jiný *pivo*

hodnocení

Tak dík přecházím z pet na sklo.

Jsem asi zaspal dobu. Na PET jsem jeste nestihl prejit:)

hodnocení

0x

No, vyndejte orosenou skleněnou karafu s průzračnou vodou z lednice a vedle dejte půllitrovou petku nějaké Aqualiney či co to je... taky sáhnu po karafě ;)

hodnocení

0x

Pánové, už dlouho se chystám na nějaké akci uspořádat slepý test. Věříte si?

asd*
hodnocení

0x

Musel by se udělat test - stejný pivo v petce i sklu a nalitý do stejný sklenice aby nešlo poznat v jaké lahvi to předtim bylo.

Často jsem čepoval točené do petky a bylo to OK, ale to je jiný případ... Ale řekl bych že petka pivu nevadí a je se sklem srovnatelná.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Sousedi od vedle říkají, že mě dávat dobré pívo, je jako házet perly sviním. Ale mě vždycky přinesou 11 Svijana. Totéž, co pijí i oni. Ale, před lety, na vojně, jsem i já rozeznal , že lahvová 11 Karel 4 , byl lepší než ten samý a čepovaný po restauracích a hospodách.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ano, po stoceni je pivo uplne stejne jako v pivni lahvi, tak PET lahvi, tak i sudu. Nicmene vlivem okoli, prepravy, umisteni se kvalita meni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]