Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradtit, jaký dárek koupit pro 12-ti letou dívku. aby ji potěšit a zároveň by i rozvíjel její osobnost..myšlení.. Děkuji za rady. P.
to není špatný nápad...ale zrovna na čtení si nenavykla..trošku bych to ale vylepšil...možná když by se jí koupil tablet...Už jsem na to myslel...ale ...nakonec ho bude mít jen na vytahování...a aby si v něm četla... to ji ani nenapadne...takže by nesplnil ten účel...
hm..potřebovala aby..začala sama myslet...přemýšlet..o sobě..a o životě...co opravdu chce od něj...Těžko toto dostat do dáárku..já vímm..ale spíše podnítit její zájem zodpovědnosti o sebe sama...
Tablet by používala na hry a internet, pokud nečte "z papíru", nebude ani z něj.
Koupit dobrou knihu můžete zkusit, vždy existuje naděje, že se do ní někdy začne a chytne jí to.
Jinak ve dvanácti je napůl žena, napůl dítě, nejsem si jistá, zda od ní nechcete více, než čeho je schopná... P/roč myslíte, že nemá zájem a zodpovědnost a cíle v životě?
Jinak upřímně ale myslím,. že naopka je spíše nezvyklé, když nějaké životní cíle dvanáctiletí mají... jak by mohli?
Kolik času a jak s ní trávíte?
Chcete-li, aby žzačala sama myslet, pomozte jí, nasměrujte, ukazujte jí trpělivě cestu. Odpovědnost podníte např. tím, že na ni část odpovědnosti přesunete.
Obávám se, že dárkem toto neovlivníte. Jinak já jsem dětem hrozně ráda dávala knihy - někdy beletrii (výběr samozřejmě přiměřeně věku) a/nebo knihy k jejich zájmům a koníčkům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.