Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,jaký názor máte na TV Šlágr,je možné,že se to někomu líbí,že to někdo sleduje a kupuje CD? Proč si lidi co mají rádi dechovku,nekoupí nebo neposlouchají třeba Moravanku atd. Opravdu jsou ti "umělci" co tam skřehotají přesvědčeni o svých kvalitách,nebo to dělají čistě pro prachy ,bez kouska studu a hudebního vkusu? Dnes jsem omylem shlédla asi 10 minut a mám dost...
No mě by jste měly tleskat, já dokážu sledovat celý dny active tv :D :D :D :D
doplněno 01.09.14 22:42:No a teď k otázce. Dělají to samozřejmě pro peníze, ale také se živí tou muzikou, takže tak půl na půl. No a důchodci si to rádi pořizují(je to něco jako, když dávají teleshoping, takže to na ně má takový vliv. Víc asi k tomu neřeknu, já šlágr nesleduji a nevím, jak to tam chodí.
dnes už nikdo nesedí u alkoholu a nespívá,tak jako kdysi.Kdy naposledy jste seděli s rodinou a popíjeli a zpívali jste?Oni na to byli zvyklí...My až budeme staří,budeme poslouchat na staré věži cd,které už budou za zenitema naši důchodci chtějí taky svoje-takže šlágr jim to nabízí,nekvalitní zpěváky a písně kterým rozumí...a mezi náma je generace co ujíždí na turbu,citronech,kabátech atd.nic proti gustu,ale taky tomu nerozumím.Každému dopřát svoje co mu připomíná mládí či pěkné chvilky.
Znám lidi, kteří na to koukají, bohužel musím říct, že rozvíjející se demence je na všech více než patrná. Většina dokonce kupuje ty CD. Normální člověk ve střízlivém stavu u toho prostě nevydrží. Nejotřesnější jsou ty aranžmá, oni cokoliv převrtají do nechutně elektronického stylu. Asi se ani nestydí - prachy nesmrdí a na hloupých lidech se vydělává nejlíp. Aby to nevypadalo, že tento styl nenávidím - mám moc rád kvalitní cimbálovky. Nejlépe naživo, ale i některé nahrávky jsou dobré.
Jaká je norma, určující normálnost člověka? Zkoušel jsem ji vyhledat zde, ale nějak jsem nevěděl, jak na to.
doplněno 02.09.14 13:41:To nebyla řečnická otázka.
Ani po 345 dnwech jsem se odpovědi nedočkal.
S TV Šlágr jsem prošla jistým vývojem. Začalo to mým přáním přiinstalovat zřízení, abych chytla i Prima ZOOM. Pán, co to dělal, mi pak vyjmenoval a trochu popsal další nové stanice. U TV Šlágr řekl dechovka pro důchodce. Tak to nikdy nepustím, pomyslela jsem si a dodržela to asi půl roku.
Pak na rady maminčiných kamarádek jsem jí to přece jen pustila. A zjistila jsem, že pokud při některých interpretech a některých písničkách uteču do vedlejší místnosti, dá se to přežít. Mamince se šlágrácké pořady líbily a já dál zjistila, že poměrně často zní národní písničky. Ty mám odjakživa moc ráda a já si najednou začala zpívat s nimi.
Teď už maminka jen leží a nevnímá. A světe div se, já si někdy místo krimi a místo smutných zpráv nebo sitcomů pustím Šlágr sama a dobrovolně. CD si od nich neobjednám, ale začínám chápat, že při některých těchto písničkách na chvíli odejdou starosti, nic nebolí, jen se vrátí pár pěkných vzpomínek.
Nesnáším když písničku kterou znám, nazpívá nějaký rádoby zpěvák, poslouchám kde co ale TV Šlágr tak to fakt ne.
Právě proto mám Šlágr ráda. Líbí se mi, když se někdo dokáže poprat s jednou písní, neustále opakovanou na oficiálních médiích a dát jí jiný šmrnc. Ale chcete říci, že třeba píseň o Paříži, dávno nazpívaná svými autory Olympikem a celkem nepovšimnuta, dokud ji nezvedl a neoprášil a nedal jí nádherný kabát Petr Muk je v jeho podání nepřijatelná, protože patří někomu jinému? . Rádoby zpěváci fungují běžně denně v rádiích, třeba žeby Tomáš Klus by byl nějaký dobrý zpěvák, to fakt nevidím a přesto mladá děvčata z něj padají na zadek. Mně se líbí, že se na Šlágru dává možnost lidem, kteří zpívají s láskou a nadšením a umí to a pokud je jich tam pár, jako třeba Duo Rytmus, kteří bez elektroniky nedají ani ránu, když udělají radost lidem, kteří už od života nic nečekají, tak jim zato zaplaťpánbůh, nehledě že si tato dvojice nehraje na žádné celebrity, jako jejich kolegové celebrity oficiální. Mám ráda muzikanty na Šlágru, na nic si nehrají, muziku mají rádi, jsou tam různé žánry. Líbí se mi Šlágr, protože je takový jaký je, žádný navoněný kanál, jako jsou oficiální televize e ten kanál myslím v pravém slova smyslu. A pokud Vám muzikanti, jako jsou třeba Kolárovci, Karel Hegner, který naučil zpívat nejednu celebritku, Olinka Baričičová, či třeba Šohajka jsou málo muzikální, tak je to jen váš problém a vaše vizitka
dobrý den všem diskutujícím,chci se také vyjádřit k TV Šlágr,myslím si ,že je dobře ,že vznikla,osobně ji sleduji a to ze z těchto důvodů,jsem harmonikář,pořádám setkání heligonkářů již 6ročníků,a zde občas člověk objeví zajímavou skladbu,která stojí za to se ji naučit,myslím tu starou klasiku-Vacka Vejvodu Valdaufa,znám se s některými muzikanty-heligonkáři,také u nás vystupovali,a věřte,že tito-podle některých nemuzikanti dovedou udělat posluchačům radost,zazpívají si zatančí,zapomenou na starosti a setkají se s lidmi,které pojí láska k lidové-dechové hudbě.Jak zde bylo již řečeno jsou tam vysoce profesionální muzikanti -Moravanka ,Babouci MIstříňanka a další i slovenské kapely to nemůže nikdo popřít.A navíc tato hudba není násilnická,na rozdíl od některých současných žánrů.Nikdo, kdo se vrací z našich hudebních setkání, neničí cestou domů dopravní značky ,nepřevrací popelnice,což se pravidelně děje po ukončení diskoték trochu mi na TV Šlágr vadí reklama,tu přepínám,ale chápu,že bez peněz z reklamy by už TV nebyla na našich obrazovkách,jinak tam nevidíte žádné negativmí zprávy,což je další pozitivum
Mně Peterka TV nijak neděsí, kdo chce, ať to poslouchá. Když v ČT vidím, na jaké pravdoláskařské hrůzy nedobrovolně přispívám 135 Kč měsíčně, nevidím důvod dštít oheň a síru na Peterku, kterou své kanály financuje ze svého. Na Šlágru mě popravdě zaujal jen Stano Vitáloš, respektive jeho rozkošné křoví. Bez ostychu přiznávám, že mu závidím, protože "přijímací řízení"do jeho teamu si hravě dokážu představit.
Ale no tak, každému se přeci líbí něco jiného, nebo ne? Panu Peterkovi se podařilo najít díru na hudebním trhu a má úspěch, protože na pro starší generaci se v rádiích hudba nehraje. Ne každý má rád hip hop, punk, techno a já nevím, co ještě a je to čistě generační problém. Důchodcům se to líbí, jsou spokojení. Kolikrát ta televize je jejich jediné spojení se světem, jelikož mladí (děti, vnuci) na ně často zapomínají. Na Šlágru se dost často hrají české, moravské a slovenské národní písničky v podání např. velmi známých a velmi dobrých dechových kapel. Pokud se vám tato televize nelíbí, tak si ji nepouštějte. Nikdo vás nenutí ji sledovat.
Eulálie, jasně i já si lidovky a folk ráda poslechnu, ovšem na Šlágru to zpívají jacísi "zpěváci" a kdo má jen trochu hudební sluch dost se zděsí. Prostě Moravanka je Moravanka.
Moravanka je Moravanka, souhlasím. A Místříňanka není o nic horší, steJně jako Šohajka nebo naše nejstarší dechovka Babouci, když už u těch dechovek jsme. Tyhle kapely nám závidí ve světě, ale samozřejmě, doma se za ně stydíme. Co si tak někdy poslechnout třeba Jižany nebo Veselku. A co je nejlepší? V těch kapelách zpívá a hraje tolik mladých, ti se za svou muziku nestydí a taky nemají proč. Nebo poslechli jste si někdy Voraře? Ti jsou zase na druhé straně věkového spektra, ale jsou úžasní. A písničky Karla Peterky, které jsou tak krásné, že mnoha lidem až zatrne. Ale samozřejmě, jsou plné lidství a to se dnes nenosí. A mladí zpěváci jako je Mára, Petr Šiška se svými Legendami, a pro mně nejúžasnější mladí muži, Kollárovci, stačí si je poslechnout a hned je svět krásnější. Denně slyším krásné písničky, které znám z dětství a které najednou úplně zmizely. Já nechodím na Očko a nemíním kritizovat co poslouchají mladí, tak nechápu, proč má někdo potřebu se vymezovat vůči něčemu, co jej nezajímá a nebaví.
A já ještě přidám.Radek Žalud.Mladej nevidomej kluk s naprosto úžasným hlasem.Ráj umí zazpívat troufám si říct,že líp než Hůlka.Minulou sobotu jsem byla na vystoupení Piňakolády.ty holky jsou naprosto skvělý.Zpívají naživo a na přání.Žádná elektronika.Prostě umí.A takových je na Šlágru spousta.A jsou to lidi,kteří mají srdíčko a nehrajou si na nafoukaný celebrity.Pár jich znám osobně
Toť otázka, jednou jsem někde slyšel nebo četl, že konkrétně dechovku začínají posluchat lidi ve starším věku, i když jí předtím neposlouchali. Takže prognóza zněla, že začneme taky.
Což mi připomíná Pepíčka z Kameňáku: "Pane Bože dej, ať se nikdy neožením. A když se ožením, ta ať nejsem paroháč. A kdybych byl paroháč, tak ať se to nedozvím. A kdybych se to přece jen dozvěděl ať je mi to jedno." Asi tak je to se mnou a s dechovkou. Přičemž svůj názor nikomu necpu, doma ať si každej dělá, co chce, jakmile je z toho veřejná produkce, mělo by se to exemplárně trestat.
Tak si prosím nechte jakoukoliv kritiku pro sebe, nikdo vás nenutí na to koukat! Asi vám jiné tv nabízejí něco
kvalitnějšího,co se nedá poslouchat. Kdo se stydí za lidovou hudbu, které si každý národ považuje ovšem kromě našich
lidí,tak není žádný vlastenec. Asi netušíte,že naše lidové písničky jsou nejhezčí ze všech a naše dechovka je nejlepší
na světě. Jsou to naše poklady,které si musíme opatrovat! Je to typicky české a nenapodobitelné!
Zrovna tak jako lidové kroje! Ve světě to dovedou ocenit,ale vy se za to stydíte! Je to normálmí?
Dnes co není americké,tak neuznáváte! Ale ta úroveň, např.texty-hrůza! Blbosti!
Nevím,kdo tady skřehotá! Asi ani nevíte,že tam máme i Jiřího Štědroně, a plno dalších! Tak se uklidněte!
TV Šlágr je naše nejlepší televize,ať se vám to líbí nebo ne! Má stále více příznivců,kteří jezdí za jejími pořady a kapelami po celém Československu! A kupuijí si CD i DVD a to v takovém množství,že by jim to vaši umělci mohli závidět!
Ve Zlatém šlágru hlasovalo milion lidí. Kolikpak ve Zlatém Slavíku?Prostě,když se vám to nelíbí i když o tom nic nevíte,
tak na to nekoukejte a poslouchejte jiné blbosti! A nechte nás,starší na pokoji! Taky se chceme bavit a nikdo pro nás
nic nedělá. Nezapomeňte,taky vám bude jednou 60!
Promiňte,asi jste nepochopila správně...nemám nic proti dechovkám,krojům a už vůbec ne starým lidem. Sama také už nejsem nejmladší ,ale vadí mi ta prezetace kdysi nádherných písniček zpěváky na této stanici. Miluji nesmírně filmy pro pamětníky,ale v případě,že by místo p.Nového hrál Ruda z Ostravy roli Kristiána,tak snad vyhodím televizi z okna. To je prostě neomluvitelné prznění našeho národního bohatství. Ať si tito lidé,záměrně nepíšu umělci,složí svoje písničky a těmi se proslaví. Ale ono je jednodužší,koupit si práva a omílat již oblíbené a naposlouchané a hrát to na nostalgii. Je velkou chybou,že se neopakují v TV pořady typu Sejdeme se na Vlachovce a jiné,aby si i příznivci lidovek přišli na své a poslechli si KVALITNÍ muziku.
Takže podle vás, když Karel Hegner zazpívá s Janou Peterkovou nějako původní písničku, tak je to zločin? Zkuste se pana Hegnera na to zeptat, mám pocit je je docentem na brněnské akademii a že poslal do světa nejednu zpěváckou celebritku. Možná, že vám zaskočí, ale mám schováno DVD ze soutěže X-Faktor s vystoupeními Ondry Rumly, a to jen proto, že se mi všechny ty písně líbí hlavně v jeho podání, on je úžasný zpěvák.Jeho Stokrát chválím čas je pro mně daleko krásnější a zajímavější v jeho podání, než v podání Karla Gotta a že ho mám ráda. Stejně jako jsou písničky nv novém kabátě na Šlágru. Připomínáte mi jednu nepříjemnou divačku Šlágru, která vyčítala l Peterkovi, že Zlatý křížek, se kterým má úspěch Duo Jamaha, zpívá podle ní takový nikdo, jako je Zdeněk Krásný a přitom je to jeho písnička. Podotýkám, že Jamaha není můj šálek čaje, to skutečně ne. Asi vás omeje, nejspíš by vás zabilo Halelujah v podání Mistříňanky, ale pro mně je to nádhera. Profesionálně a nádherně zazpíváno a zahráno
Víte,proč důchodci takovou hudbu poslouchají?Jsou to vzpomínky.Vzpomínky na dětství,mládí.I plesy byly pod taktovkou lidovek.A jaká to byla nádhera,když jsme děti nakukovaly do lokálu,kde tančili rodiče.I já mám ráda dechovky.Hned si vybavuji,jak se zpívalo při sušení sena,draní peří,když jsme jako děti šly z borůvek.Nebyla televize,ale rádio a někdy si rodiče i doma v kuchyni zatancovali,zazpívali.Děti v neděly po obědě poslouchaly pohádku.Vyprávěl je většinou herec pan Karel Hegr.Nebo nedělní chvilka poezie.Tatík si po obědě dal šlofíka,maminka štepovala půnčocháče a děti poslouchaly pohádku.Jo,to byla krásná poklidná neděle.Pak,když byla televize,tak tam byl pořad "z Babiččiny krabičky".Samé lidové písničky.Moc dnešní hudbě nerozumím.Vše se pomalu zpívá v angličtině a ani význam to nedává.Dříve každá lidovka dávala smysl,vědělo se o čem se zpívá.Však až dnešní mládež dospěje do důchodcovského věku,tak také budou utíkat ke vzpomínkám na dětství.Ale myslím si,že jsme žili štastněji,veseleji,byli jsme bohatší o množství kamarádů.Protože na vesnici bylo vždy kupa dětí a co dělat jiného,než hrát různé hry,nebo dívky zpívaly a právě samé lidovky.
Trochu odbočim. Dlouho jsem jako mladej přehlížel a kritizoval staré ČB filmy v meziválečném období, jak se může na to někdo koukat a dneska v kombinaci s Internetem si rád pustím podobné filmy (hlavně komedie a drama) ta doba měla něco do sebe a já se snažím to období pochopit a obrazně prožít a získat i zajímavé informace.
Proč hned odsuzovat? Na Šlágru si každý najde to své.Já budu raději poslouchat Šlágr,než katastrofy na komerčních TV nebo lži na ČT. A jen tak mimochodem - Moravanka je na Šlágru taky, dál třeba Mistříňanka ,Budvarka, Babouci , Jakub Smolík a další hodně dobří zpěváci a kapely. A proč ne,když ostatní televize vysílají jen pár vyvolených a ještě tak jednou za rok. Kdo chce být viděn,jde na Šlágr
Šlágr TV dává prostor jak pro skutečně špičkové muzikanty na světové úrovni (Petr Dopita, zpěvák a světový hráč na pilu, Radim Schwab - vynikající zpěvák známý z muzikálů, Tom Mandl, německá hvězda, Semini Rossi - světová špička, rakouský pěvecký kvintet a jejich hlasy hor Stimmen den Berge a další,). Výborná moravská dechovka Mistříňanka, Šohajka, jihočeská Jižani, slovenská Váhovanky. Vynikající slovenské cimbálovky moderní i klasická s i vlastní tvorbou Kollárovci, klasika Kandráčovci, fantastická vychodňarská Fidlikanti, Ščamba, atd. Až¨po skutečně hudebně přívětivé dvojice, trojice muzikantů - výborná děvčata PiňaKoláda, masivní chlapi s klávesami Duo Aramis, pán s paní Duo Adamis, trio Pepino Band, skvělí trumpetisté s klávesami P.M. Band a z nich vzniklý Rose Band. Výborné české, moravské, slovenské skupiny s vlastní tvorbou i známými písničkami. Je to paralelní svět sám pro sebe, protože tyto písničky a kapely žádná jiná rádia a televize nehrají (kromě známé písničky Šenkýřka, Stella Maria, La Pastorela a další, které se hrávají v rádiích na přání). Pestrá směs písniček, kapel z celého československa, každý si vybere. A kdo to nechce poslouchat, má své oblíbené stanice a nemusí to hanět. Někdo je prostě vegetarián a někdo masorád. Každý podle svého gusta.
Tak Gusto, mluvíte mi z duše A navíc, ti muzikanti si na nic nehrají, jsou přirození a normální a vděční svému obecenstvu.
Šlágru jsou vděčni za to, že je jako původně regionální kapely poznalo celé Česko-Slovensko, že je znají lidé z obou republik a jezdí za nimi na jejich koncerty. Když poslouchám třeba kapelu Kollárovci, přistihnu se pokaždé, jak se zároveň s těmi chlapci usmívám jak měsíček, jsem za Šlágr panu Peterkovi vděčná a přestože nesleduju ČT vůbec, musím jim platit a to mně příjde hnusné, i proto jsem se stala členkou Klubu Šlágru a posílám jim aspoň těch pár korun měsíčně. Šlágr mi dává radost a chuť do života, co mi dává ČT? Šlágr je pro mně radost a světlo a díky za něj, pane Peterko, pro mně jste úžasný člověk. Dávno jsem přestala sledovat oficiální televize a na světě je najednou o mnoho líp. Díky, pane Peterko
V které televizi během posledních deseti let byl nějaký harmonikář? Na Šlágru je prostor pro různé skupiny s harmonikářem, nebo několika. Vidíte a slyšíte jak klasické piánové, knoflíkové i heligonky (zednické piáno). Úžasní jsou sběratelé a interpreti původních lidových písní - devadesátiletý harmonikář Jan Komenda a jen o pár roků mladší Karel Císař, hrají a zpívají z plných hrdel původní lidové písničky ze Šumavy a jižních Čech a přinášejí lidem požitekz normální hudby, radost. Nebo další harmonikáři ve skupině Veselá trojka - Pavel Krška, Jaromír Kozelek, kteří mají kalendář rozpisu koncertů plný snad na rok dopředu. Vynikající velký orchestr žiakov ZUŠ Akordeonika- asi víc než dvacítka dětí a mládeže pod vedením učitelů ZUŠ hrají úžasnou hudbu. Kysuckuý prameň a Kysucká vrchárska heligonka - lidové orchestry z Kysebuc nebo Katka (hraje snad od svých pěti let) a dedko (Štefan) Kubačákovci..
Vynikající harmonikářská rodina Pospíšilova - zkušený rozhlasový redaktor, muzikant, muzikolog, znalec hudby a harmonik Josef Pospíšil a jeho žena Renata s dcerou Renatkou jako samostatné duo. Renata virtuozka na akordeon. Podbně na Slovensku učitel hudby a hráč na heligonku Martin Čerňanský a další a další harmonikáři a skupiny. A to byly jenom harmoniky.
Nic vám ta jjména a názvy skupin neříkají? Tam Šlágr nepomlouvejte, protože o něm nic nevíte.
Pana Kršku z Veselé trojky mám ráda a moc jej za jeho písničky obdivuji. Je stejně starý jako já a svými písničkami mi kolikrát mluví z duše a mám radost i za něj, že některé jeho písničky mezi lidmi doslova zlidověly. Mimochodem, jako zpěvák strčí do kapsy leckterého mainstreamového pěvce. Už vůbec tu oficiální televizi nesleduju, ani její celebritky a celebrity, jak si o sobě myslí. Mám svoje hvězdy na Šlágru, mám je ráda, líbí se mi a navíc, oni si na žádné hvězdy ani celebrity nehrají. Například Mára - úžasná zpěvačka, která je tak nabitá emocemi a energií, že rozsvítí každý koncert či program, je to sluníčko , nebo Kollárovci, Olnka Baričičova se svými kamarády, nebo i naši včelí medvídci - duo Aramis, nebo Šohajka s manželi Ducháčkovými, či jihočeská dechovka Jižani č Veselka, ale to by nebralo konce, kdo chce, na Šlágru si vybere a že na něm hrají a zpívají i slabší kapely? Když je lidé chtějí a dělají jim radost, proč ne, je vidět, že na Šlágru má příležitost každý, záleží jen na divácích
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.