Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba ze zahraničí, podvod či ne?

Od: frogi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, na portálu sbazar.cz prodávám mobilní telefon. Na to se mi ozval cizinec, který mi (i když se mi tomu nechce věřit) údajně zaslal 13.500,- Kč + 1.500,- Kč prostřednictvím své banky RBC Royal Bank.. kdy následně mi přišly z mailu banky service@rbc.com asi 3 emaily o tom, že zadal kupující platbu, ale aby mi byly peníze odeslány, tak že musím zboží zaslat (konkrétně chtějí sledovací číslo), že se tím zabraňuje podvodům atd. Z emailu však chápu, že tím pádem peníze nebyly odečteny z jeho účtu, avšak teď mě strašně přesvědčuje, že telefon musím poslat, že peníze byly z jeho účtu odečteny. Jak můžou tímto způsobem zabraňovat podvodům, když to samé mohu říci já, že telefonn pošlu předem a nedostanu své peníze. Nevím ani zda se nejedná o podvod těchto emailů nebo něco. Věčně mi na inzerát odpovídají cizinci. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Poslala jsem mu několikrát, ať mi tedy pošle potvrzení o tom, že mu byly peníze odečteny z účtu, nebo alespoň screen obrazovky, misto toho mi však píše, že mě ohlásí za podvod. Začínám se bát. Děkuji za rady.

Pěkný den. Andrea

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

18 let vám bylo? A svéprávna jste? Pak vám je zcela určitě jasné, že pokud někdo takto vyhrožuje jen to zkouší. Nikdy nikdo nikomu nepošle peníze předem jen proto, že si vyhlédl jeho inzerát a nedohodne se na tom s ním.

frogi*
hodnocení

Samozřejmě po mě chtěl číslo účtu atd., ale věřila jsem tomu, tak jsem mu ho poslala a až pak mi přišly ty maily a začal dále psát.Je mi jasné,že bez čísla účtu mi nemůže nikdo psát, že mi poslal nějaké peníze.

ladinpraha*
hodnocení

0x

On na tohle fakt ještě někdo skočí? Jenom tady na poradně už to bylo mnohokrát rešeno. Smaž korespondenci a zapomeň na nějakého zájemce ze zahraničí. Ti totiž neexistují. Je to klasický pokus o podvod. Falešných mejlů z banky ti pošlu kolik budeš chtít.

buss
hodnocení

0x

Ste naiva, takových nabídek různých chodí, proč vůůbec reagujete, používat Smazat.

lmgify
hodnocení

0x

misto toho mi však píše, že mě ohlásí za podvod.
Napis mu, ze jsi na nej podala na policii oznameni za obtezovani (harrassment), vyhrozovani (blackmail, extortion), pokusu o financni podvod (financial fraud) a ze vsechny informaci o planovanem zneuziti bankovniho systemu jsi odeslala take jeho bance, bance, jejiz jmeno melo byt poskozeno a policii jeho domovskeho statu a statu, ve kterem ke spachani podvodu melo dojit.

Ti Nigerijci uz vazne nevi, jak by lidi oblbli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]