Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lokaj ve výtahu

Od: pepr® odpovědí: 10 změna:

Zdravím.

Proč mají ty "lepší" hotely ve výtahu chlapa co mačká čudlíky?

To je zmáčknutí čudlíku pod ůroveň jejich "lepších" hostů?

Nebo snad nedokážou strefit to správné číslo patra?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mases*
hodnocení

0x

Je to o pohodlí,jen řeknu kam chci a "automatický" výtah jede :)

hodnocení

O pohodlí? Co je nepohodlného na tom zmáčknout čudlík? Jo, host může být (teoreticky) např. ověšen taškami, ovšem v tom případě bych čekal, že hned u recepce mu tašky vezme další sluha.

hodnocení

0x

A lidi se cítí jistější a bezpečnější. Nikdo vás nemůže obtěžovat, máte jistotu pomoci když se výtah sekne, když se vám udělá zle atd.

hodnocení

Jo tak tohle zdůvodnění zní věrohodně a logicky.

ria*
hodnocení

0x

Já byla tedy jen v málo hotelech, a jen jednou se mi přihodilo, že tam v růžku seděla paní na židli a mačkala, ale o to víc jsem byla ráda, hotely jsou někdy jako bludiště, tak bylo příjemé ukázat klíč s číslem pokoje a ona mi naoplátku ukázala, kde hledat pokoj.. :)

zztop*
hodnocení

0x

Babu ve výtahu jsem na židličce zažil jen jednou a myslím, že už tam dnes ani není bylo to v Brně v OD Vágner kdy tam mají/měli dva výtahy z toho jeden s obsluhou. Podle mě to tam byl spíš pozůstatek z dob kdy lidi výtahy nějak neznali a přijeli nakupovat do města a do OD kde samoška nebyla v jednom patře.

Ohledně hotelů podle mě jde i o luxus a prestiž. Stejně jako pikolíci co vám vezmou kufry. Obyčejné hotely se taky bez nich obejdou.

hodnocení

V zlínském Prioru ta obsluha ještě pořád funguje.

Jeden výtah jezdí na čudlík do šesté, poslední prodejní etáže a automaticky do dvojky přízemí, druhý (stejný) nejezdí (tolik lidí tam už nechodí) dříve jezdily oba automaticky z přízemí do šestky zpátky .

Třetí s obsluhou zastaví kde si řeknete. Taky se dá čudlíkem zavolat na kterékoliv patro. Primárně je to samozřejmě určeno pro kočárky a starší spoluobčany.

...

Ta luxus a prestiž bude asi to správné vysvětlení.

hodnocení

0x

Ono výtah jak výtah...

Takovej záchůdek z hajzldědkem ...to je teprv klassa... :)

hodnocení

0x

Člověk v nějaké podivné uniformě, přešlapující a otvírající dveře (někomu) před vchodem? To vás neirituje?

hodnocení

Když se budeme držet hotelu, tak tam to smysl má. Hosté obvykle chodí s kuframa.

Pokud je to u jiných dveří např. (vymyslím si) u dveří do budovy redakce novin The New York Times, tak tam je to opravdu zase jenom o té pretiži, že na to mám platit chlapa, co jen otevírá dveře a říká dobrý den.

Máte pravdu, že tady je to ještě víc do očí bijící. Když já jsem včera zahlídl v TV kousek Kamaráda do deště 2 a tam byl zrovna pikolík ve výtahu v nějakém pražském hotelu, tak mě to napadlo v souvislosti s ním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]