Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská, kalendářní dny/odpracované dny

Od: jirka11* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám otázku, co se týká počtu odpracovaných dní. Je mi jasné, že za první tři dny nemocenské nedostanu zapalceno a že zaměstanvatel hradí jen ty dny, které bych měl mít odpracovány. Chci se ale zeptat, jestli se do těch neplacených dní zahrnují také první 3 dny nemocenské, i když mám podle rozpisu směn první tři dny volno? Tedy když půjdu od pondělí na nemocenskou a mám mít 4 dny volna(pondělí až čtvrtek)... započítají se do těchto dní ty 3 neplacené dny z nemocenské nebo se počítají až od pátku, kdy mi směna opět začíná? Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zaměstnavatel neplatí nemocenskou, ale náhradu mzdy. Takže mzdu Vám může nahradit pouze tehdy, když Vám v důsledku nemoci ušla, a první tři směny marodíte zadarmo. Čili první náhradu mzdy dostanete až za čtvrtou směnu, kterou byste podle rozpisu odpracoval, kdybyste nebyl nemocný.

Je tam u těch nepravidelných směn maliný rozdíl - v zákoně je uvedeno , že se neplatí první tři směny, nejvýše však 24 hodin. Kdybyste měl mít podle rozvrhu delší směny než 8hodinové, např. dvanáctky, tak se nezaplatí první dvě dvanáctky a třetí už ano, protože bylo dosaženo neplacených 24 hodin.

jirka11*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď... právě že dvanáctky tam mám :) Tak už vím, na čem jsem. Ještě jednou díky! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]