Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gumáky do zimy a mrazu

Od: jardaxx odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, poradíte prosím jaké nejlepší gumáky( holínky) do zimy(mrazu). Obyčejné gumáky se ani s teplýma ponožkama a různýma vložkama neosvědčily... noha je furt po čase mokrá a studená.

Budou využívany při práci(musí něco vydržet) a častý kontakt se studenou vodou, proto gumáky. Pár jsem jich na internetu našel (nějaké neoprenové snad), ale nevím stojí dost a proto si nechám poradit. Zároveň budu rád když se podělíte o zkušenost.

Předem děkuji Jarda

doplněno 28.09.14 10:57:

Doplním že, tu vlhkost pozoruju i na monterkách které mám vevnitř že jsou nohavice mokré. Tak, že by to dělaly gumáky ze samotné podstaty, nebo nevím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pracovni-obuv.heureka.cz/... Náš tata nosil tyto. Říkával jim filcáky. A do toho pracovní ponožky.

jardaxx
hodnocení

Hmm to už jsem zkoušel, ten vnitřek se podobá gumáku a navrch ten filc vodu nezadrží.

lindaf*
hodnocení

0x

Dobrý den, momentálně mají v Lidlu v akci gumáky jak dámské, tak pánské se strašně teplou vložkou, byla to ta akce, já jsem tam byla včera a ještě jich měli hodně :)

jardaxx
hodnocení

Neviděl jsem, a pochybuji že budou na práci a by něco vydrželi. Když tak odkaz prosím.

hodnocení

0x

Pokud opravdu musíte gumáky,tak jedině tzv gumofilcáky a dvě teplé fusekle!viz odkaz babky-*palec*(dal bych bodík-nelze tak paleček!)

osobně pkd nemusím,tak je na nohu nedám,to raději celý den ve starých vojenských kanadách!

doplněno 27.09.14 19:11:

pokud je to tak jak píšete ,zkuste ještě trik našich prarodičů- nohu obalit novinami a pak ponožky.Zkuste a napište!Osobně jsem nevěřil jak toto dokáže,taková blbost působit!

doplněno 27.09.14 19:14:

ještě doplním-asi áte jinak posazené vnímání zimy! osobně celou ziimu mám v komiskách jen letní,normální mponožku ,tlustou beru až při takových -15°C.pracuji na stavbách

jardaxx
hodnocení

Vyzkoušel jsem, a nepomohlo to dvoje teplé ponožky a jsou vlhké a tím pádem zima. Jde o to že stát v ledové vodě, se do vnitř vždy taky dostane vhko a není to o díře v botě.

tomas11*
hodnocení

0x

Vůbec neprohloupíte když se podíváte do loveckých a rybářských potřeb , cena sice větší ale teplo a sucho zajištěno.

Zdarec.

jad
hodnocení

Právě to mi přeišlo jako nejvodnější např tohle: rybar.braunstar.cz/...

Píšou o nich pěkně ale nevím zda je to pravda. Ale pro pohyb v ledové vodě nebo mrazu by to mělo být idelní a zároven působí bytelně, že něco vydrží.

Proto prosím kdo má s podobnýma botama zkušenost podělte se klidně i jinou značku nebo tip.

Děkuji

ps: normalní gumaky nebo filcáky(steplýma ponožkama) je zima na nohy i ted a a to venku není zima.

pb®
hodnocení

0x
Záleží na finančních možnostech, holínky se dají sehnat v rozmezí pár stovek až pár tisíc. Já mám z firmy Novesta zateplené neoprenem, v zimě ve sněhu v nich vydržím klidně celý den venku, ovšem při pohybu, jakmile se člověk nehýbe, pomůže jen vytápění.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
problém mokrých a studených nohou znám. A nejen v gumákách, ale v jakýholi botách, včetně sandálů a tzv, croksů. A protože už sem trochu starší ročník, vyzkoušel jsem už všechno možné. Takže pár postřehů - z nich jsme si vyvodil, že problém mokrých nohou je v botách, ale hlavně v ponožkách.
Na vojně jsme byl začátkem 80.let, u strážní jednotky. Takže v kanadách celé dny a noci - sloužili jsme 24 hodin služba, 24 volno skor pravidelně celou vojnu. Tam jsem se naučil do kanad pro pohodlí nosit vyfasované vojenské ponožky ve složení slabou na nohu a na to ještě silnou - a to v létě i v zimě. Nepamatuju, že by mi někdy byla zima na nohy, nebo že by se mi v téhle sestavě ponožek někdy nohy zpotili - kanady jsme za službu sundat nesměli.. Ani když bylo +30 ani když bylo -25. A to jsem v těch -25 musel vydržet šlapat beton vždycky víc jak 2 hodiny. Jen jednou jsem si vzal ve velkým mrazu tzv. půllitráky - bylo v nich teplo, ale byly hrozně těžké. Tyhle vojenské ponožky jsem si pak vzal i do civilu - byly nezničitelné. Nosil jsem je do pracovních bot jak ve fabrice, tak doma. Asi 2 páry mi zničela ex, protože je vyprala na vysokou teplotu a ony se srazily. Poslední pár jsem děravý vyhodil asi před 3 lety (takže vydržely přes 30let). Dokud jsme nosil jen tyhle ponožky a další taky jen čistě bavlněný, nohy se mi nepotily. Problém s potícíma se nohama v jakýhkoli botách pozoruju od počátku 90.let. Zprvu sem to přičítal botám - hlavně pokud ty boty měly umělohmotnou podrážku. Jenže časem jsme přišel na to, že mám mokré a studené nohy i doma v pantoflích, pokud si vezmu ponožky. Pokud ponožky nemám, zima na nohy mi není.
Problém řeším následovně. Jakmile cítím, že je mi chladno na nohy, vyměním si ponožky za suché - třeba 4 - 5x za den. Relativně nejdéle vydržím v jedněch ponožkách, pokud si vezmu tzv. termoponožky - ty mám sice taky mokré, ale zima na nohy mi není.
Takže moje rada - nejdřív řešte ponožky a až pak boty.
Z triků, které pomáhají, aby člověku nebylo zima od nohou - udělat si vložky do bot z poskládaných obyčejných novin a často vložky měnit. Vysávají vlhkost a bota je potom uvnitř suchá. Kromě toho papír je dobrý izolant. Částečně pomáhají také klasické filcové vložky do bot. Jinak samozřejmě z vlastních výborných zkušeností doporučím nosit 2 ponožky - slabé a silné, pokud možno čistě bavlněné.
Jinak já v zimě na práci venku nosím už asi 30let tzv. filcáky, ale kožené. Pro trvalou práci ve vodě to není, ale poctivě je před zimou vždycky napustím olejem a pak jsou dobré a voděodolné.
Pokud potřebujete boty trvale do vody, pak doporučím takovéhle gumové filcáky. Pokud se dobře pamatuju, tak otec tyhle nosil v práci na stavbách pro pohyb v bahně.

jardaxx
hodnocení

Dobrý den, díky za rozsáhlou dopověd, já jsem právě vyzkoušel různé bavlna apod teplé ponožky, ale v gumáku je prostě furt vlhko a to pak bych musel měnit co chvíly. Když se nepohybuju ve vodě tak to jde ale jakmile jde na botu studená voda tak se vevnitř jako by vytvoří hned vhhko(mokro) nejsou děravé apod . Prostě si myslím že to ta guma, nedýchá vevnitř se to nějak sráží teplo od nohou zima mokro z povrchu a tím pádem to zavlhne a je to zima na nohu. Zkusím ještě ty noviny apod. také zkusím koupit nějaké jiné gumáky možná že tam ty nějak propouští či co . Uvidíme.

Prostě a jednoduše-potí se Vám v holínce nohy,nic jiného,o nějakém dýchání boty to není.Stojíte ve studené vodě,pot Vám promáčí ponožky,,studí a je Vám zima!Vyzkoušejte aspoň na jeden den ty noviny,ale pozor boty musíte mít orpavdu suché ,vevnitř,a pak dejte vědět 100% to funguje!

lmgify
hodnocení

0x

Určitě se nějaké holínky do zimy dělají. Kanaďani mají holínky do toho svýho Arktiku a některé jsou až do -60F (asi -51°C) *sok*

Jestli je rozdíl mezi studeným suchým sněhem a ledovou vlhkou vodou, tomu zase já tolik nerozumím.

Našel jsem ještě jinou značku: 1, 2, 3

jardaxx
hodnocení

No, pěkné je ty ceny nejsou stavěné na moji výplatu.

Nedaleko jihlavy funguje firma která vyrábí a prodává lovecké potřeby. Podle prospektů co jsem měl byste si u nich určitě nějaké ty drtíče mrazu našel ale ceny se pohybují kolem 2000 Nevím jaký je váš cenový strop.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]