Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodný dárek jako poděkování lékaři?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Hezký večer, můj ženský doktor mě vysekal z celkem velkých problémů a pokud budu někdy moci mít potomstvo, tak jedině díky němu. Ačkoli jsem byla nejčastější návštevnicí a v ordinaci strávila opravdu odst času, vždy se chova mile a slušně, dokonce mi sestřička říkala, že byl smutný, když se mě ze začátku nedařilo léčit.

Hodilo by se nějaké poděkování ve formě láhvinky či tak? Každý nemusí být na sladké, , proto nechci žádné čokolády (sestřička třeba drží linii), ale výborným moravským vínkem snad nikdo nepohrdne... nebo je to trapné? Co myslíte?

Děkuji.:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znám doktory, kteří by to brali jako úplatek a ještě by se urazili. Znám ale i takové, kteří berou jakoukoli pozornost od pacientů a dá se říci, že to i očekávají. Přiznám se, že já tohle neumím, protože si nejsem jistá tím, zda potěším, či urazím. Můj názor je, že je to milá pozornost a potěšit by měla.

martinaa*
hodnocení

Prave nechci, aby to bral jako uplatek...:) Je mlady a pohodovy, snad se neurazi:)

pt®
hodnocení

0x

Martino, pokud chcete projevit dík lékaři, za to že Vám pomohl, klidně mu láhev kupte. Až k němu půjdete, řekněte, že jste moc ráda, že jste zdravotně na tom dobře, a že víte, že na tom má také zásluhu, dejte mu láhev a řekněte mu, ať ji vypije na Vaše zdraví. - stařenka

martinaa*
hodnocení

Dekuji:) Vazne mi hodne pomohl, tak mu tu lahvinku dam:)

heger
hodnocení

0x

nejlépe rodinný dům,vilka apod...

martinaa*
hodnocení

To snad neni nutne, ne?;)

hodnocení

0x

Je to jen můj vlastní názor. Chcete poděkovat lékaři, že vás léčil. Znám to, jenže, jak to udělat, aby jste příště, až k němu přijdete do ordinace se necítila trapně, vy nebo lékař? U nás to děláme tak, že poděkování všem lékařům, co nás léčí, vyřizuje manžel. Každý lékař, pak obdivuje jakého mám manžela. *srdce*Když je to lékařka, nesmí u poděkování chybět pugét. Já jsem tam vždy, jen jako pacient.

martinaa*
hodnocení

Zajimava technika:) Bohuzel pritel bydli 130km od meho lekare, coz bude asi maly zadrhel.. a ja se snad ani trapne citit nebudu, tedy pokud za mesic nebudu v ordinaci znova, ze:D

hodnocení

0x

Jak už zaznělo v první odpovědi - jsou takoví, které by to urazilo, jsou i jiní, kteří na to přímo čekají, či si o to dokonce oklikou řeknou. Chtěla jsem dát maličkost jako poděkování. Koupila jsem pěknou bonboniéru /prý jak prkýnko na maso/ a velké balení kvalitní kávy. Alkohol ne, teď se pořád někde mluví o opilých ordinujících doktorech, tak láhev jsem zavrhla. Nikdy jsem nikoho "neuplácela" a měla jsem ohromný strach, že to nebudu umět správně předat. Formulovala jsem to ale jako poděkování a přesto, že jsme byli spolu sami, navrhla jsem mu, že může bonbóny nabídnout sestřičkám a kávu si také vyvařit společně. Bylo to takové nenásilné a nakonec si to vzal. Zdali dostaly sestřičky, to už opravdu nevím.;)Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Martino, neznám jediného lékaře co by nevzal lahev kvalitního moku a urazil se, neznám jedinou sestru co by nevzala kávu nebo i tu lahvinku. Zásadně jako dík nedávám peníze ale se slivovicí chodím často, operatér co mě před 8 lety sešrouboval dostává každé Vánoce karton kvalitního vína i když už k němu dávno na kontroly nechodím. Není to žádný úplatek, je to pouze můj dík za jeho dobře odvedenou práci a perfektní komunikaci s rodinou v době mé hospitalizace. Jistě na lahev vína nečeká ale vím, že je rád a že ve mě vidí výsledek své velmi dobré práce. Nebála bych se a se slovy "pane doktore moc vám děkuji" bych víno předala.

claire*
hodnocení

0x

Ahoj Marti, jo jo jo, vínko určitě udělá radost, nebo to kafe, jak se tu taky zmínilo. Balík nějaké lepší značkové kávy potěší také a navíc dlouho voní :) Jako poděkování za nadstandartní práci a přátelský přístup je to hezké. Já jsem proti takovému paušálnímu obdarovávání, jako když jde někdo z nemocnice a ještě "musí něco koupit sestřičkám a primáři"... to nechápu - jen dělají svoji práci, že. Ale když někdo narazí na perfektního člověka, který dělá i navíc, co nemusí, to je potom hezké mu poděkovat. Když mu to i tak vysvětlíte, tak se určitě neurazí ;)

stribrnak*
hodnocení

0x

Martino Váš doktor udělal zajisté co bylo v jeho silách a pomohl vám,držím palečky,dříve se jako úplatek hodila husa v košíku,ale to se dnes nenosí,spíš bych samotného doktora pozval na večeři a o všem podebatoval,

ps:špatný pacient,který nepřežije svého doktora

hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]