Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku, co se týká počtu odpracovaných dní. Je mi jasné, že za první tři dny nemocenské nedostanu zapalceno a že zaměstanvatel hradí jen ty dny, které bych měl mít odpracovány. Chci se ale zeptat, jestli se do těch neplacených dní zahrnují také první 3 dny nemocenské, i když mám podle rozpisu směn první tři dny volno? Tedy když půjdu od pondělí na nemocenskou a mám mít 4 dny volna(pondělí až čtvrtek)... započítají se do těchto dní ty 3 neplacené dny z nemocenské nebo se počítají až od pátku, kdy mi směna opět začíná? Děkuji za odpověď.
0x
Zaměstnavatel neplatí nemocenskou, ale náhradu mzdy. Takže mzdu Vám může nahradit pouze tehdy, když Vám v důsledku nemoci ušla, a první tři směny marodíte zadarmo. Čili první náhradu mzdy dostanete až za čtvrtou směnu, kterou byste podle rozpisu odpracoval, kdybyste nebyl nemocný.
Je tam u těch nepravidelných směn maliný rozdíl - v zákoně je uvedeno , že se neplatí první tři směny, nejvýše však 24 hodin. Kdybyste měl mít podle rozvrhu delší směny než 8hodinové, např. dvanáctky, tak se nezaplatí první dvě dvanáctky a třetí už ano, protože bylo dosaženo neplacených 24 hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.