Nejste přihlášen/a.
Ahoj, neví někdo jak se postupuje při odmítnuté reklamaci zájezdu? Poslala jsem na cestovku reklamaci na hygienu a služby a přišla mi odpověď, že moji reklamaci neuznávájí, ale v podstate se vším souhlasí. Jen u nabízených služeb mají nárok v průběhu roku na změny, které nejsou v katalogu. Vloni nabízeli to samé a už vloni dle recenzí tam lidi měli ten samý nedostatek. Dále hygiena v all inclusive byla víc nez děsivá, což je dle cestovky prý normální a je i normální, že z toho lidi mohou skončit na infekčním, jak se stalo. O dalších službách, které opravdu nebyli v kvalitě, kterou inzerovali a mám to i nafocené, uvedli, že je to jak inzerují a ověřili si to se svým delegátem v dané oblasti. Tato odpověď přišla asi před 14dny a nevím, jak postupovat dál, když s jejich vyjádřením rozhodně nesouhlasím a můžu to i doložit. Dovolená proběhla na konci srpna. Díky za radu, pokud s tím někdo máte zkušenosti.
Kam se obrátit přesně nevím, mám temné podezření, že další instancí je soud, ale: určitě sepište s cestovkou protokol, kde si podepište, co a kdy jste reklamovali a jak se cestovka vyjádřila - hlavně to KDY ať máte v ruce, protože na reklamaci máte tři měsíce, tak ať tam pro případné pokračování je, že proběhla v řádném termínu.
Pak je také otázka kde to bylo a jaké výchozí podmínky. Pokud byste třeba jeli do Egypta do tříhvězdičkového hotelu, tak tam je bordel jaksi v ceně a proleklamovat se to nepodaří :-/
Add Kapkanaděje: na stránkách asociace je bohužel výslovně napsáno, že se reklamacemi na CK nezabývají
Napíši vám svoji vlastní zkušenost. Každý rok létáme s cestovní kanceláří / stále stejnou/ na dovolenou. Vždy all inclusive. Asi před pěti lety, jsme si vybrali hotel v Turecku a těšili se na dovolenou. Musím říct, že nikdy jsme si nestěžovali a vždy vše byla naprosto v pořádku. Doletěli jsme večer a ubytovali nás někde jinde, než v hotelu, který jsme objednali. Pokoj i hotel byl hrozný. Protože vozíme, jak fotoaparáty, tak kameru, vše jsme natočili, udělali fotografie. Do recepce jsme vrátili klíč od pokoje, že tam nebudeme. Dovezli nás do hotelu, kde jsme měli bydlet a dali nám jiný pokoj, zase někde jinde, který byl o něco horší, než předchozí. Opět jsme vše natočili a vyfotili a vrátili se na druhou recepci. Delegáta jsme nezastihli, tak jsme noc strávili na sedačkách v hale. Zkrátím to. Ráno přijela delegátka. To je chyba, kterou jste udělali! Když máte stížnost, musíte tuto stížnost sepsat ihned na místě a nechat si to podepsat delegátem cestovní kanceláře. /Formulář má delegát cestovní kanceláře. /Když delegátka uviděla video, tak zavolala manažera hotelu. Jak to skončilo? Dostali jsme nádherný pokoj, v hotelu, který jsme si objednali. Okamžitě jsme cestovní kanceláři poslali e-mail a vše oznámili. I když stres z první noci, ten mi zůstal dlouho. Normálně jsme zůstali celý zbytek dovolené. Po návratu domů, jsme vše zaslali řediteli cestovní kanceláře.Omluvil se dopisem a vrátil nám celou částku za dovolenou. Ještě jsme jako náplast na škodu dostali 3000 Kč. Na konec,
nejsem právník, ale důležité je, sepsat stížnost přímo na místě,/ to musí udělat delegát,/také to musí podepsat. Udělat fotografie, nejlépe natočit video.
Zrejme to nebyl exim, tady mi totiz pouze poslali dva slevové kupony na 500 Kč s již vyplněnými jmény a zamítli reklamaci jako neoprávněnou. Tzn. zkusím se ještě jednou ohradit a také mám známého v TV, takže by možná mohlo pomoci i toto. Na nějaké sdružení spotřebitelů se obrátit je blbost, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.