Nejste přihlášen/a.
Co všechno mi řeknete o práci zapisovatelky na okresním zastupitelství? Díky
Dobrý den, řekl bych, že bude požadováno perfektní a rychlé psaní na PC, výborná znalost češtiny (pravopis), čistý trestní rejstřík a mlčenlivost (nevynášet informace). Zdravím!
doplněno 05.11.14 10:34:ria - zažil jsem zapisovatelku (na PC) u notářky. Ta zapisovala rychleji, než se mluvilo. Byl to takový Radar ze seriálu MASH .
Píšu na pc hodně rychle, ale stíhat zapisovat mluvícího člověka - to chce opravdu hbité prsty.. .. Používá se ještě těsnopis?
Tak tak kdysi, když jsme měli na gymplu psaní všema deseti, jsem trhala rekordy se 400 úhozy za minutu (pravda, bez paragrafů, uvozovek, lomítek a podobných šíleností). Když jsem slyšela, že soudní zapisovatelky se pohybují mezi 700 - 900 úhozy, tak jsem myslela, že mě praští. Ale v kanceláři asi lze tu rychlost přizpůsobit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.