Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám malý, velký problém. Mám už nějaký křížek, Abrahamovy léta už jsou pryč. Asi před třemi měsíci jsem měla zápal plic, brala jsem ty nejsilnější léky. Po vyléčení jsem byla dost dlouho unavená. Když jsem konečně začala doma něco dělat, tak i sebemenší námaha má za následek pocení, ale jen vzadu na hlavě. Vzadu na hlavě od zátylku až nahoru na vršek hlavy, pozor, tam pocení končí, dopředu k čelu se nepotím. Stačí mi přejít jen zahradu, to je 30 metrů a už mám hlavu mokrou. Sednu si, utřu si vlasy, trvá tak 1/2 hodiny, než mi z vlasů přestane kapat voda. V marketu si musím sednout a počkat až se přestanu potit a uschnou mi vlasy, jsem celá mokrá - krk,hlava vzadu, vlasy. Když chci něco dělat, tak si k tomu sednu a dělám pomalu. Problém je, že mi nevadila žádná i těžká práce doma. Nyní stačí rychlejší pohyb a jsem unavená. Když jsem byla v přechodu, tak jsem neměla skoro žádné problémy. Nepište mě, že mám jít k lékaři. To je první, co jsem udělala. Lékařka mi řekla, že to časem přejde, mohou být zůstatky po zápalu plic. Tak už to neřeším, jen sebou nosím ručník. Léky beru na vysoký tlak, ale ten mám dobrý. Další lék beru na štítnou žlázu. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Můžete mi něco poradit? Jaký na to máte názor? Děkuji. Margareta
Úplně mi mluvíte z duše, přesně to samé prožívám také. Beru prášky na vysoký tlak, mám borelie, anémii, která se mi po braní železa vždy zlepší. U lékaře mi řekli, že to jsou prostě hormony, někdy je hůř, někdy líp. Koupila jsem si šalvějové tablety, piju i čaj, tak se mi zdá, že je to trochu lepší, ale o moc ne. Já tím trpím už asi 3 roky a 50 mi teprve bude. Musela jsem se s tím naučit žít...zkuste tu šalvěj, třeba na Vás bude mít lepší účinky, ale vím, že tento stav je velmi obtěžující. Já mám malou nadváhu, tak jsem si říkala, že to je tím,zhubnout se mi nedaří, ale lékař mi řekl, že ne, že jak by na tom byli Ti, co mají přes metrák...Přeji brzké zlepšení.
Napada me jen to, ze lekar mel pravdu. Uplne stejne poceni mam pokud jsem nemocny a snazim se to prechazet a delat nejakou manualni praci. Dokud se nevylecim poceni trva. Myslim, ze to chce cas, bylinky, dobrou naladu a hooodně odpočívat.
V dnešním počasí, zatopit, uvarit caj a knizku do postele.
Dobry den,radu pro Vas nemam,protoze jak pisete,dle vysledku krve jste zdrava,tak to asi budou mit nasvedomi hormony.Vy tim trpite az posledni dobou,ale muj muz se takto neprimerene poti uz od malinka a cely zivot.Ta salvej je urcite dobra.Preji Vam,at Vas tento problem opusti tak rychle jak se dostavil
Játra, vůbec nepiji alkohol, kávu jen sporadicky. Jednou za týden a to jen malý šáleček, většinou udělám jedno kafe manželovi a já se dvakrát napiji, jen pro chuť. Dříve jsem kávu pila, tak pět šálků denně, vše v pohodě. Nyní jen čaj, většinou bylinky, tak litr denně. Stravu máme rádi oba kombinovanou, zeleninu, ovoce máme denně. Nyní mě manžel krmí vitamíny, zda mi to nepomůže. Práce mi moc nejde, hned jsem unavená a mokrá, jako myš. Zjistila jsem, jak mám mokrou hlavu a teče mi pot, tak si hlavu jednoduše umyji a hned to přejde. Už jsem to udělala dvakrát a pomáhá to. Tak uvidíme. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má takové problémy. Snad se najde někdo, kdo poradí něco užitečného a pomůže nám všem.
Opsáno.
Jaký je rozdíl mezi pocením dlaní a například pocením hlavy? Pokud je horkost akumulovaná v plicích dochází k nadměrnému pocení v oblasti podpaždí a na hrudníku, když je nahromaděná v játrech, dochází k pocení genitálií a ke stoupání horkosti a následnému zrudnutí a pocení hlavy. Když je horkost nahromaděná v srdci a perikardu dochází k nadměrnému pocení dlaní. Když je horkost nahromaděná ve žlučníku, žaludku nebo močovém měchýři dochází k pocení jednotlivých částí nohou odpovídajících průběhu jednotlivých meridiánů. .
Zaměřme se nyní na způsoby léčby nadměrného pocení.Jak je to s již jmenovaným botulotoxinem? K odstranění nadměrného pocení se do postižené oblasti aplikuje velmi tenkými jehličkami botulotoxin typu A (obchodní názvy preparátů jsou Botox a Dysport). K léčebným účinkům se používá velmi ředěného roztoku, jehož malé množství se aplikuje do kůže postižené oblasti, počítá se přibližně jeden vpich na 1 cm čtvereční. Princip účinku botulotoxinu spočívá v zabránění převodu vzruchů nervových vláken na potní žlázy. Ošetření botulotoxinem můžete také využít k odstranění mimických vrásek (např. vrásky na čele, mezi obočím, kolem očí aj.) .
Zdravím, Váš lékař má pravdu. Vaše tělo ještě není zcela v pořádku. Mám stejnou zkušenost. Po 14-ti denním léčení virozy jsem šla do práce, i když mi lékař doporučoval ještě týden doma. Myslela jsem, že když jsem v kanceláři, že nenbude problém. Ale byl, než jsem přišla do práce mohla jsem šátek z krku ždímat a propocený byl i límec. Asi za čtrnáct dní to odeznělo.
Nejhorší je nyní chladno. Když jedeme do obchodu i když ho máme pět minut od domu, přechod z auta do obchodu mi stačí, jsem celá mokrá a hned nastydnu. Ani bunda s kapucí, kterou si hlavu chráním, moc to nepomáhá. V obchodě se zase musím svléknout jen do svetru. Snad to bude lepší.
Margareto,myslím,že jsem našla jakoby lék na váš problém,napište mi,pokud chcete do vnitřní pošty,ráda vám pomohu
Hele ja nevim jak je to přímo s tou vlasovou částí hlavy ale já se potila příšerným způsobem jenom na zátylku.To skončilo ve chvíli,kdy jsem se na netu dočetla o tomhle super.cz/.... Ten čelovej adaptér se dá v pohodě použít i na zátylek a já se díky tomu už přes 2 roky nepotím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.