Nejste přihlášen/a.
Houby rostou tak, že jde z toho strach. Všude! Úplně všude! Vedle gajgru, ve spárách mezi kachlíky ve městě. Poznáte, co to je za houbu?
Dobrý den. Houbu nepoznám, ale máte pravdu. Rostou všude a moc. Říkalo se, když hodně rostou , bude válka.
Tak tak, vždy si v souvislosti s hojností hub v lesích vzpomenu na nádhernou knížku O.Pavla, ale o případné válce se jedná jen když rostou bílé hřiby - praváci (alespoň v té knize). Krásný den přeji
Co je to netuším, včera mi soused donesl plný tác smažené pýchavky, já blbá mu děkovala, málem se klaněla až k zemi a on s úsměvem říká, sousedko 8 větších jak fotbalový balon jsem našel ve vaši zahradě. Nejen, že nám sbírají švestky a ořechy ale už nám chodí lidi i na houby.
Netajím se s receptem, tak tady je:
na dva košíky hub, jednu hlávku zelí, 10-12 paprik, 1 kg cibule. Houby nakrájím na větší kusy ( sváří se) a dám vařit do slané vody na 30 min. Mezi tím si nakrájím nebo nakrouhám zelí, papriky na proužky, cibuli na měsíčky.
Udělám si nálev: 3 litry vody, 600 ml octa, 20 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 6 dkg soli, 30 dkg cukru. Dám vařit a jak se začne vařit tak tam hodím zelí, papriky, cibuli a nechám jen 5 minut povařit. Pak k zelenině přidám houby a důkladně promíchám. Hned plním do sklenic, zavíčkuji a stavím do horké vody a steriluji jen 10 minut. Aby se chytla víčka.
Zelí, cibule, papriky můžete dát bud více nebo méně, jak má kdo rád, ale aby zase vynikly houby. Je to houbová čalamáda.
Gito, proč tu směs máte na pekáčích? To jediné jsem nepochopila, jinak je to bezvadný recept. Hecnu se a taky zavařím
Ahááá Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.