Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostou? Rostou!

Od: babkazov® odpovědí: 16 změna:

Houby rostou tak, že jde z toho strach. Všude! Úplně všude! Vedle gajgru, ve spárách mezi kachlíky ve městě. Poznáte, co to je za houbu?

Rostou? Rostou!
Rostou? Rostou! #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Houbu nepoznám, ale máte pravdu. Rostou všude a moc. Říkalo se, když hodně rostou , bude válka. :(

hodnocení

Občas mě to také napadne a polekám se. ;) Neříkala tohle maminka ve Zlatých úhořích Otty Pavla?

levanda*

Tak tak, vždy si v souvislosti s hojností hub v lesích vzpomenu na nádhernou knížku O.Pavla, ale o případné válce se jedná jen když rostou bílé hřiby - praváci (alespoň v té knize). Krásný den přeji :)

magdalen*

Jé bílé hřiby, nevíte jak se správně jmenují? Já z nich vařím bílou omáčku se smetanou. Známí na mně hledí, cože je to za houbu.

zwiki*

Hřib smrkový bílý.

magdalen*
08.09.14 11:39

Děkuji

lidus*
hodnocení

0x

Co je to netuším, včera mi soused donesl plný tác smažené pýchavky, já blbá mu děkovala, málem se klaněla až k zemi a on s úsměvem říká, sousedko 8 větších jak fotbalový balon jsem našel ve vaši zahradě. Nejen, že nám sbírají švestky a ořechy ale už nám chodí lidi i na houby.

sebod*

Lidus. Nejsi v tom sama. Kamarádce také rostou na zahrádce u domu. Zahrádka je oplocená poměrně vysokým plotem. Vloni jim tam vatovec (pýchavka) rostla také. Dost kousků. Všechny jim je někdo v noci sklidil *zed*. Letos je mají teda zamaskovaný. Chápeš to? Na vlastní zahradě !

hodnocení

0x

Připadá mi to jako čechradka podvinutá.

gita65
hodnocení

0x

Co je to za houby nevím. Ale hub je letos opravdu hodně. Já třeba zavařuji čalamádu-obrázek

Rostou? Rostou! #3
simsalabim*

To je krása! *slunce* Prosím recept. *klik*

gita65

Netajím se s receptem, tak tady je:

na dva košíky hub, jednu hlávku zelí, 10-12 paprik, 1 kg cibule. Houby nakrájím na větší kusy ( sváří se) a dám vařit do slané vody na 30 min. Mezi tím si nakrájím nebo nakrouhám zelí, papriky na proužky, cibuli na měsíčky.

Udělám si nálev: 3 litry vody, 600 ml octa, 20 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 6 dkg soli, 30 dkg cukru. Dám vařit a jak se začne vařit tak tam hodím zelí, papriky, cibuli a nechám jen 5 minut povařit. Pak k zelenině přidám houby a důkladně promíchám. Hned plním do sklenic, zavíčkuji a stavím do horké vody a steriluji jen 10 minut. Aby se chytla víčka.

Zelí, cibule, papriky můžete dát bud více nebo méně, jak má kdo rád, ale aby zase vynikly houby. Je to houbová čalamáda.

simsalabim*

Děkuji moc. Určitě vyzkouším. *placni**ua*

gita65

asi jste to pochopila, že houby po uvaření scedím. Nepoužívat vodu z vařených hub.

hodnocení

Gito, proč tu směs máte na pekáčích? To jediné jsem nepochopila, jinak je to bezvadný recept. Hecnu se a taky zavařím ;)

doplněno 09.09.14 10:13:

Ahááá :-D Děkuji :)

gita65

Proč na pekáči? Protože jsem si to vybrala z nálevu, lepší se to dává do sklenic a pak ten nálev jen doliji do sklenic. Když jsem to dávala i s nálevem, šlo to dost špatně. A já to plním do sklenic rukou ( jde to lepší, než naběračkou nebo lžící a rychleji)) a nálev stejně zůstal v hrnci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]