Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil nějaký volně přístupný nebo přírodní lék proti přehnanému pocení. Je mi 17 let a problémy s pocením jsem měl vždy, avšak od té doby co jsem prodělal mononukleózu se to začalo stupňovat a je to stále horší a horší. Sice mám nadváhu, ale provozuji docela aktivní život (kolo, práce na zahradě, vysokohorská turistika atd.), bohužel ovšem nemohu běhat ani cvičit, protože mám těžkou formu astmatu. Problém s pocením nastává okamžitě, hned po nějaké manuální činnosti (stačí například balení zavazadel nebo jeden set v ping-pongu) a už jsem zpocený jak ze sprintu. Na celodenní cesty s batohem ssebou nosím 3 náhradní trička a záda batohu by se na konci dne stejně daly ždímat. Moc rád chodím do divadla a také na různá další podobná místa, kde mě (a bojím se, že i časem ne jenom mě) pocení velmi obtěžuje, je mi poté taky chladno a někdy jsem i nachlazený nebo nemocný. Deodoranty ve spreji používám, už docela i drahé, ale účinkují maximálně hodinu. Prosím o pomoc, jsem bezradný, mamka říká, že je to puberta, ale už to trvá moc dlouho a já už toho mám po krk. Díky moc za rady a nápady.
Já mám vyzkoušený přípravek Driclor. Dá se pořídít v lékarně. Cena kolem 200 Kč. Dá se aplikovat na podpaždí, ruce a nohy. Ale v tvém případě bych se asi šla poradit k doktorovi, co s tím, když jsi prodělal tu mononukleózu..
Zdravím, forma astmatu kterou trpím bohužel zátěžová je. Zdravě jím, tedy oproti mým vrstevníkům (nechodím do McDonalds, nepiji, nekouřím, nepiji ani ty nechutné energeťáky, jen vodu, čaj a minerálku).
Pocení je normální fyziologický děj lidského organismu. Někdo se potí víc někdo méně, záleží také na tělesné aktivitě. Při sportu nebo při některé práci je možné odvádění potu od povrchu těla použít tak zvané funkční prádlo - speciální síťovinové tričko nebo i spodní kalhoty, které odvádění pot od těla. Do normálního bavlněného trička se pot vsákne a v klidu může studit.
Pro pocení se prodával Perilacin zásyp, na vojně se do bot proti pocení sypal podobný práškový pudr Pedik (pedig?).
Při pořádné práci nebo při sportu se každý zpotí a propotí košili. Je to normální.
Tohle znám dobře a je to opravdu stresující.Záda věčně mokré,čelo...Taky jsem poslouchala od matky,že se potí každý a ať eotravuju,ale jako dospívající slečna jsem si užila své a byl to děs.Po pubertě se to lehce zlepšilo,takže teď vím,že to byly všechny ty faktory dohromady špatná strava,hormony,nadváha a žádná pomoc.Pomohlo mi změnit stravu a zhubnout(i když jsem nebyla obezní)také Dricol,ale ten je na lokální pocení(kulička)a taky to není řešení.Určítě pití čajů,jak se pasalo-šalvěj a super je i drpopov.cz/...
P.S.:...U někoho je to štítnou žlázou,byla jsem několikrát na vyšetření a já měla jen malé výkyvy.
Poškozená játra, astma, nadváha, problém s odvodem vody z organizmu a silné pocení. Na vině je akutní nedostatek železa a asi i překyselení. Bez železa nefunguje správně krevní oběh, přebytečná voda se tak musí odstraňovat potem. Nedostatek železa je i jednou z příčin autoimunitních onemocnění - cukrovka, štítná žláza, alopecie, astma, RS,... Sám jsem astmatem trpěl, léky byly defakto nanic, po jejich náhodném vysazení jsem se málem udusil. Otékal jsem, hodně jsem se potil. Dnes nemám žádný problém a přitom nic neberu. Stačilo omezit mléko a mléčné výrobky (ničí železo v organizmu), začít jíst pravidelně jáhly a další zdroje železa, omezit cukr a chemii celkově. K tomu zelená listová zelenina, česnek, různé druhy obilovin, kvalitní maso, žádné salámy a podobné břečky. Na posílení jater se doporučuje občas třeba čaj zeměžluč - hlavně když je člověku špatně. Tablety se železem nedoporučuji - spíš uškodí, jen zatíží organizmus. Raději se vyhýbat lilkovitým rostlinám (třeba rajčatům dozrávaným v umělé atmosféře, vysoký obsah jedů), nepít kafe, samozřejmě nekouřit a nechlastat - pravidelně. Při pravidelném dodržování výše popsaných pravidel by se měl stav v řádu týdnů výrazně zlepšit. Vedlejším efektem bude zhubnutí - jakmile se krevní oběh dostane do normálu.
Ještě poznámka - rady výše by měly stačit, ale jsou obecné pro takové případy, konkrétněji poradit nelze, na to bych potřeboval více informací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.