Nejste přihlášen/a.
Stává se vám, že něco hledáte na Googlu, abyste si vyhledali informace o produktu a pak se vám na různých stránkách zobrazuje reklama na ten produkt co ste hledali?
V nedávné době jsem několikrát používal Google, abych si zjistil cenu komodit na trhu. Jednou to byla kytara, jednou zase paměti do počítače. No a přesně ten typ výrobku se mi teď zobrazil už podruhé v reklamě na nějakých stránkách (například idnes). Je teda fakt, že jsem používal i heureku a zbozi.cz, ale myslím si, že je to právě Google kdo prodal tyto informace.
Sledujete to taky? kliknete na to nebo si to dokonce koupíte? Já se teda tomu jen zasměju, protože nesháním, ale prodávám. Ale neštve vás to že nás takhle špehují co hledáme? A to je jen vyhledávač, co teprve soukromá pošta na gmailu...
Myslíte že seznam dělá to samé?
Pokud nechceš reklamu jako takovou, tak i na to existují prostředky. Nicméně když už, tak je lepší dostávat reklamu na to, co tě zajímá než na to, co tě nezajímá, nemyslíš?
Mám stejnou zkušenost. Prohlížeč - Firefox. A teď něco pro pobavení:
Před pár dny jsem si na jednom e-shopu s oblečením prohlížela detaily několika halenek a sukní. Rozhodla jsem se, že se na to vyspím, ale že si asi objednám. Jenže druhý den na mě na mnoha stránkách vykoukla reklama na onen e-shop a na ní právě to oblečení, co se mi tak líbilo. Darebáci, pomyslela jsem si. Zrovna toto vyberou, aby to nabízeli všem na internetu. Teď si to koupí kdekdo. Na to nejsem zvědavá. Nekoupím nic, rozhodla jsem se.
Přijela dcera. Mladá, bystrá, s reklamními triky obeznámená. Vysvětlila mi, že mě vlastně reklama takto pronásleduje a připomíná se, abych náhodou nezapomněla na to, co mě evidentně zaujalo. A tak jsem teď nalomená. Když se ta pěkná sukně neinzeruje pro všechny, možná koupím. Ale když mě takhle šmírují a stíhají, tak se nedám a schválně nekoupím. Suknička by se fakt hodila, ale asi ne takto... .
Dobrý den, myslím, že Vás nikdo nešmíruje, ale Váš nevyčištěný Firefox si pamatuje stránky, historii vyhledávání a klíčová slova - a z toho potom "žije". Zdravím!
Vysvětlete jak by bylo možné, aby jakákoliv stránka na internetu, tedy server, četl údaje z mé historie. Myslíte historii v rámci jednoho otevřeného panelu nebo komplet celou historii prohlížeče? Ke kompletní historii se přece server nemůže dostat. A vzhledem k tomu že mám nainstalovanou Aviru, která mě chrání před adwarem tak bych neměl mít ani žádný soft, který by tyto data odesílal serveru.
Dobrý den, mám stejný "problém", ale pouze do té doby, než vyčistím Firefox. Používám OS Linux, tak to není o škodlivém software (OS Linux pro něj není atraktivní). V nastavení Firefoxu si zvolíte, co se má vyčistit po jeho zavření - já mažu vše, ale mělo by stačit mazat mezipaměť a cookies. Ty cookies musíte mít povolené, protože jinak si na internetu moc neužijete, ale musí se mazat. Také je ve Firefoxu možnost nastavit, že nechci být servery sledován (těžko říci, jestli to respektují). Ale, to čištění prohlížeče má i další pozitivní vliv na jeho chod, resp. je méně problémů s internetem. Jen si to zkuste a uvidíte výsledek. Zdravím!
Já jen stále nechápu jak by někdo mohl mít přístup ke kompletní historie, ta je totiž uložená na vašem PC. Pomocí Javascriptu se dá dostat do historie navštívených stránek, to je to co vidíte pod tlačítkem zpět, nejde o kompletní historii ale jen to co jste otevřel v aktuálním panelu. Nevím tedy jestli by to tak mohlo skutečně být, ale pokud by někdo na stránce (například idnes.cz) použil takový javascript, který odesílá zjištěné údaje na server (tzv. ajax) tak by to snad šlo. Ale že by si idnes něco takového dovolil? Spíš se mi zdá pravděpodonější, že to mají propojené se služnou google. Google si určitě pamatuje věci které, jsem zadal přímo do vyhledávače, protože to má uložené v cookie. Já nepotřebuju mazat cookies od Googlu. Dá se říct, že mi vyhovuje, že ví co jsem hledal, protože podle toho potom řídí našeptávání. Většinu dotazů které zadám není schopen použít k reklamě. Jen by mě zajímalo jak to funguje. Třeba s tím souvisí tato služba kterou idnes.cz využívá:
google.com/... nebo možná google-analytics.com
doplněno 13.09.14 13:40:Náhodou jsem našel - docela zajimavé čtení:
books.google.cz/books?id=xpSSXvoQBq4C&pg=PA464&lpg=PA464
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.