Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace zboží - okamžitá výměna?

Od: tomba* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím Vás koupil jsem si Air soft zbraň v úterý, ve čvrtek z ničeho nic přestala jít, teď řeším co mám dělat, samozřejmě to nechci dát na reklamaci a čekat měsíc než mi to opraví, pro mě ideální zajet do obchodu a vyměnit kus za kus, jelikož to nebylo ani do týdne co se to pokazilo!

takže mě zajíma dá se nějak odstoupit od smlouvy aby mi to hned vyměnili za nové, když se to zboží pokazilo takhle brzo po koupi? Nebo mi nezbyde nic jiného než to dát opravit.

S pozdravem T.R.

doplněno 28.10.11 12:06:

Oni mají uvedeno přímo v obchodních podmínkách :

,, Na funkční vady prodávaného zboží, které se projeví ihned po zakoupení, je třeba uplatnit reklamaci co nejdříve, nejpozději však do 5 dnů od data prodeje, není-li v Záručním listě uvedeno jinak.´´

Takže já ji v úterý koupil, ve čvrtek nešla, poslal jsem jim mail (jelikož je to dál než bydlím ten obchod.). Dnes je pátek je svátek, Sobota, neděle, takže v pondělí to bude 6 dní od koupi , pokud myslí dny jako dny, a ne jako pracovní, pokud jako pracovní, mělo by to být jen 3 dny.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To ale nebyla vada hned po zakoupení, ta se stala až při používání. Při koupi přes internet můžeš do 14 dnů zboží vrátit bez udání důvodu a vrátí ti peníze, ovšem tady to tak nepůjde, protože bys ji musel vrátit v původním stavu. Takže já bych to viděl na normální reklamaci (bohužel)

tomba*
hodnocení

Ale mají tam přímo napsáno že do pěti dnů tak to by mělo být pracovních ne?

S pozdravem R.

To určitě ano, ale otázkou je jestli to uznají jako vadu "která se projeví hned po zakoupení", aby to spíš nevzali jako vadu při používání, a tam už těch 5 dnů stejně nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]