Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne, může mi někdo poradit? Zaměstnavatel/konkrétně nějaký pan ekonom/,kterého jsem za 10let mého působení na pracovišti osobně nepoznala dostal balíček peněz na odměny zaměstnanců ke konci roku. Peníze se měly spravedlivě rozdělit mezi pečovatelky a zdr. sestry.Všechny byly ohodnoceny , jen já ne. Ptala jsem se vrchní sestry, proč odměny nerozděluje ona nebo pan vedoucí našeho zařízení, protože mají největší přehled o naší práci.Řekla, že neví. Pan ekonom mi na tel. dotaz sdělil, že mi není povinnen zdůvodňovat, proč mi odměny nedal. Zdá se mi to hodně nespravedlivé. Měl by mi říct skutečný důvod, proč takto jednal? Mohu se nějak bránit? Zdůrazňuji, že z pracovního hlediska jsem nikdy nepochybila,ani neměla žádné napomenutí.
Je otázka, jestli peníze dostal s příkazem dát každému něco nebo jen je rozdat. To byste se musela zeptat toho, kdo ty peníze schválil. Ale všeobecně není na odměny žádný nárok (pokud to nemáte ve smlouvě). Záleží jedině na něm, co komu dá. Klidně nemusíte dostat nic, protože se mu nelíbí barva vašich vlasů. Odůvodňovat to může pouze svému nadřízenému (tedy tomu, kdo ty peníze dal), jestli o to bude mít zájem (nadřízený).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.