Nejste přihlášen/a.
Prosím pamětníky, zda někdy za posledních asi 20 let sehnali starou dobrou voňavou meltu, které se vůbec nemohou rovnat nynější náhražky jako jsou rozpustná Cara, Cikorka a pod. Vyzkoušel jsem si hrubou Meltu i ve velkém balení, ale to je jen děs a běs..., nevoní, ani nepění.., to opravdu už nikdo neumí vyrobit resp. sehnat recept na tu tehdejší pravou meltu ? Mohl by prosím někdo poradit, zda se někde náhodou nevyrábí? Jaké máte prosím zkušenosti? Prosím, kdo nikdy tehdejší starou Meltu nepil, nechť se raději zdrží kritiky, nebylo by to ono, děkuji...
Nevím, co je to stará dobrá dnes, ale v obchodě Melta je. Jiná asi nebude. Hledat třeba podle výrobců a vyzkoušet? Co by je nutilo vyrábět něco kvalitně? Možná hledat podle druhu. "Komu dnes chutná melta? Každému, kdo vnímá její osobitou chuť a bylinkovou hodnotu?"
doplněno 23.09.14 22:40:dako, ale ta nijak zvlášť nevoní, že? Asi jako kaféé.
doplněno 23.09.14 22:41:dako, ale ta nijak zvlášť nevoní, že? Asi jako dnesšní kaféé.
Já mám tuto meltu ráda, občas ji uvařím do 1,5 litrové konvice a dáme si ji k snídani. Já bez mléka, někdo s mlékem. Připomíná mi to moje dětství, když nám ji maminka vařila. Bylo to v sedmdesátých letech. Jinou meltu neznám, nevím, že by kdy byla jiná. Nebo si nepamatuji.
Hm, bohužel, tu znám taky, název stejný, složení odpovídající, ale to je tak vše .. chuť, vůně a varné vlastnosti jsou zcela jiné, než ta původní. Prošel jsem se internet, i na Slovensku,. defacto všude stejné názory lidí jako ty naše - když to shrnu - tak asi ve smyslu. bylo, a už není ! Takže to slovo originál, není vždy stejného významu.., přesto děkuji, protože si myslím, že se zatím návratu československé Melty nedočkáme.. , nikdo zřejmě nezná ten přesný výrobní postup...
Zdravím,
Melta Top je dobrá, k dostání v prodejnách ze zdravou výživou. Obsahuje i čekanku, doguglujte melta top originál.
Meltatop -ano, máte pravdu, toto jsem rovněž zachytil na netu a musím ji vyzkoušet. Také jsem četl trochu lepší recenze , než ostatní kávoviny..díky..., třeba bude nejblíže tomu, co sháním, a nejen já...
Jestli můžu, tak si zavzpomínám na pravou meltu a k tomu chleba natřenej pouze máslem, kdy jsem doběhla domů a dostala šálek melty, chleba pouze na dnešní dobu s máslem, ale s úsměvem maminky, která vzala vidličku a na namáslovanej chléb udělala tou vidličkou vlnovku a usmála se na mně, k tomu vůně melty...ach jo
Takže, bohužel jsem už na Meltu top kápnul, měl jsem jí dokonce doma, přesně tu samou. a kterou jsem už pil asi před 3 měsíci. Bohužel jsem zjistil to samé, není to ona, jen jakýsi náznak staré Melty a to snad jen barvou... No ale musím dotat, že se pokousím ty náhražky pít, jde mi to docela, no ale, co mi zbývá...?
Jsou dvě příčiny, proč melta není, co bývala. Ta první je jasná: Do výroby vstoupily moderní technologie a snaha ušetřit za každou cenu.
Tu druhou asi tušíte, líp než mistr textař by to asi nikdo nevyjádřil:
Když jsem já byl tenkrát kluk, to zněly písně líp a sladší měly zvuk i řeky byly čistý tak, jak jsem je znal a zelenější listí, tráva a tak dál a delší bejval den a závažnější slib a ruce krásných žen mě hladívaly líp a kde je dneska asfalt, tam byl tehdy jíl, škoda, že jsem, co jsem, a kluk, že jsem už byl a čas to nevrátí!
Meltu jednou za pár let kupuji. Půlkilovou v papírovém sáčku. A tak 2x do roka si to bílý kafe udělám a má stejnou chuť, jako kdysi. Dost je to o mléku. Černá, bez mléka, se doma nedělala, tu pamatuji ze závodních jídelen. Dělám odvar mnohem silnější, než píší v návodu a pak je to o poměru odvar-mléko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.