Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové vodní a elektrické topení

Od: kravsko* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych poradit. Budu stavět rodinný domek, kde jako hlavní topení použijí plynnové s podlahovým vodním topením. Chtěl jsem ale jako rezervu nad tímto topením udělat ještě podlahové elektricé topení (topný kabel). Myslítě že by to navzájem mohlo dělat nějaké problémy?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

0x

Kombinovat to lze, ale myslím, že je to zbytečná investice, plynové topení je velmi spolehlivé a pro případný výpadek stačí mít v rezervě přímotop.

kravsko*
hodnocení

Chci to kombinovat, proto že kdyby náhodou nebyl plyn tak abych pak už nemusel řezat nic do podlahy. Jen nevím zda by se to navzájem nějak nehádalo...

honzacz*

Kdyby nebyl plyn tak bych nahradil plynový kotel elektrokotlem.

investicnivysta
hodnocení

0x

Podlahové topení kdy zdrojem tepla bude buďto plynový kotel a nebo klasický kotel na tuhá paliva. Nevím ale podle mě budou v úseku elektrického podlahového topení ztráty. Když to vezmu laicky, tak nad hady klasické podlahovky uložíte systém elektrického vytápění, kdy máte nějaké "fólie" na kterých jsou uloženy kabely elektro. No a když budete topit zrovna klasickým podlahovým topením, tak to teplo které bude sálat od trubky přes anhydrid nahoru bude mít v cestě hlinikovou fólii. Takže když si vezmete termokameru, bude teplota v prostoru - na podlaze nižší - jiná tepelná pohoda.

To je můj názor, podle mě zbytečně překombinováno. Pozor, pokud máte křečové žíly, tak se podlahové topení v celém domě nedoporučuje. To samé při alergiích, sálající teplo totiž bude vířit prach = časté vytírání podlahy.

To elektrické topení chcete umístit do koupelny, kdy si chcete přitopit podlahu mimo topnou sezónu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]