Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vratné plechovky od piva v německu

Od: acer® odpovědí: 4 změna:

Poprvé jsme kupovali v německu plechovky s radlerem.

Pak nás při cestě domů a kontrole účtenky překvapila 2x tak velká cena, než byla uvedena.

Bylo tam uvedeno na každou plechovku PFAND, jako záloha.

Tak nějak jsme vydedukovali, že plechovky jsou vratné.

Nevíte někdo, v jakém stavu se mohou vracet? Je nutné zachovat tvar?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Toho samého jsem se všimla včera po nákupu v Německu a že tam nakupuji dost často.Jedná se o veškré limonády v plastových lahvích.Vrátila jsem se tedy zeptat zda je to opravdu záloha a kde pak plast vracet a mají opravdu u dveří na vracení automat jako u nás na sklo.Bohužel zda musí plech či plast být v původním stavu jsem se nezeptala ale myslím že asi ano protože automat bude nastaven na určité "čtení" velikosti a formy.Těžko to "přečtě" zmuchlaný plast či plechovku.

stirecek*

Už vidím české bezdomovce, jak u nás vyberou poplenice a plechovky od českého piva budou ve velkém vracet za čárou*smich*

Minulý týden jsem si koupil v rakousku víno ve skle a doma jsem si taky všiml, že mi sklo zálohovali.

aaaaaa*
hodnocení

0x

to tam platí už pěkných pár let, nemusí být absolutně dokonalá, zmačkanou to nevezme. České nebere (ani plast ani plech), nemají kód.

hodnocení

Fajn, už mám jasno. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]