Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit

Od: romana6868* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit, jak se bránit. Už je to nemožné. Zakoupil jsem mobilní telefon LENOVO A 328. Pouze tam byl bezpečnostní manuál pro provoz mobilního telefonu, tak jsem oslovil autorizovanýho prodejce, aby mi zaslal manuál mobilního telefonu a já jsem jenom žasnul co mi autorizovaný prodejce napsal. Cytuji:

Dobrý den,
bohužel, ale vyhovět Vašemu požadavku není možné - manuál, který je přiložen v balení telefonu a který je rovněž dostupný ke stažení na webu podpory Lenovo, splňuje veškeré legislativní nároky, jiný manuál dostupný není.
Ovládání operačního systému telefonů Lenovo je založené na stejných principech a postupech jako ovládání jiných telefonů s operačním systémem Android. Ačkoliv chápu, že pokud se jedná o první nákup chytrého telefonu, může být jeho ovládání složité, nicméně za pomoci přátel, rodiny či veřejně dostupných informací o systému Android věřím, že ovládání zvládnete a budete spokojen.

Prosím, jak se proti takovému nesmyslu bránit. Děkuji za rady nebo pomoc. Roman

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Nesmysl to není, žádný výrobce neposkytuje manuál na OS Android,

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Rada je jediná. Nekupovat žádné zboží, u kterého chybí návod k použití. A hlavně v češtině. To je celé. A teď ti asi pomůže si ty návody postahovat z netu. A třeba se stavit u prodejce, jestli ti pomůže do vlastního začátku.

Stáhni si manuál k některému mobilu od LG ten má aspoň minimální snahu vysvětlit základní principy práce se zařízením android. Zbytek rozumů musíš čerpat na android fóru. Opravdu neseženeš mobil s kompletním popisem všech funkcí systému stejně, jako při koupi počítače nedostaneš knížku o windows.Výrobci mobilů berou Android jako základ který si každý uživatel upraví podle svého. To je totiž základní atribut chytrého mobilu. Proto se tomu říká otevřený systém.

Takové jablko dodává v přístroji webovou adresu na které se zobrazí inávod v podobě telefonu, a díky tomu že je vše v prohlížeč sever pošle verzi návodu odpovídající verzi OS, naprosto prefektní...vychytané, je tam i detail jak nastavit VPN což je asi to poslední co budu hledat...

Celkově se divím že android nemá nějaký lehký návod přímo v systému, ten systém je absolutně nelogický a kvůli nadstaveb různých verzí od různých výrobců totálně nepředvídatelný...

sargo*
hodnocení

0x

A v čem je problém? Nemáte doma internet? Nebo čemu se vlastně chcete bránit? :)

Zavolat si a poslat sms lze i bez návodu - a se zbytkem stačí večer či dva strávit příjemné chvilky v posteli a obdivovat a nastavovat a stahovat si vychytávky :-D

doplněno 11.10.14 09:50:

Totak: to jako fakt? :-D Já myslím, že číst majitel umí. Ono se to naštěstí na všechno ptá... opravdu. ;)

Obdivovat android . . . to mě fakt pobavilo :) Člověk androidem nepolíbený se bude spíš obdivovat nad tím jak mu z telefonního účtu mizí peníze za přenesená data a končí FUP. neboť nenajde v mobilu nastavení a nedokáže ani zapnout wifinu ani vypnout přenos aktualizací přes placená data. Schopnost androidu tahat z neznalých lidí peníze je fakt neskutečná.
praivo*

Zrovna uvedené věci jsem teda neměl problém nastavit po 10 minutách od rozbalení mobilu. Stačí jenom logicky myslet, jenže to je právě ten problém - mnoho lidí jen spoléhá na návody a paměť, ale vůbec za tím nehledají žádnou logiku, tj. když se něco změní (byť třeba jenom nějaká blbost - název, ikona), netuší, co s tím. A to platí pro jakýkoliv OS na jakémkoliv zařízení.

Jsi úplně mimo a hlavně mladý...

Až budeš víc jak 20 lidí zasvěcovat do ovládání tabletu 50+ let změníš názor...generace elektronkových se na to dívá úplně jinak...softvérověhardvérová propojená prostorovost je pro něco úplně-...baf.

Zatímco pro "mládě" to je díky výrůstání na Win a jejich nelogického ovládání úplná automatika...

praivo*

Nech si ty poznámky, jo? S věkem tohle nemá absolutně nic společného, umí/neumí to lidi všech věkových kategorií. Není zas takový problém najít důchodce, perfektně si rozumějícího s tabletem, ale ani někoho v mém věku, kdo absolutně nechápe souvislosti a není se schopný s jiným OS naučit. Problém je v tom, že se lidi učí jen mačkat tlačítka a ne si sami najít cestu a to už od ZŠ (měl jsem možnost vidět jednu hodinu informatiky na druhém stupni a měl jsem sto chutí té učitelce něco říct - výuka probíhala stylem "spusťte si IE, otevřete Seznam, zadejte xxx")

A ne, nevyrůstal jsem jenom na čtyřech verzích Woken, ale i na třech distribucích Linuxu opět v několika verzích, měl jsem spoustu různých mobilů od Alcatelu One Touch Club přes Nokii 3310 k C6-00, čínskému mobilu s Androidem a teď Nokii 808 a nikdy jsem s ničím neměl problém a u ničeho mi ovládání nepřipadalo nelogické.

buss
hodnocení

0x

Chyba, má být přiložen návod k použití, pokud není a v češtině, neberu, pokud to neovládám. To zajistí prodávajcí. Vaše chyba, takže proč nemožné?. Načtěte si OZ a zákon na ochranu spotřebitele.

nickys
hodnocení

0x

Prodejce má bohuzel pravdu. Pokud si koupite pocitac, take nedostanete "navod" na Windows.

Takze prestante zasnout a hlavne cYtovat *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]