Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vše o práci zapisovatelky

Od: dfdfd odpovědí: 6 změna:

Co všechno mi řeknete o práci zapisovatelky na okresním zastupitelství? Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Nic, ale asi budeš makat

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že bude požadováno perfektní a rychlé psaní na PC, výborná znalost češtiny (pravopis), čistý trestní rejstřík a mlčenlivost (nevynášet informace). Zdravím!

doplněno 05.11.14 10:34:

ria - zažil jsem zapisovatelku (na PC) u notářky. Ta zapisovala rychleji, než se mluvilo. Byl to takový Radar ze seriálu MASH .

ria*
hodnocení

0x

Píšu na pc hodně rychle, ale stíhat zapisovat mluvícího člověka - to chce opravdu hbité prsty.. :).. Používá se ještě těsnopis? :)

Tak tak :) kdysi, když jsme měli na gymplu psaní všema deseti, jsem trhala rekordy se 400 úhozy za minutu (pravda, bez paragrafů, uvozovek, lomítek a podobných šíleností). Když jsem slyšela, že soudní zapisovatelky se pohybují mezi 700 - 900 úhozy, tak jsem myslela, že mě praští. Ale v kanceláři asi lze tu rychlost přizpůsobit :)

alexis*
hodnocení

0x
Dělám zapisovatelku u soudu, práce náročná za malý plat. Musíte psát všemi deseti, ovládat český jazyk, i když žádný učený z nebe nespadl a někdy s tím má problém i soudce. Odolnost vůči stresu. Jestli umíte jazyky, běžte jinam.
nick*

Ja jsem zaslechl neco o nedostatku prisedicich u soudu *ee* zajimalo ba me, co to obnasi - co se vyzaduje a kolik se za to plati? Treba jako privydelek k duchodu by to nekomu bodlo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]