Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní a zimní čas v jiných zemích

Od: simik* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nevíte někdo jak je to s letním a zimním časem v jiných zemích? Taky ho mají a posouvají se

hodiny všem stejně. Nějak to nechápu :D

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

má ho spousta zemí a všem se posouvá čas ve stejný čas, tedy např ve 2:00 ráno až ho podle svého časového pásma dosáhnou. Není to v jeden okamžik na celém světe, ale po hodinách jak plynou.

Letní čas platí ve všech státech Evropy s výjma Islandu, Ruska, Běloruska, části Grónska a norských ostrovů Jan Mayen a Špicberky. Změna času

lmgify
hodnocení

0x

Každá země světa (a někde i jednotlivé oblasti určitého státu) se může rozhodnout, jestli bude letní/zimní čas zavádět a kdy ke změně času dojde.

Země Evropské Unie se dohodly, že zimní/letní čas zavedou (ponechají) a dohodly se, kdy ke změnám ve všech státech dojde každý rok najednou.

Naproti tomu třebav USA zavádějí letní čas o snad měsíc dříve a končí ho o měsíc později než Evropa. Změnili si to asi před 5 rokama. Kanada si to změnila kvůli nim aby to měli stejně asi o rok nebo 2 později. V Kanadě jsou třeba provincie (a část jedné provincie), kde letní/zimní čas nezavádějí vůbec.

Wikipedie má hezké obrázky.

I v USA jsou místa, kde ke změně času nedochází. Díky tomu jsem čekal na západ Slunce nad Grand Canyonem o hodinu déle než jsem původně plánoval. Nějak mi to nedošlo a to Slunce nějak nezapadalo a nezapadlo... *smich*

lmgify

Tak to jsi měl tedy opravdu smůlu, protože Arizona je jediný stát USA, kde si na letní čas nehrajou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]