Nejste přihlášen/a.
Ahoj, moje mamka trpěla paradentózou, asi před rokem to bylo tak vážné, že jí trhali několik zubů zároveň, vlastně všechny. Nechtěla klapačky, přeci ve 40 nebude mít nasazovací zuby a tak si nechala umělé zuby přivrtat až do kosti, celá operace stála myslím 25 000kč.
A zřejmně to mám po ní, je mi teprve 14 let a když jsem byl naposled u zubařky, tak jsem jí řekl, že když si zakývu zubama, tak se mi zdá, že se mi hýbe celá řada zubů. Zubařka, že se mi to jen zdá a že to někteří lidi mají a až pozdější dobou se to zpevní, je to pravda? 2.11 jdu na preventivní prohlídku, mám jí to znovu říct, protože se mi zdá, že dáseň na spodních zubech mi padá dolů, ale ostatním se to nezdá. Nejsem nějakej nemocnej na oči? :D Nebo jsem to zdědil? Mamka mi říkala, že to prý dědí každý 3 potomek, takže vlastně by to měli schytat mé dcery a synové. Mám to nějak řešit, nebo čekat. Používám paradontax a když tak přemýšlím nad budoucím životem, tak nevím jestli by se chtěla holka líbat s klukem, kterej má hnusný zuby, nebo pěkný, ale vzadu u stoliček by trčel na každé straně drát, tam se to upevňuje, podle potřeby. :-/
Asi každý člověk se obává toho, že s věkem přijde o svůj chrup a bude odkázán na snímatelné protézy nebo zubní implantáty v ceně až 30 tisíc Kč za jeden. Parodontitida zažitá pod hovorovým názvem paradentóza je zánětlivé onemocnění, kdy dochází k destrukci závěsného aparátu zubu a může dojít k uvolnění zubů a jejich ztrátě. Bez vyřešení hlavní příčiny paradentózy ale nepřináší běžně doporučovaná zubní hygiena přesvědčivé výsledky, což stále vidíme u seniorů, z nichž většina nosí zubní náhrady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.