Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, můj ženský doktor mě vysekal z celkem velkých problémů a pokud budu někdy moci mít potomstvo, tak jedině díky němu. Ačkoli jsem byla nejčastější návštevnicí a v ordinaci strávila opravdu odst času, vždy se chova mile a slušně, dokonce mi sestřička říkala, že byl smutný, když se mě ze začátku nedařilo léčit.
Hodilo by se nějaké poděkování ve formě láhvinky či tak? Každý nemusí být na sladké, , proto nechci žádné čokolády (sestřička třeba drží linii), ale výborným moravským vínkem snad nikdo nepohrdne... nebo je to trapné? Co myslíte?
Děkuji.
Znám doktory, kteří by to brali jako úplatek a ještě by se urazili. Znám ale i takové, kteří berou jakoukoli pozornost od pacientů a dá se říci, že to i očekávají. Přiznám se, že já tohle neumím, protože si nejsem jistá tím, zda potěším, či urazím. Můj názor je, že je to milá pozornost a potěšit by měla.
Martino, pokud chcete projevit dík lékaři, za to že Vám pomohl, klidně mu láhev kupte. Až k němu půjdete, řekněte, že jste moc ráda, že jste zdravotně na tom dobře, a že víte, že na tom má také zásluhu, dejte mu láhev a řekněte mu, ať ji vypije na Vaše zdraví. - stařenka
Je to jen můj vlastní názor. Chcete poděkovat lékaři, že vás léčil. Znám to, jenže, jak to udělat, aby jste příště, až k němu přijdete do ordinace se necítila trapně, vy nebo lékař? U nás to děláme tak, že poděkování všem lékařům, co nás léčí, vyřizuje manžel. Každý lékař, pak obdivuje jakého mám manžela. Když je to lékařka, nesmí u poděkování chybět pugét. Já jsem tam vždy, jen jako pacient.
Jak už zaznělo v první odpovědi - jsou takoví, které by to urazilo, jsou i jiní, kteří na to přímo čekají, či si o to dokonce oklikou řeknou. Chtěla jsem dát maličkost jako poděkování. Koupila jsem pěknou bonboniéru /prý jak prkýnko na maso/ a velké balení kvalitní kávy. Alkohol ne, teď se pořád někde mluví o opilých ordinujících doktorech, tak láhev jsem zavrhla. Nikdy jsem nikoho "neuplácela" a měla jsem ohromný strach, že to nebudu umět správně předat. Formulovala jsem to ale jako poděkování a přesto, že jsme byli spolu sami, navrhla jsem mu, že může bonbóny nabídnout sestřičkám a kávu si také vyvařit společně. Bylo to takové nenásilné a nakonec si to vzal. Zdali dostaly sestřičky, to už opravdu nevím.Jaga.
Martino, neznám jediného lékaře co by nevzal lahev kvalitního moku a urazil se, neznám jedinou sestru co by nevzala kávu nebo i tu lahvinku. Zásadně jako dík nedávám peníze ale se slivovicí chodím často, operatér co mě před 8 lety sešrouboval dostává každé Vánoce karton kvalitního vína i když už k němu dávno na kontroly nechodím. Není to žádný úplatek, je to pouze můj dík za jeho dobře odvedenou práci a perfektní komunikaci s rodinou v době mé hospitalizace. Jistě na lahev vína nečeká ale vím, že je rád a že ve mě vidí výsledek své velmi dobré práce. Nebála bych se a se slovy "pane doktore moc vám děkuji" bych víno předala.
Ahoj Marti, jo jo jo, vínko určitě udělá radost, nebo to kafe, jak se tu taky zmínilo. Balík nějaké lepší značkové kávy potěší také a navíc dlouho voní Jako poděkování za nadstandartní práci a přátelský přístup je to hezké. Já jsem proti takovému paušálnímu obdarovávání, jako když jde někdo z nemocnice a ještě "musí něco koupit sestřičkám a primáři"... to nechápu - jen dělají svoji práci, že. Ale když někdo narazí na perfektního člověka, který dělá i navíc, co nemusí, to je potom hezké mu poděkovat. Když mu to i tak vysvětlíte, tak se určitě neurazí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.