Nejste přihlášen/a.
znamej by po me chtel abych mu prodal minci z roku 1847 Paul von hinbenburg ,deutsces reich s hakovym krizem.ale nevim jakou mam dat cenu abych na tom neprodelal?poradi nekdo?dekuji
A ještě je tam jedno velké písmeno. A, D, E, F, G, J a ta orlice drží svastiku /hákový kříž/? No je to stříbro, ale záleží na kvalitě. Tipuju to tak na 200-500 podle toho písmena a kvality.
Písmeno A je ta nejhorší možná varianta. Prodáte ji tak do 300 nebo si ji nechte na památku. Je-li opravdu jako nová...čemuž moc nevěřím, tak možná i za 500.
Buďte zdráv!
Mám starou minci, která bude patrně bezcenná, ale na památku vhodná.. Přesto se zeptám, dokážete-li ohodnotit tuto minci.
Děkuji Bizon, foto ilustrační
Děkuji a mohu-li se ještě zeptat.. Přes minci jsou příčné pruhy, jakoby někdo minci přes něco protáhl nebo nějak znehodnotil, nemáte tušení proč? Děkuji Bizon
Já je na obrázku nevidím, takže těžko říct. Automatů tehdy taky moc nebylo, takže spíš ji za ty roky někdo nějak poničil. Ale na fotu fakt nic nevidím. V tom případě bude ještě levnější.
Foto je jak jsem psal ilustrativní, čili jedná se o tuto minci avšak obrázek byl použit jiný, nicméně rozumím dobře. Zeptám se vás, zda krom numismatiky umíte ohodnotit i staré knihy?
"ringo", prosím, a jakou cenu v dnešní době má "svatováclavský dukát" 18 karátů z roku 1923? Děkuji. - stařenka
Existuje dukát jubilejní 1918-1923 číslovaný, ten má velkou cenu. Vy ale asi máte dukát normální s rokem 1923, ten stojí kolem 5 000 ale zase záleží na kvalitě. Pokud je oťukaný a nebo jinak znehodnocený, cena klesá...
Vidím, že je tu znalec, a ještě je ochotný a vstřícný. Mohu se taky na něco zeptat? Co soudte o České národní pokladnici a mincích, (repektive replikách mincí), které vydává? Poprvé jsem ji potkal v souvislosti s replikou stříbrného dolaru (tedy půldolaru, ale posílají své nabídky všemožným způsobem;
Možná jste našli v poštovní schránce nabídku této firmy na prodej pamětních mincí. Tak pozor, ať nenaletíte. Za pouhých 199 korun vám zašlou zlacenou medaili 50 mm v průměru s nalepenou miniaturou tisícovky. Objednávkou se nepřímo zavazujete k odběru celé sady 7 kusů avšak za cenu 1055 Kč za druhý a každý další kus.
Nabídka je údajně limitovaná počtem 9.999 kusů. Ovšem jenom v našem panelákovém vchodu bylo na polici s reklamou dobrých 100 obálek s garančním listem a jedinečným číslem rezervace. Nemusím říkat, že ve všech obálkách bylo nachlup stejné číslo, (prubnul jsem to u 5 obálek). Už jenom adresa firmy P.O.Box Horní Dolní ukazuje na "serióznost" prodejce nutiče.
To je názor kolegy, ne moje slova. Ale plně s ním souhlasím. Je to jen tahač peněz z lidí. Mince jsou líbivé a zdají se být levné, ale jenom pro názornost - půldolar z roku 1982 má proof náklad 4.894.044 ks, katalog 9 USD a sehnat se dá za 6-8 USD. Takže pokud dobře počítám, za "fantastických" 699 Kč jich koupím cca 5 ks . Rozhodně bych ukládal peníze jinam.
Moc díky za názor.
Jenom: nejde náhodou o společnost HMK GmbH (v České republice pod značkou Český mincovní obchod)= viz narodnipokladnice.cz/...? Dostal jsem nabídky od obou a ten Český mincovní obchod mi už vůbec nepřišel košer. Ta Česká národní pokladnice se tváří seriozněji, ale ty jejich masivní nabídky stejně nebudí důvěru.
Dobrý večer, k té knize.. Jedná se o knihu Baron Prášil, těžko přesně říci rok vydání, ale věnovaná byla kolem roku 1900.. Je v pěkném stavu, ale nelze vyčíst, kdo ji vydal a v kterém roce, ta stránka tu prostě není.. Je bohatě ilustrovaná, černobílé perokresby..
Tak kdybyste mohl něco vědět, budu rád, Bizon
Záleží taky kdo je autorem perokreseb. Taková kniha může mít cenu určitě přes 1000 kč, ale záleží spíš na tom sehnat kupce. Buď vystavit na Aukru za cenu za kolik byste ji byl ochoten minimálně prodat, nebo zajít do nějakého lepšího antikvariátu a poptat se. Nebo dělat že ji chci prodat a pokud nabídne antikvariátník málo, tak neprodávat.. Škoda že tam nejsou žádné bližší údaje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.