Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak se tak občas stane něco nečekaného, chtěl bych otevřít diskuzi, co by člověk měl mít běžně sebou v batohu za výbavu, aby byl připraven na onu nečekanou okolnost v aktuálním ročním období.
Třeba nedávno zamrzly ty troleje a lidi ve vlaku seděli a to sedění je brzy začlo nudit. Představoval bych si univerzální výbavu o hmotnosti cca 0.5 - 1 kg navíc ... něco na léto, něco na zimu co může být v batohu furt.
Takže univerzální výbava:
čelovka (baterka), zapalovač, nůž, balíček karet, rozmrazovač zámků, provaz, butylku alpského rumu
Co byste doplnili nebo vyřadili?
Tak já jsem byla na včerejší procházce náležitě připravena . Čirou náhodou jsme objevili místo, kde na stromech rostla hlíva. A já jsem do batohu doma přihodila nůž a mikrotenový pytlík. Takže bylo houby čím ořezat i kam je uložit *
*. Houby jsme včera zbaštili a byli výborné
Jak tady psali ostatní. Záleží kam se jede, na jak dlouho, s kým, v jakém ročním období apod.
Dcera, když chodila do skauta, mívala sebou krabičku poslední záchrany. Byl v tom spínací špendlík, zápalka, koruna a ještě něco, co si nepamatuju. V současné době je nejlepší krabičkou záchrany peněženka s penězi. A mobil. V lese, při nehodě na houbách, mi asi peníze nebudou k ničemu, ale sotva z toho lesa vylezu. . .
Jenom k dalším rádcům ještě trošku přidám:
Ve městě i venku se někdy může hodit: balíček papírových kapesníků (třeba i jen na utření špinavých rukou), trocha energie v ruličce bonbónů z hrozového cukru - BESIPky, čokoláda, rozinky, tyčinka musli, pětikoruna na poplatek na veřejných záchodcích nebo do košíku v samoobsluze, případně 10 + 5 Kč na základní telefonování z budky, propiska a kus papíru na napsání různých poznámek, adresy, apod.
Pokud jedete po dálnici nebo po silnici, kde hrozí několikahodinová zácpa (nebo nehrozí a může k ní kdykoliv dojít), je nutná deka (protože auto rychle vystydne), termoska s čajem, v létě pro každou osobu v autě láhev minerálky (může se použít třeba i pro umytí rukou, nebo i jinak a prázdná láhev třeba i pro vymočení v autě, když to z nějakého důvodu venku nejde)
Když jdete někam, kde se dá předpokládat, že budete čekat (k lékaři, na úřad, cestujete, apod.) vždy je dobrá nějaká knížka, časopis, křížovka, sudoku a k tomu tužka s gumou na konci.
V zimě se hodí asi tak 15 - 20 metrů silnější šňůry, nejlépe lodní šňůra na přivazování kánoe a pod., kterou je možné něco svázat nebo na konec přivázat kus větve a tento konec hodit neštastníkovi, který se probořil pod led a pomoci mu zůstat nad hladinou, než přijde vybavenější záchrana. Kus tenkého lana se v přírodě hodí vždycky na něco.
Pití, ovoce, sušenku, čokoládu, fit tyčinku, papírové kapesníčky, igelitový sáček-tašku, malé nůžky - udělala bych si manikůru, tužku a papír - napsala bych si, co koupit, uvařit, případně naplánovat, co koupit někomu k příštím vánocům, narozeninám atd., a vycházet z domova vždy s nabitým telefonem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.