Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, jak se bránit. Už je to nemožné. Zakoupil jsem mobilní telefon LENOVO A 328. Pouze tam byl bezpečnostní manuál pro provoz mobilního telefonu, tak jsem oslovil autorizovanýho prodejce, aby mi zaslal manuál mobilního telefonu a já jsem jenom žasnul co mi autorizovaný prodejce napsal. Cytuji:
Dobrý den,
bohužel, ale vyhovět Vašemu požadavku není možné - manuál, který je přiložen v balení telefonu a který je rovněž dostupný ke stažení na webu podpory Lenovo, splňuje veškeré legislativní nároky, jiný manuál dostupný není.
Ovládání operačního systému telefonů Lenovo je založené na stejných principech a postupech jako ovládání jiných telefonů s operačním systémem Android. Ačkoliv chápu, že pokud se jedná o první nákup chytrého telefonu, může být jeho ovládání složité, nicméně za pomoci přátel, rodiny či veřejně dostupných informací o systému Android věřím, že ovládání zvládnete a budete spokojen.
Prosím, jak se proti takovému nesmyslu bránit. Děkuji za rady nebo pomoc. Roman
Ahoj. Rada je jediná. Nekupovat žádné zboží, u kterého chybí návod k použití. A hlavně v češtině. To je celé. A teď ti asi pomůže si ty návody postahovat z netu. A třeba se stavit u prodejce, jestli ti pomůže do vlastního začátku.
Takové jablko dodává v přístroji webovou adresu na které se zobrazí inávod v podobě telefonu, a díky tomu že je vše v prohlížeč sever pošle verzi návodu odpovídající verzi OS, naprosto prefektní...vychytané, je tam i detail jak nastavit VPN což je asi to poslední co budu hledat...
Celkově se divím že android nemá nějaký lehký návod přímo v systému, ten systém je absolutně nelogický a kvůli nadstaveb různých verzí od různých výrobců totálně nepředvídatelný...
A v čem je problém? Nemáte doma internet? Nebo čemu se vlastně chcete bránit?
Zavolat si a poslat sms lze i bez návodu - a se zbytkem stačí večer či dva strávit příjemné chvilky v posteli a obdivovat a nastavovat a stahovat si vychytávky
Totak: to jako fakt? Já myslím, že číst majitel umí. Ono se to naštěstí na všechno ptá... opravdu.
Zrovna uvedené věci jsem teda neměl problém nastavit po 10 minutách od rozbalení mobilu. Stačí jenom logicky myslet, jenže to je právě ten problém - mnoho lidí jen spoléhá na návody a paměť, ale vůbec za tím nehledají žádnou logiku, tj. když se něco změní (byť třeba jenom nějaká blbost - název, ikona), netuší, co s tím. A to platí pro jakýkoliv OS na jakémkoliv zařízení.
Jsi úplně mimo a hlavně mladý...
Až budeš víc jak 20 lidí zasvěcovat do ovládání tabletu 50+ let změníš názor...generace elektronkových se na to dívá úplně jinak...softvérověhardvérová propojená prostorovost je pro něco úplně-...baf.
Zatímco pro "mládě" to je díky výrůstání na Win a jejich nelogického ovládání úplná automatika...
Nech si ty poznámky, jo? S věkem tohle nemá absolutně nic společného, umí/neumí to lidi všech věkových kategorií. Není zas takový problém najít důchodce, perfektně si rozumějícího s tabletem, ale ani někoho v mém věku, kdo absolutně nechápe souvislosti a není se schopný s jiným OS naučit. Problém je v tom, že se lidi učí jen mačkat tlačítka a ne si sami najít cestu a to už od ZŠ (měl jsem možnost vidět jednu hodinu informatiky na druhém stupni a měl jsem sto chutí té učitelce něco říct - výuka probíhala stylem "spusťte si IE, otevřete Seznam, zadejte xxx")
A ne, nevyrůstal jsem jenom na čtyřech verzích Woken, ale i na třech distribucích Linuxu opět v několika verzích, měl jsem spoustu různých mobilů od Alcatelu One Touch Club přes Nokii 3310 k C6-00, čínskému mobilu s Androidem a teď Nokii 808 a nikdy jsem s ničím neměl problém a u ničeho mi ovládání nepřipadalo nelogické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.