Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč když spím pohnu rukou?

Od: hlouparuka odpovědí: 3 změna:

Zdravím,občas se mi stane že spím a najednou bouchnu rukou do postele (toho okraje na poschoďovce) a vzbudím se.Neví někdo čím to je?Celkem mě to otravuje.Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

how
hodnocení

0x

Tyto záškuby během spánku jsou celkem obvyké. Pozorujte během spánku přítele/přítelkyni a budete udiven/a, co člověk při spaní provádí za gymnastiku.

hodnocení

0x

Takové tikové, prudké pohyby, známe všichni. Je to kapku jako zkrat v mozku, který vypíná spojení a ukládá nějaké části do útlumu. A v některých začíná pracovat, třídit, vymazávat nepotřebné, srovnávat se s tím, co ve dne prožil. Tyhlety nekontrolovatelné pohyby potřebuje k uvolnění těla.

chizuru*
hodnocení

0x

Ahoj,
to je celkem normální :)
Já jsem během spánku mnohem živější většina ostatních lidí.. Jeden čas jsem se dokonce ráno budila s modřinami a kolikrát jsem ve spánku spadla z postele.. Já se tedy nebudila pokud jsem vyloženě nespadla z postele, ale to je už zase podle toho jak hluboce kdo spí.. :)
Je to způsobeno nedostatečnou produkcí neurotransmiteru GABA, který ve spánku blokuje pohyby svalů
cs.wikipedia.org/...
Samozřejmě to není jediné možné vysvětlení, můžou být i další :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]