Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládáte toto období v bytě, kdy se netopí?

Od: nikc® odpovědí: 42 změna:

Zdravím.

Venku je zima, ale v bytě taky, protože se ještě netopí. Doufám, že brzy začnou... Jak to máte teď vy? Už vám topí nebo na to čekáte, jako teď já? Už mám nastydlá záda a moč. cesty. A to se oblékám. Jak jste nabalení nebo zabalení v bytě :)? Já mám peřinu a ještě deku, ale zmrzlý nos. Když si vzpomenu, že ještě před víc jak měsícem bylo teploučko a oblékat jsem se moc nemusela, tak je mi z toho na nic:(.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u nás zatím pohoda. já si klasicky doma chodím v legínách a teplém svetru (tedy prakticky stejně, jako přes léto, protože bydlíme ve staré zástavbě a v bytě máme relativně chladno... když se chci v létě zahřát, musím vylézt na balkon), děcka stále běhají polonahá. ale mám výhodu, že topíme plynem, takže až mi bude opravdu zima, tak otočím kohoutkem a bude teplíčko :)

ale špatně to snáším v práci - přes den pohoda, to je člověk furt v pohybu. o nočních je to s pohybem horší, takže noční pro mne znamená, že mi na konci směny začíná téct z nosu a škrábat v krku. dám se do kupy, jdu na další noční a šup, nachlazení je zpátky :(

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ty vzpomínky na teplou minulost jsou smutné. Nechci Vám přidávat, ale po podzimu přijde nejspíš i zima a bude ještě hůře. Tak snad jedna dobrá zpráva je, že po zimě by mohlo zas přijít jaro a teplo. Neztrácejte optimismus, těšte se až Vám zatopí a to čůrání se zase opraví. Je to každý rok to samé. Zdravím!

tiffany*

Bene, zlatíčko, Vy umíte vždy potěšit :), sice mi zima nebyla, ale smích zahřeje tak jako tak, zdravím, t.

hodnocení

0x
Letos na návštěvě u tchynky jsem si opět připomněla, jak jsem šťastná, že máme dům. Přišla jsem i víkendu na návštěvu, jen tričko s krátkým rukávem a koženou bundu, jen co jsem si bundu sundala, pocítila jsem chlad. Tchynka byla chudák nabalena, na nohách dvoje pletené ponožky a stejně ji byla zima, samozřejmě že už byla nastydla. Půjčila jsem si od ní svetr, prý ještě netopej, byla jsem ráda, že si doma mohu zatopit, trpím na dutiny a taky na mocak, takže tohle by mě polozilo. Preju vám, ať se brzy uzdravíte a ať vám zatopí, i v práci ;)
hodnocení

Děkuju. Pracuju v chlaďáku, tak jezdím ze zimy do zimy. V létě mi to vyhovovalo - venku vedro a chlazení v práci :). Naštěstí příští měsíc už nastupuju do tepla, tak to bude lepší.

buss
hodnocení

0x

Byt je vyhřátý na 22°, ale topení je už puštěno, automatika doma při přiškrceném TV ho ještě nepustí, až poklesne na 18.. Takže žádná změna, čím později se začne topit, tím více se ušetří. Spím pod dekou, v ložnici se vůůbec netopí, TV furt na 2. Dnes jsem se opaloval v kraťasech, tedy včera. Venku furt v krátkém triku, doma též. Jen ať to vydržíí. Pokud máte dálkové topení, můžete si říct, ať ho pustí. Jak kdo...

ludvicek
hodnocení

0x

Mě je to jedno,protože nejsem zimomřivý.V práci jsem furt venku nalehko a doma mám celou noc otevřené okno.V zimě vůbec netopím a to okno mám snad otevřený celoročně.Když je léto,tak se těším až ty nesnesitelná horka skončí a začne podzim.Bydlím v paneláku.

mmm*
hodnocení

0x

Bydlím v Brně v paneláku a už nám topí, ale máme doma zatím přijatelně / já tepláky, manžel trenky /, takže jsem kohoutky ještě neotočila. Jinak zimu nesnáším, ale na druhou stranu raději -20 st.a sucho než třeba -2 st. a ledovka. Každou zimu si pěkně natluču, protože se u nás téměř vůbec nesype.

hodnocení

0x

Tady se projeví výhoda plazmové tv...v některých domácnostech permanentně vytápěný pokoj :)

Díky za panelák,TUV, a polohu kdy slunce vychází v prvním pokoji a v posledním zapadá...a taky studenej odchov mami.

hodnocení

0x

Já jsem v sobotu nastartovala kamna zvané wavky. Chvilku jsem topila, ale pak už stačil věčný plamínek na to, aby teplo bylo poznat. ;) Promyslete si a zařiďte si na tyhle doby nějaké provizorium. Na dobu mezi tím, kdy už je zima, ale ještě netopí a pak, až zatopí, chvíli trvá, než horní byty odvzdušní.. Dají se koupit elektrické přímotopy. Nejsou drahé a spotřeba není taková, aby vám zruinovala rozpočet. Napřiklad, říkám tomu foukátko a používám to v koupelně. Teplomet s větráčkem, stojí někaých + - 500kč. Něco takového. Nevytopí šalandu, ale normální pokoj vytopí znatelně.

levneelektro.cz/...

doplněno 25.09.14 10:05:

Kde se vzal ten smajl s vyplazeným jazykem? To by mě fakt zajímalo!

ad smajlík - adresa je dlouhá a nepřehledná, zřejmě v ní byly za sebou znaky dvojtečka pomlčka P, což je obecně vzato v elektornické i mobilní komunikaci chápáno jako smajlík vyplazující jazyk... no a zdejší formulář si ty znaky automaticky přežvejká do grafické podoby takto :-P

Proto bych zavedl pravidlo, že před a za smajlikem musí být mezera, jinak se nebude formátovat jako smajlík. Předešlo by se takovým hloupostem, které to tu někdy dělá
iz*

Oprava odkazu: levneelektro.cz/... (Doufám, že je to správně.)

hodnocení

0x
U nas jiz 3dny topi , ale byt ma pres den 23stupnu a pres noc spadne na 22 tak neni duvod topit. Zatepleny panelak s plastova okna to jeste podrzi :)

hodnocení

0x

Panelák. V zimě topím jen když opravdu hodně mrzne. Jinak doma nalehko v prádle, nebo když je chladněji a dlouho sedím tak v lehkých teplácích a tričku. V ložnici celý den otevřené okno, jen na spaní zavřu /hluk/. Díky za zateplené paneláky.

doplněno 25.09.14 11:15:

Jsem v rohu úplně nahoře, takže sousedi nic moc nehřejou. Je mi jedno že stejně platím. Ale mám tepelnou pohodu.

asi te take topi sousedi a i kdyz nenatopis ani jednotku a stejne platis :)

hodnocení

Taky bydlím úplně nahoře v rohu. Sice je mi zima, ale mám tu klid. Takže je to něco za něco. Dřív, když jsem bydlela v přízemí, klid nebyl, ale teplo taky ne.

tiffany*

Naprostý souhlas, díky za zateplené paneláky a doplňuji, za vlastní plynové kotelny :). Topíme již několik dní, k obecné spokojenosti.

eulalie*
hodnocení

0x

Natáhla jsem na sebe teplé kamaše pod tepláky a přidala další vrstvu mikin. Zahřívám se prací.

hodnocení

0x

Snáším to velmi dobře, před chvílí jsem zprovoznil jedny WAW. A stačí jen ten zapalovací plamínek aby bylo v pokoji prýma :-P . Někdy je holt lepší individuální topení :) .

Jo a jinak zatím netopím, v ložnici mám 20 stupňů. Dům je cihlový (z roku 1932), žádné zateplení, okna původní dřevěná - špaletová (ovšem řádně utěsněná).

hodnocení

0x

Já to mám v bytě poměrně jednoduché. Zapnul jsem na pár dní kotel a lehce přitápím některé místnosti. O víkendu má být zase tepleji, takže pak už to zase topit nebude.

hodnocení

0x
Topení ještě nemáme hotové, ale už se finišuje. Tak se docela těším, až budu muset topení vyzkoušet :-D
doplněno 26.09.14 13:15:

ale jinak máme ráno kolem 18°C a přes den 19-20°C, dům z roku 1938, třígenerační, nezateplený, plastová okna.

No stejně doma chodím v kraťasích a tričku, OBČAS si nechám mikinu

lidus*
hodnocení

0x

Brno, panelák, 4 patro - 22 C, netopí se a i kdyby topilo, tak já mám topení vypnuté. Na chalupě si na noc přitopíme i v létě, nebudu zmrzat a chodit navlečená.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.Jestli topí nevím.My moc netopíme,jelikož máme kolem sebe byty tak nám zima moc není.

hodnocení

0x

Dnes když jsou snad všichni odchovaní ÚT.Když jste museli dotáhnout přes zimu několik metráku uhla,nasekat hejno dřeva a to uskladnít a pak postupně nanosit domů ,nacpat do kamen aby bylo teplo,pak byste asi ještě chrachtali že je docela teplo na to aby se topilo! Viz moje.když se nastěhovala ke mně,tak marodila s těžkými rýmami snad 4X do roka proč-doma měli min.25°C Osobně pouštím topení až při poklesu venkovní teploty pod -20°C! Zatím odjara neustále alespon dvě ze tří ventilek trvale ,při poklesu k nule se zavírají ale na noc MUSÍ být jedna otevřena až do takových -10!

Panelák ,2+1 páté patro v osmipatráku,

doplněno 03.10.14 16:04:

V zimě bez puštěných radiátorů-jen od stoupaček a případného vaření minimálně 23°C!(a sousedů?)

majsterjoe*

Tak jestli te vytapeji sousede, pak jo no.

Kolik tam mas prumernou teplotu doma?

hodnocení

Mám v bytě 19 st.

martinv*
hodnocení

0x

U nás také netopí. A pak na přelomu dubna a května je topení horké i přes den (asi aby vypotřebovali nespotřebované zásoby, když je teplejší zima). Kdyby dodavatel tepla nespotřeboval všechny zásoby, v dalším roce dostane o danou část zásob méně.

hodnocení

Já si pamatuju, že topili i v červnu, když bylo studené léto, kvůli té sopce. Tak se divím, že ještě netopí.

Nemáte zavzdušněné radiátory? Umíte je odvzdušnit? Jestli máte v radiátoru bublinu vzduchu, horká voda necirkuluje a celá stupačka netopí. Když bydlíte úplně nahoře.

doplněno 26.09.14 11:18:

Jenže pak příjde jaro pár dní zima a pak zase podivný podzim. Topítko budete používat po mnoho let. Není to velká částka.

hodnocení

Umím, ale stejně se netopí.. Dík za tip na topení. Myslím, že začnou topit, až si ho koupím.

doplněno 26.09.14 16:34:

Já koupila to topítko v Alze za 500 Kč. Přivezla ho domů a nefunguje. Že by mi to tam předvedli, to ne. Takže tam v pondělí s tím jedu zpátky. V Alze už asi nikdy v životě nic nekoupím! To jsem tam chtěla v pondělí jet s počítačem podruhé. Koupila jsem ho před 2 měsíci. Místo toho tam jedu zpátky a tahat se s tím. Dřív se vše předvádělo. A ne že mi to dají hezky zabalené a až doma zjistím, že je to šunt.

hodnocení

Máte pravdu, ale ještě si zjistím, kam si pro to dojedu.

buss

Kdy se má topit je na to vyhláška, podle ní už ano (zkuste ventil ...), nebo si řeknou odběratelé tepla. Tož se nedivte.

martinaa*
hodnocení

0x

Blbě :( .Mám podšité kalhoty, tričko a na večer se balím do beránkové deky :).

hahanaj*
hodnocení

0x

netopíme ,doma je 20 st což je dost ... nosím tričko s kr. rukávem ... zkuste se víc pohybovat ,zacvičit si - zřejmě jste zimouřivá-my jsme všichni otužilý i náš malej spí odkrytej při pootevřeném okně ...nesnese když ho přikryjeme

hodnocení

Znám lidi, co jsou víc zimomřiví než já. Pracuju v chlaďáku a tam je okolo 4 stupňů. Tak si to zkuste představit... Pak je normální, že se chci zahřát. Předtím, když jsem nepracovala v chlaďáku, mi chlad v bytě nevadil. Naštěstí přecházím za pár dní do tepla, v práci.

doplněno 26.09.14 11:05:

Včera těsně před koncem v práci, když už jsem myslela, že v chlaďáku práci nedostanu a měla jsem sundané punčocháče, jsem dostala práci a musela jsem v 4 stupních dělat práci v chlaďáku půl hodiny. Tak mám zas přistydlá záda a močák. Na cvičení nemám ani pomyšlení... hřeju se v posteli:).

doplněno 26.09.14 11:07:

A bez bundy.

hahanaj*

tak to jo, jste vymrzlá za celý den ...to se nedivím

hodnocení

Bundu a punčocháče jsem měla v jiným patře, tak nemělo cenu se jít převlíkat, když to bylo půl hod. do konce. Ale jsem teď promrzlá.

majsterjoe*

jo to znam kdyz sem provadel servis chlazeni chladaku a mrazaku. Chladak jeste jde, mrazak je utrpeni :-D Ale pracovat tam cely den bych se zblaznil.

baet
hodnocení

0x

Nám teda v Brně už topí. Zatím máme ovšem topení vypnuté, není to potřeba, je tu příjemně i tak. Stále chodím v kraťasech. Pravda-v těch chodím celoročně. *smich*

hodnocení

V Brně je tepleji než u Prahy. Zdravím do Brna, mám tam spoustu příbuzných.

hodnocení

0x

Mám vyšší krevní tlak a tak je mi pořád teplo, příjemně. Nemusela bych topit takřka vůbec. Zatím netopíme, ale budeme brzy muset. Jednak kvůli babičce, starému člověku je zima pořád a také manžel je neustále zmrzlý jako sobolí trus.

Nosím pořád tričko a šortky, i ven. Zimy jsou u nás poslední dobou mírnější a tvrdím, že bych klidně chodila i v zimě v šortkách ven, kdybych se nebála, že budu za blázna. Jako herec Pavel Nový, ten snad ani dlouhé kalhoty nemá.

Takže topení je pro mě věc taková podružná, okrajová. Škoda, že jsem si nenašla i teplokrevného partnera, ušetřili bychom. Takhle on otvírá topení a zavírá okna. Já chodím za ním a dělám to opačně. *smich* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]