Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jaký je ideální dárek pro babičku a dědu k vánocům?
Fakt nevim
Přesně tak. Staří lidé mají tendenci tvrdit, že nic nepotřebují.
Nesledují módní trendy, jedny kozačky a 1 bunda jim klidně vydrží třeba 5 let. Takže žádné rifle, svetříky a topy! Domácnost mají zařízenou, takže ani žádná elektronika.
Ten dárkový balíček je prima nápad. Já ho dělávám pro mamku, Je silná diabetička, proto mám ztížený výběr. Ale klidně vyber třeba becherovku /ta babičku s dědou rozhodně neurazí/, kvalitní kávu a čaj, rybičky, paštiku, pěkný kompot, kvalitní čokoládku či bonboniéru, třeba i menší trvanlivý salám, dělá se třeba i 300 g uherák. A dobrý sýr.
Takový balíček nikoho neurazí a jistě to rádi spotřebují. Nakupuj až později, třeba měsíc před Vánoci, aby všechny ty potraviny měly dobrou záruční dobu. Abys tam nedala něco, co prochází. Jaga.
Dárkový koš ano ale pozor, jen to co ti starouškové jí, po smrti dědy jsme ve spíži našli šumku v plechovce, olivy, pověšenou štanglu lovečáku...bylo to drahé a tak si to děda asi šetřil léta (slepice neprotestovaly). Letos jsme to s babičkou už vyřešili, na půl roku ji předplatíme obědy. Moje mamka (75 let) zas dostane pernamentku do Aquaparku. Ty "staré" potěší nejvíc, když jim věnujete chvilku času a strávíte den svátků s nimi, nečekají dárky.
doplněno 12.10.14 12:29:No jo Láďo, já si neuvědomila, že jsem vlasně babička (53 let), na druhou stranu nepředpokládám, že by mi vnučky kupovaly dárek, ta mladší neumí ještě chodit.
A kdo by to měl jiný vědět, než ty. Neuvádíš ani jejich věk ani jejich zájmy a nic, z čeho by se dalo vycházet. Ani finanční možnosti. Pro někoho může být vhodným dárkem třeba nové auto, nová televize nebo nějaký adrenalinový zážitek. A pro někoho zase třeba láhev dobrého vína, šperk nebo třeba kytka v květináči.
Jaguško, Liduš - dneska už ty babičky a dědové nejsou často takoví, jak jsme je vnímali my a může jim klidně být kolem 50-ti let.
Liduš, jen počkej, za chvíli si začneš říkat, jak nám ty děti stárnou.
Nevím,kolik je Tvé babičce a dědovi roků.ani kolik na to můžeš obětovat peněz.Takže mně je 67 let a dostáváme s dědou poukázky do restaurace na lepší oběd v určité ceně jak vyhovuje tomu,co nám to darovává,,dárkový poukaz do DM-může kamkoli jinam a já nakoupím co potřebujeme podle sebe než co by nakoupili a nevyhovovalo by to.Dostali jsme poukaz do solných lázní i poukaz na lehké thajské masáže.Dostávali jsme kosmetiku a pak tady ležela nebo jsem to rozdala,protože nám "voní" nebo vyhovuje jiný krém,takhle si nakoupíme podle sebe.Ty dárkové poukazy se dají koupit i v jiných obchodech.Nám,hlavně mně to vyhovuje,protože koupím co chceme a nekoukáme pak na to,co nevyhovuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.