Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledání sítí pomocí drátu, proutku

Od: kcin odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera u nás v práci došlo na kopání výkopu pro uložení trubek na topení. Přijel jakýsi maník s dvěma drátama do tvaru L, vzal je do dlaní, šel a hlásil kde vedou elektrické, resp. i optické kabely. Začlo se kopat a ono opravdu kabely tam byly. Na netu jsem našel že tyto dráty jsou dráty svařovací, otázka je zda-li se dá hledat i s měděnými dráty (případně do jakého max. průměru)? Další otázka je ohledně hledání vody. Pokud je pravda že se dají takto najít el. sítě tak se musí dát najít i voda pomocí proutku. Otázka je jak by měl proutek vypadat (délka, šířka, tvar)? Předem děkuji za jakoukoli přijatelnou odpověď a pokud chce někdo psát že to tak nefunguje nechť se radši nevyjadřuje.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Už jsem to tu psal.
Používám ty metrové dráty na sváření plamenem. Jsou laciné. Ohnu do L, tak 20 cm a zavěsím na ohnuté prsty mírně předpažených rukou. Najdu el. kabel pod napětím, vodovodní potrubí i odpad, pokud v něm teče voda. Někdo ten svařovací drát ohne do obdélníku 30 x 20 cm. I s tím to jde, dokonce kolega dokázal určit směr proudění vody pod zemí.
Já čuměl...
S dřevěným proutkem tvaru Y mi to nejde. Měď jsem nezkoušel. Optika tenkrát ještě nebyla
kcin
hodnocení

Děkuji za odpověď a omlouvám se, hledal jsem podobnou otázku zde na poradně ale nenašel.

dusger*
hodnocení

0x

Já myslím, že důležitá je osoba psychotronika, virgule je jen nástroj, každý si najde co mu vyhovuje. Presto nejčastěji vídáme proutkaře s halozkou ve tvaru V.

majsterjoe*

Stim souhlasim, dle me tohle dokaze ovsem kazdy, jen ne ze dne na den.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já viděl použít mosazný svařovací drát.

hodnocení

0x

Neříkám, že to nefunguje, ale já si myslím, že je jistější použít detektor nebo mapu sítí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]