Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Proč mají ty "lepší" hotely ve výtahu chlapa co mačká čudlíky?
To je zmáčknutí čudlíku pod ůroveň jejich "lepších" hostů?
Nebo snad nedokážou strefit to správné číslo patra?
O pohodlí? Co je nepohodlného na tom zmáčknout čudlík? Jo, host může být (teoreticky) např. ověšen taškami, ovšem v tom případě bych čekal, že hned u recepce mu tašky vezme další sluha.
Babu ve výtahu jsem na židličce zažil jen jednou a myslím, že už tam dnes ani není bylo to v Brně v OD Vágner kdy tam mají/měli dva výtahy z toho jeden s obsluhou. Podle mě to tam byl spíš pozůstatek z dob kdy lidi výtahy nějak neznali a přijeli nakupovat do města a do OD kde samoška nebyla v jednom patře.
Ohledně hotelů podle mě jde i o luxus a prestiž. Stejně jako pikolíci co vám vezmou kufry. Obyčejné hotely se taky bez nich obejdou.
V zlínském Prioru ta obsluha ještě pořád funguje.
Jeden výtah jezdí na čudlík do šesté, poslední prodejní etáže a automaticky do dvojky přízemí, druhý (stejný) nejezdí (tolik lidí tam už nechodí) dříve jezdily oba automaticky z přízemí do šestky zpátky .
Třetí s obsluhou zastaví kde si řeknete. Taky se dá čudlíkem zavolat na kterékoliv patro. Primárně je to samozřejmě určeno pro kočárky a starší spoluobčany.
...
Ta luxus a prestiž bude asi to správné vysvětlení.
Člověk v nějaké podivné uniformě, přešlapující a otvírající dveře (někomu) před vchodem? To vás neirituje?
Když se budeme držet hotelu, tak tam to smysl má. Hosté obvykle chodí s kuframa.
Pokud je to u jiných dveří např. (vymyslím si) u dveří do budovy redakce novin The New York Times, tak tam je to opravdu zase jenom o té pretiži, že na to mám platit chlapa, co jen otevírá dveře a říká dobrý den.
Máte pravdu, že tady je to ještě víc do očí bijící. Když já jsem včera zahlídl v TV kousek Kamaráda do deště 2 a tam byl zrovna pikolík ve výtahu v nějakém pražském hotelu, tak mě to napadlo v souvislosti s ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.